Door de jaren heen en zoveel gesprekken verder is het me wel duidelijk dat veel mensen latin gaan dansen bij een nieuwe fase in hun leven. Je gaat niet voor niks een hobby doen waarbij je zo makkelijk veel verschillende nieuwe mensen ontmoet (van het andere geslacht), je lichaamscontact moet maken en er een makkelijke overstap is naar sociale settings.

Maar hoe zorg je nou als man dat het van een dansje komt tot een date?

Laten we er van uit gaan dat je iemand op het oog hebt en je samen met haar op de dansvloer staat. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die er een sport van maken om te flirten tijdens het dansen, zonder er ook maar iets mee te bedoelen. Such is life.

Maar stel dat je wel echt het gevoel hebt dat je samen met haar op date zou willen gaan. Je bent immers op dansles gegaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Alle dansskills heb je al een beetje, je dansschoenen zijn al goed ingelopen, je kent een paar routines uit je hoofd, hebt een leuke groep mensen met wie je naar feestjes kan gaan, al het bovenstaande wat ik heb beschreven is voor jou gesneden koek, maar dan zie je haar. Met dat prachtige haar, die lach en die ogen. Dan weet je plotseling niet meer hoe je moet praten en hoe je je handen moet bewegen.

Dat gevoel.

Als je wel zo composed bent geweest en haar op de dansvloer hebt gekregen, zijn een aantal methoden wellicht werkzaam.

Lach sowieso vriendelijk naar haar en vraag hoe ze heet. Geef haar een oprecht compliment. Geen ‘nag’ zoals in the Game, dat is zo doorzichtig en kleinerend. Als je klaar bent met dansen, sta dan even naast haar om een praatje te maken. Investeer in die connectie. Als ze geen drankje van je wil, zie dat niet als een afwijzing. Wij vrouwen hebben zo erg geleerd geen drankjes aan te nemen van vreemden. En op dat moment ben je nog steeds een vreemde, gun haar die veiligheid. Toon oprechte interesse in haar en niet alleen in haar mogelijkheid om met je te dansen. Als zij ook lacht en mee praat met je, seal the deal. Vraag haar nummer en vraag of ze zin heeft om volgende week een drankje te doen. Klaar. Vanaf daar moet je het verder zelf doen, dit is namelijk een dansblog, geen date blog.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn perspectief te zien. Ik zou je wel willen vertellen hoe lang ik dans, waar ik heb gedanst, en wat voor dans ik allemaal heb gedaan. Maar dat is niet relevant voor het verhaal. Ik vond het veel belangrijker om je de inside info te geven als vrouw – tipjes van de sluier, een sneak peak achter gesloten deuren. Ik wil totaal niet het idee geven dat vrouwen perfect zijn, dus ik hoor graag een tegenantwoord van een man. Kom maar op met je verhaal! Geef ons de andere inside info!

En vooral, geniet van het dansen. Daar is het voor bedoeld.

 

Adios amigos!

Kirtie Ramdas

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere social media.

X