Invallers

Welkom op de pagina voor het invallen!

Hieronder lees je precies wat je moet doen als je een keer niet naar een les kan en vind je ook alle spelregels voor het invallen bij een andere les.

1. Oproep invallers

Zoals jullie weten doen we bij Salsaventura ons uiterste best om de bezetting voor mannen en vrouwen gelijk te houden.
Dit betekent dat we de eerste lessen afwachten om te zien hoeveel mannen en vrouwen er hebben ingeschreven.
Naar aanleiding van het definitieve aantal inschrijvingen doen we dan via een e-mail als deze een oproep voor extra invallers.

Wij kunnen natuurlijk nooit garanderen dat we een gelijke bezetting hebben, maar we doen er wel alles aan om dit te bereiken.

Wellicht interessant om te weten: dames komen (statistisch bewezen) vaker niet naar de les dan mannen.
In onze oproep wordt met dit verschil rekening gehouden.

Het zou voor ons prettig zijn vooraf te weten wanneer iemand niet kan. Probeer dit dan ook tijdig te melden.
Dan kunnen wij ons best doen dit verschil alsnog op te lossen door heren uit hogere groepen te mailen of te bellen.

Afmelden voor een les kan telefonisch van 10.00 uur tot 14.00 uur op telefoonnummer 070-3638037 of nog beter… per e-mail: info@salsaventura.nl

Afmelden voor een les is na 14.00 uur op dezelfde dag niet meer mogelijk.
Althans, je kan de melding wel doen maar deze komt niet meer tijdig bij de docenten terecht.


2. De Spelregels

1. Een invaller moet een cursist bij Salsaventura zijn. Dit betekent dat niet-cursisten nooit kunnen invallen.
2. Een invaller kan zich alleen opgeven voor zijn/haar eigen niveau of lager. Bijvoorbeeld: een deelnemer van Intermediate 1 kan zich niet als invaller opgeven voor het niveau Intermediate 2.
3. Een invaller kan alleen invallen bij dezelfde soort dans; we onderscheiden Salsa, Zouk, Bachata en Kizomba.
4. Wij gaan ervan uit dat een invaller ook echt altijd op zijn/haar inval-les komt waar hij/zij zich voor op heeft gegeven.
5. Meld je af als je niet kan.
6. Een invaller kan alleen invallen als de bezetting het toelaat. Ga als invaller dus vanzelf aan de kant staan als je merkt dat er bijv. mannen over zijn die in die groep thuis horen.
7. Bij een teveel aan invallers gaat de docent ervan uit dat de invallers zelf onderling afwisselen, zodat er niemand voor niets is gekomen.

Het invallen is geheel gratis! Zo kun je soms drie tot vier keer per week dansen voor de prijs van één cursus.


3. Extra oproep aan invallers: things not to do

Natuurlijk zijn wij en alle dames ontzettend blij met alle invallers die iedere avond aanwezig zijn en vaak de groepen aanvullen tot een gelijke bezetting man/vrouw.
95% van al deze heren doet dit met de beste intenties. Niet alleen om zelf beter te leren dansen, maar ook om anderen te kunnen helpen om betere dansers/danseressen te worden. En in dat laatste gaat het soms mis.

Er is in een les maar één docent en één assistente. Die geven de les, de tips, op- en aanmerkingen etc… Het is geen enkel probleem iemand af en toe een opbouwende tip te geven, maar dit is iets anders dan iemand de les lezen. Wij krijgen af en toe van dames te horen dat de heren (niet alleen de invalheren) met een golf ‘goedbedoelde’ tips komen, omdat deze heer ervan overtuigd is dat de techniek niet lukt door schuld van de dame. Sommige dames prikken hier doorheen en hopen op een snelle wissel, maar anderen worden hier onzeker van en denken vervolgens, vaak onterecht, dat het probleem bij hen ligt.

Tip: zie het als een gezamenlijke uitdaging als iets niet lukt en vraag de docenten om hulp.


4. Aanmelden als invaller

Nadat je de oproep voor de invallers hebt ontvangen kan je per e-mail aanmelden door te mailen naar info@salsaventura.nl. Houd er rekening mee dat het altijd erg druk is met aanmelden. Het kan dus even duren voor er antwoord komt.

Bedankt voor je aanmelding en natuurlijk heel veel dansplezier gewenst

Met Swingende Groet,

Het Salsaventura Team

Vragen?
X