Gratis proeflessen 2018

Hoe verbeter je in 1 dag je danstechniek, houding, voetenwerk, partnerwork en je musicality?

 

Tijdens de Bootcamp 2 Minute Choreo Challenge kruip je gedurende
1 dag in de huid van een showdanser!

 

* Leer door de kracht van herhaling

* Ontdek hoe het voelt om Shines en Partnerwork op muziek uit te voeren

* Hoe hou je het leiden & volgen intact tijdens een choreografie

* Ervaar hoe je styling uit een choreografie leert vertalen naar de dansvloer

* Hoe vind je de eerste tel in de muziek en hoe blijf je daar consequent op dansen?

Op deze en nog veel meer elementen gaan we dieper in tijdens deze bijzondere bootcamp!

                                                               Aanmelden 2 Minute Salsa Choreo ChallengeOntdek de voordelen van
de 2 Minute Choreo Challenge

Dit is de bootcamp die je niet wilt missen!

Tijdens deze bootcamp worden in 1 dag ALLE essentiële onderdelen
behandeld waardoor je beter gaat dansen! 

Leiden en volgen
Door herhaaldelijk op hetzelfde nummer dezelfde beweging uit te voeren, veranker je deze beweging in je systeem. Het bijzondere is dat deze beweging hierdoor zo ‘eigen’ wordt dat je deze beweging ook daarna in je social dancing kan toepassen.

Ritme & Timing en Musicality
Omdat je tijdens het oefenen van een choreografie heel vaak hetzelfde nummer gebruikt, leer je (vaak onbewust) de patronen van herhaling binnen dit nummer. Deze patronen zijn veelal in veel nummers hetzelfde. Hierdoor kan je bijna alles wat je leert op het gebruikte nummer ook toepassen binnen andere nummers.

Geen partner nodig
Om deel te nemen aan de 2 Minute Choreo Challenge heb je geen partner nodig. Tijdens de aanmeldingen houden we rekening met de bezetting man/vrouw. Bij een tekort aan heren/dames doen we binnen Salsaventura een oproep aan cursisten om mee te helpen tijdens de bootcamp.

Tijdbesparing
Wat je tijdens deze 2 Minute Choreo Challenge leert krijg je niet tijdens de reguliere lessen. Uit ervaring weten we dat het trainen van een choreografie ervoor zorgt dat je versneld door een bepaald leerproces heen gaat. dit bespaart je op lange termijn heel veel tijd. 

Een dagje uit
Naast het feit dat je heel veel leert vinden wij het ook belangrijk dat je een leuke dag hebt en het naar je zin hebt. Reken dus op een dag van hard werken, gecombineerd met veel gezelligheid. 

Niveau
De Bootcamp kan alleen worden gevolgd als je de basis van de Salsa beheerst op het niveau Salsa Intermediate 1. Als je alleen Salsa Beginners 3 hebt gevolgd en afgerond (of een vergelijkbaar niveau hebt) kan je meedoen. Heb je een lager niveau? Dan kan je alleen meedoen met een eigen danspartner. Er mag in dat geval alleen worden gewisseld van partner als de docent dit toestaat.

                                                               Aanmelden 2 Minute Salsa Choreo Challenge

1 Dag

Met de 2 Minute Salsa Choreo Challenge leer je in 1 dag de belangrijkste onderdelen van jouw dansen te verbeteren: Danstechniek, footwork, partnerwork, styling en musicality! En hoewel je in totaal zo’n 7 uur (incl. pauze) bezig bent zal je merken dat de tijd vliegt. 

Je mag filmen

Na de bootcamp mag je de choreografie opnemen zodat je deze voor jezelf thuis kan blijven oefenen. 

Geen partner nodig

Om mee te doen met de 2 Minute Salsa Choreo Challenge heb je geen partner nodig. Je kan je dus alleen of met iemand anders aanmelden. Wij zorgen ervoor dat de bezetting man/vrouw zoveel mogelijk gelijk blijft.Waarom de 2 Minute Salsa Choreo Challenge werkt

Gestructureerde opbouw
De gehele bootcamp is volgens een structuur opgebouwd.
Hierdoor leer je stap voor stap steeds een nieuw onderdeel. 

 

Unieke lesmethodiek
Onze docenten zijn opgeleid volgens onze eigen Salsaventura Docentenopleiding. Daarbij worden effectieve lesmethodes gecombineerd met gezelligheid. Op de manier leer je wel twee tot vier keer zo snel dan met andere lesmethodes.

 

Full Immersion
Anders dan het één keer per week, gedurende een uurtje volgen van een dansles, ontdek je tijdens de 2 Minute Salsa Choreo Challenge het effect van ‘Full Immersion’. Met deze methode dompel je jezelf als het ware onder in de materie. 

                                                               Aanmelden 2 Minute Salsa Choreo ChallengeVoorbereidingen

Kledingadvies
Tijdens de 2 Minute Salsa Choreo Challenge ben je gedurende 6 uur af en aan in beweging. Trek dus iets aan dat lekker zit. Vrije tijdskleding of sportkleding is dus prima.

Schoenen
In onze danszalen ligt een houten vloer. Je kan dus het beste dansschoenen aantrekken. Mocht je die (nog) niet hebben, trek dan schoenen aan met een houten zool. Liefst geen rubberen zolen omdat dit over het algemeen erg stroef danst.

Pauzes
Tijdens de bootcamp zijn er diverse pauzes. Er is tussendoor dus voldoende tijd om te ontspannen.

Eten
Op de locatie 2B Home is er de mogelijkheid om voor aanvang van de bootcamp je bestelling door te geven voor een eventuele lunch. Deze kost € 9,50 en bevat 2 broodjes, een stuk fruit en een drankje. 

Parkeren
Je kan op het parkeerterrein voor de deur gratis parkeren

Toiletten
Ook de toiletten zijn gratis

Garderobe
Er is een niet bewaakte garderobe aanwezig. 

Betalen
Je kan de bootcamp eenvoudig online betalen met Ideal of het bedrag van € 75,- overmaken op rekening NL77INGB0009510939 tnv Salsaventura.

Annuleren
Je kan binnen 14 dagen je aanmelding annuleren tenzij de bootcamp binnen deze 14 dagen plaatsvindt. Als je binnen 14 dagen voor aanvang van de bootcamp annuleert dan wordt het bedrag niet geretourneerd. Het betaalde bedrag blijft gedurende 6 maanden staan als tegoed en kan worden gebruikt voor een van onze producten (danslessen, bootcamps, dvd’s).Programma

10.00 uur – 13.00 uur: Deel 1
13.00 uur – 14.00 uur: Lunchpauze
14.00 uur – 17.00 uur: Deel 2

Lunch is niet inbegrepen

Locatie
2B Home
Dr. J. W. Paltelaan 103
2712 PT ZoetermeerVeelgestelde vragen

Moet ik al kunnen dansen om mee te doen met deze bootcamp? 
Ja, je moet minimaal het niveau Salsa Beginners 3 hebben afgerond. Als dat niet zo is dan moet je met een eigen partner komen en kan je alleen wisselen van partner met toestemming van de docent.

Wat voor kleding kan ik aandoen? 
Gewoon vrije tijdskleding en het liefst dansschoenen. Lukt het niet om dansschoenen te dragen, draag dan geen rubber zolen. Dat kan erg stroef zijn.

Kan ik ook aan deel van de bootcamp meedoen?
Het is niet mogelijk om slechts voor een deel van de bootcamp aan te melden. Wij gaan er dus vanuit dat je er de gehele bootcamp bij zal zijn. Je kan natuurlijk altijd even aan de kant gaan zitten als je moe bent.

Kan ik ook meedoen om af te vallen?
Veel mensen gaan dansen om overgewicht te verliezen en wij kunnen ons nauwelijks een betere en leukere manier voorstellen dan dit dansend te bereiken. Ook deze bootcamp zal er absoluut voor zorgen dat je veel in beweging bent en cijfers uit het verleden tonen aan dat mensen soms wel 2 kg. verliezen op zo’n dag.

Welke cursus kan ik erna volgen? 
De 2 Minute Challenge is geen cursus op zich. Het is vooral bedoeld om je dansen meer diepgang te geven en je bewuster te maken van de connectie met je partner en de muziek.

                                                               Aanmelden 2 Minute Salsa Choreo Challenge

X