Veelgestelde vragen

Welkom! Hoe kunnen wij je helpen?

Danslessen

Wanneer starten de danslessen?

Kijk hiervoor op de volgende link: Start Cursussen

Kan ik per les betalen?

Dit kan alleen als deze losse les een proefles is. Helaas is het niet mogelijk om een cursus per gevolgde les te betalen.
De administratieve verwerking hiervan kost veel tijd en omdat we ons best doen de bezetting man/vrouw zo gelijk mogelijk te houden is het erg lastig om hier rekening te houden. Er kan wel een prijsafspraak worden gemaakt als je voorafgaand aan de cursus weet welke lessen je gaat missen.
Neem hiervoor contact op met de administratie: info@salsaventura.nl of bel tussen 10 en 17 uur naar 070-3638037.

Heb ik een partner nodig?

Nee, je hebt geen danspartner nodig om je in te schrijven voor een gratis proefles of voor een cursus. Wij hebben veel cursisten die op een hoger niveau dansen. Deze cursisten zijn vaak bereid om te komen helpen bij de cursussen van lagere niveaus.

Wordt er gewisseld van partner tijdens de lessen?

Iedere danspartner volgt (v) en leidt (m) anders. Het wisselen van partner is daarom een van de beste manieren om goed te leren dansen. Toch stellen wij het wisselen van partner niet verplicht. Wil je liever niet wisselen? Geef dit wel even voorafgaand aan de les door aan de docent zodat hij/zij hier rekening mee kan houden.

Wat voor kleding moet ik aan?

Wij raden altijd aan om vrijetijdskleding te dragen dat lekker zit tijdens het dansen.

Wat voor schoenen moet ik aan?

Zorg voor schoenen met een enigszins wat gladde zool. Rubberen zolen dansen minder lekker op een gladde vloer. Wil je echt lekker dansen? Dan is er geen betere schoen dan een dansschoen.

Een dansschoen heeft veelal een suede zool waarmee de grip op de vloer maximaal is. Daarnaast is een dansschoen veel lichter dan een reguliere schoen en geeft meer steun aan de voeten, enkels en knieën.

Kijk voor dansschoenen op: http://www.salsaventurashop.nl/

Hoe kan ik inschrijven?

Er zijn verschillende manieren om in te schrijven:

 1. Via Internet
  Dit is de snelste en meest gemakkelijker manier. Je kan dan ook direct via iDeal de betaling voldoen. Ga hiervoor naar https://www.salsaventura.nl/lesrooster/ en klik op de inschrijfbuttom bij de cursus naar keuze.
 2. Op locatie
  Je kan ook inschrijven op een van de locaties tijdens de Gratis Proeflessen, tijdens de danslessen of in Den Haag op ons hoofdkantoor (alleen op afspraak)
 3. Telefonisch
  Je kan ons ook bellen om telefonisch in te schrijven. Na de telefonische inschrijving ontvang je een bevestiging met daarin de gegevens om het bedrag over te maken.

Hoe kan ik betalen?

Door in te schrijven via de website kan je automatisch betalen met iDeal.
Wil je liever zelf het bedrag per bank overmaken? Dat kan naar rekeningnummer NL77 INGB 0009 5109039 tnv Dansschool Salsaventura. Het is dan noodzakelijk om op locatie of telefonisch in te schrijven (zie hoe kan ik inschrijven?).

Wat kost een cursus?

Kijk hiervoor op de volgende link: Prijzen

Kan ik korting krijgen?

Er gelden speciale kortingen voor voltijd studenten, Ooievaarspashouders en Rotterdampashouders. Kijk hiervoor op de volgende link: Prijzen

Welke niveaus zijn er?

Per dans zijn er verschillende niveaus die je kan volgen om je dansen steeds verder te verbeteren. Zo hebben we cursussen op de niveaus Beginners, Intermediate en Advanced.

Op welk niveau moet ik inschrijven?

Een goede start is het halve werk.
Als je nog nooit eerder Salsa, Bachata, Kizomba of Zouk hebt gedanst dan raden wij je aan om gewoon bij het begin te beginnen op niveau Beginners 1.

Heb je al enige danservaring en twijfel je over het juiste instroomniveau? Doe dan tijdens de Gratis Proeflessen mee aan een Gratis Proefles voor Instromers zodat je in overleg met de docent het niveau kan bepalen. Je kan ook contact opnemen met het hoofdkantoor voor advies. Mail dan even naar info@salsaventura.nl, of bel tussen 10.oou en 14.00u naar 070-3638037.

Wat is het verschil tussen een cursus en een bootcamp?

Een cursus bestaat uit een serie lessen welke wekelijks worden gegeven. Bij het volgen van een cursus leer je door de kracht van herhaling.

Het woord Bootcamp werd bekend door het programma So You Think You Can Dance. Een Bootcamp is een training. Daarbij wordt gedurende een aantal uren, intensief gewerkt aan bepaalde onderdelen van de dans. Na het volgen van een Bootcamp is het aan te raden in te schrijven voor een cursus of aan te melden voor het vervolg van de Bootcamp (indien aanwezig).

Net als bij de cursussen kan je ook Bootcamps volgen op alle niveaus vanaf beginners t/m gevorderden.

Kan iedereen leren dansen?

Volgens ons kan iedereen die kan lopen, ook leren dansen. Het door ons ontwikkelde lesprogramma zorgt ervoor dat vrijwel iedereen het tempo bij kan houden en het kan leren.

Naast de reguliere lessen hebben wij ook vele online videoprogramma’s waarmee je de laatste lessen online kan bekijken. Hiermee kan je thuis nog eens alles rustig bekijken en eventueel oefenen.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Tijdens een cursus bieden we jou de mogelijkheid om binnen diezelfde cursusperiode 3 lessen in te halen op een andere dag/locatie/tijd, mits de bezetting dit toe laat. Bel hiervoor naar 070-3638037 of mail naar info@salsaventura.nl

 • Gemiste lessen zijn alleen in te halen wanneer je je voor de gemiste les hebt afgemeld bij het hoofdkantoor.
 • Je kan alleen inhalen op je eigen niveau.
 • Je kan alleen inhalen mits de bezetting dit toelaat.
 • Gemiste lessen zijn niet mee te nemen naar een volgend seizoen.

Kan ik extra oefenen?

Voor de Salsa danslessen bieden wij een online videoprogramma.
Met dit programma heb je de mogelijkheid om alle lessen online terug te zien. Er wordt hard gewerkt om ook de andere dansprogramma’s online aan te bieden.

Naast de online video’s organiseren we ook vrije dansavonden.
En om de drempel extra te verlagen krijg je bij inschrijving een keer per seizoen een ticket voor een van onze feesten.

Proeflessen

Wanneer is de gratis proefles?

De gratis proeflessen vinden plaats in januari, april en september, een week voorafgaand aan de start van de cursussen.

Help! De cursus is al begonnen! Kan ik nog meedoen?

Meestal kan je de eerste les(sen) van de cursus nog volgen als een Betaalde Proefles. Dit kan uiteraard alleen wanneer de bezetting van de les het toe laat. De prijs voor een losse les is € 15,- en dit bedrag wordt weer in mindering gebracht op de cursusprijs wanneer je besluit de gehele cursus te willen volgen.

Wat is een proefles voor instromers?

Een Gratis Proefles voor Instromers is speciaal voor diegenen die al enige danservaring hebben en die twijfelen over op welk niveau ze kunnen instromen. Deze proefles alleen bedoeld voor diegenen die willen starten vanaf het niveau Beginners 2 of hoger. Heb je nog geen enkele danservaring? Doe dan mee met de Gratis Proefles voor Beginners. 

Tijdens de Gratis Proefles voor Instromers worden de belangrijkste elementen uit de verschillende niveaus doorlopen om duidelijk te krijgen welk niveau het beste bij je past. Daarnaast is er ruimte om te overleggen met de docenten en om advies te vragen omtrent het voor jou geschikte dansniveau.

Feesten

Wanneer zijn er feesten?

Wij organiseren iedere maand een groot feest op de 2e zaterdag van de maand. Als cursist van Salsaventura mag je zelfs 1x per dansseizoen GRATIS naar een feest. Kijk op onze agenda voor het volledige overzicht.

Hoe kan ik gratis naar een feest?

Je mag als cursist een keer per seizoen gratis naar een van onze reguliere feesten. Dit zijn de Salsaventura XXL feesten op de 2e zaterdag van de maand in Zoetermeer en de Totally Latin Party’s op de 4e zaterdag van de maand in Delft.

Je kunt je aanmelden door te reageren op de lijst die je toegestuurd hebt gekregen via de cursistenmail en alleen met je cursistnummer.

Spelregels

 • Maximaal 75 plekken, vol=vol
 • Uitgesloten van de gastenlijst zijn: de XXXL feesten in december en en met Hemelvaart.
 • Gastenlijstplek is persoonsgebonden en niet overdraagbaar
 • Gastenlijstplek is niet mee te nemen naar een volgend seizoen

Heb je meer vragen?
Mail naar info@salsaventura.nl

Vragen?
X