Salsa Basispas 1 en 2 met partner met extra tips

Allereerst gefeliciteerd! Je bent bij video 3 aangekomen met twee extra bonusvideo’s met tips! Daarmee kan jij jezelf optimaal voorbereiden op de eerste paar lessen.

Nu gaat het echt beginnen.

In de eerste video leer je de twee belangrijkste manieren om elkaar vast te houden. In de tweede video krijg je heel veel extra tips.  In de derde video leer je hoe je de eerste en de tweede basispas uitvoert met een partner. Deze video’s zijn afkomstig van ons online platform Salsaventura.tv. De video’s zijn in eenvoudig Engels gesproken.

Heren / Leiders
Voor heren/leiders op de dansvloer geldt het volgende:
1. Als jij de leiding op de dansvloer niet neemt dan neemt jouw partner het van je over.
2. Als jij twijfelt en te laat aangeeft wat je wilt gaan doen, neemt je partner het van je over.
3. Verbinding en connectie met een partner is voor de dame veel belangrijker dan draaipatronen. Probeer te ontspannen en te genieten. 

Er is dus maar één manier om de leiding te houden in de dans en dat is door over je angst heen te stappen om het fout te doen. Dames kunnen veel meer geduld opbrengen voor heren die het fout doen maar het wel proberen dan voor heren die eindeloos aarzelen en het initiatief niet durven te nemen.

Dames / Volgers
Voor dames/volgers op de dansvloer geldt het volgende:
1. Als jij de leiding op de dansvloer overneemt dan krijgt de heer nooit de kans om te leren leiden.
2. Je helpt een man op de dansvloer niet door hem te helpen. Heb geduld en wacht net zolang af tot hij het initiatief neemt. En ja, dit kan soms even duren ;-).
3. Vrouwen leren vanuit hun gevoel. Mannen leren vanuit het begrijpen. Mannen gaan de muziek en de beweging pas voelen als ze het eenmaal begrijpen. Heb dus geduld. Het duurt even maar dan heb je ook wat. 

Bij inschrijving voor een van onze Salsa danscursussen krijg je gratis beschikking over de gehele videoserie gedurende de cursus.

De Salsa, Bachata en Kizomba lessen starten vanaf 14 juni 2021. Klik HIER om naar het lesrooster te gaan of scroll op deze pagina naar beneden.

Salsa

Salsa is de meest bekende dans van dit moment en wordt over de gehele wereld gedanst. Salsa is ontstaan op Cuba en is verder ontwikkeld in steden als New York, Miami en Los Angeles onder de voornamelijk Latijns Amerikaanse immigranten.
De meeste mensen beginnen met het leren van de Salsa en leren daarna een of meerdere anderen dansen.

Bachata

De Bachata is afkomstig van de Dominicaanse Republiek en heeft de laatste 20 jaar de wereld verovert. Binnen de Bachata zijn er verschillende stijlen waaronder de Bachata Dominicana, de Bachata Moderna en de Bachata Sensual. De basis van de Bachata is eenvoudig. Toch biedt de dans voldoende uitdaging om jezelf steeds verder de verbeteren.

Kizomba

De Kizomba is de meest populaire dans van dit moment. De Kizomba is ontstaan in Angola en heeft zich de laatste jaren over de gehele wereld verspreid. Kizomba muziek is over het algemeen langzaam waardoor de basis snel kan worden geleerd. Het leiden en volgen in Kizomba kent velen dimensies. Om goed Kizomba te leren dansen heb je dan ook dansles nodig.Prijzen

3 lessen


€ 35,-

per persoon

Aanmelden

5 lessen x 2 uur


€ 100,-

per persoon

Aanmelden

10 lessen


€ 100,-

per persoon

Aanmelden

Lesrooster (klik om een seizoen te selecteren)

X