Klik hieronder op jouw stad voor het volledige lesaanbod

 

Vanaf 23 t/m 28 januari 2022 kan je meedoen met een Proefles Salsa, Bachata of Kizomba van Salsaventura!

Met proeflessen in verschillende steden heb je voldoende keuze om onze lessen en geheel vrijblijvend te proberen.

Proefles voor Beginners
Als je nog nooit eerder Salsa, Bachata en/of Kizomba hebt gedanst dan raden wij je aan om gewoon bij het begin te beginnen op niveau Beginners 1. Je kan je aanmelden voor de proeflessen voor Beginners en op die manier kennis maken met de verschillende danssoorten, de docenten en/of de locaties.

Proefles voor Instromers
Heb je al enige danservaring, maar twijfel je over het juiste dansniveau waarop zou kunnen starten? Doe dan mee aan een proefles voor Instromers indien deze wordt gegeven op de door jou gekozen locatie. Deze proefles is alleen bedoeld voor diegenen die willen starten vanaf het niveau Beginners 2 of hoger. Tijdens deze Proeflessen worden de belangrijkste elementen uit de verschillende dansniveaus doorlopen om duidelijk te krijgen welk niveau het beste bij je past. Daarnaast is er ruimte om te overleggen met de docenten en om advies te vragen omtrent het voor jou geschikte dansniveau.

Start Cursussen
De danscursussen Salsa, Bachata en/of Kizomba starten de week na de proeflessen. De eerste lessen zullen plaatsvinden vanaf 30 januari t/m 4 februari 2022. Een cursus bestaat uit een serie lessen van een uur. 

Klik hieronder op jouw stad en meld je nu aan!

Salsa

Salsa is de meest bekende dans van dit moment en wordt over de gehele wereld gedanst. Salsa is ontstaan op Cuba en is verder ontwikkeld in steden als New York, Miami en Los Angeles onder de voornamelijk Latijns Amerikaanse immigranten.
De meeste mensen beginnen met het leren van de Salsa en leren daarna een of meerdere anderen dansen.

Bachata

De Bachata is afkomstig van de Dominicaanse Republiek en heeft de laatste 20 jaar de wereld verovert. Binnen de Bachata zijn er verschillende stijlen waaronder de Bachata Dominicana, de Bachata Moderna en de Bachata Sensual. De basis van de Bachata is eenvoudig. Toch biedt de dans voldoende uitdaging om jezelf steeds verder de verbeteren.

Kizomba

De Kizomba is de meest populaire dans van dit moment. De Kizomba is ontstaan in Angola en heeft zich de laatste jaren over de gehele wereld verspreid. Kizomba muziek is over het algemeen langzaam waardoor de basis snel kan worden geleerd. Het leiden en volgen in Kizomba kent velen dimensies. Om goed Kizomba te leren dansen heb je dan ook dansles nodig.

Alle voordelen van Salsaventura op een rij!

 • Geen partner nodig
  Je hebt geen partner nodig om in te schrijven. Doordat wij veel cursisten hebben zijn veel mensen bereid te komen meehelpen op andere niveaus. 

 • Eenvoudig een gemiste les inhalen
  Omdat wij werken met een vast en gestructureerd lesprogramma kan je een gemiste les op een andere dag, tijd, locatie inhalen zonder een les te hoeven missen. 

 • Gratis Oefenen met Online Video’s
  Voor de niveaus Salsa Beginners 1 t/m Salsa Intermediate 3 en de niveaus Kizomba Beginners 1 t/m Kizomba Beginners 3 is er een gratis online video naslagwerk beschikbaar. Op de manier kan je rustig thuis alles nog een keer bekijken. 

 • Gestructureerd en duidelijk programma
  Met ons stap voor stap programma bieden wij een ongekende structuur waarbij iedereen het kan leren. Niet een ‘doe maar mee’ les maar een duidelijke uitleg voor de leiders en volgers. 

 • Alle lessen worden door 2 personen gegeven
  Je krijgt dus tips voor de heren en voor de dames.

Meest gestelde vragen

Heb je een vraag? De kans is groot dat je hieronder het antwoord kan vinden.

Heb ik een partner nodig?

Nee, je hebt geen danspartner nodig om je in te schrijven voor een gratis proefles of voor een cursus. Wij hebben veel cursisten die op een hoger niveau dansen. Deze cursisten zijn vaak bereid om te komen helpen bij de cursussen op de lagere niveaus.

Wat voor kleding moet ik aan?

Wij raden altijd aan om vrije tijdskleding te dragen dat lekker zit tijdens het dansen. Zorg voor schoenen met een wat gladde zool. Rubberen zolen zijn vaak stroef en dansen minder lekker.

Op welk niveau moet ik inschrijven

Een goede start is het halve werk. Als je nog nooit eerder Salsa, Bachata, Kizomba of Zouk hebt gedanst dan raden wij je aan om gewoon bij het begin te beginnen. Heb je advies nodig? Neem dan HIER contact op met de vestiging naar keuze.

Kan iedereen leren dansen?

Volgens ons kan iedereen die kan lopen, ook leren dansen. De door ons ontwikkelde lesprogramma’s zorgen ervoor dat vrijwel iedereen het tempo bij kan houden en het kan leren. Voor de Salsa cursussen hebben wij ook een online videoprogramma waarmee je de laatste lessen online kan bekijken. Hiermee kan je thuis nog eens alles rustig bekijken en eventueel oefenen.

Kan ik een gemiste les inhalen?

Je kan een gemiste les op een andere dag en op een andere locatie inhalen. Kijk voor de regels op https://www.salsaventura.nl/gemiste-les-inhalen/.

Hoe kan ik extra oefenen?

Voor de Salsa danslessen bieden wij een online videoprogramma. Met dit programma heb je de mogelijkheid om alle lessen online terug te zien. Er wordt hard gewerkt om ook de andere dansprogramma’s online aan te bieden. Naast de online video’s organiseren we ook maandelijks feesten waar je kan komen oefenen. En om de drempel extra te verlagen krijg je bij inschrijving een keer per seizoen gratis toegang tot één van onze feesten!

Gratis proeflessen 2018

Vragen? Mail ons naar info@salsaventura.nl

X