Salsaventura Covid19 Update

 

Zoals je misschien in de blog van deze week hebt kunnen lezen mogen we, mits ons protocol goed word gekeurd, weer starten met onze danslessen.

Hieronder een opsomming van de verwachte maatregelen en onze plannen.

Omdat dansscholen niet specifiek worden genoemd in de maatregelen en het ingediende protocol nog niet is goedgekeurd, moeten we zelf onze conclusies trekken op basis van vergelijkingen. In de wet heet dat mooi “het gelijkheidsbeginsel”.

Als een fysiotherapeut weer open mag dan moet een kapper ook open kunnen. Als de sekswerkers weer mogen starten dan wordt dus de 1,5 meter afstand losgelaten en mogen wij dus ook weer samen dansen.

Als we per 1 juni weer met 30 mensen in een restaurant mogen zitten met twee of zelfs vier mensen aan een tafeltje (die niet op hetzelfde adres ingeschreven hoeven te staan) waarbij verder wel 1,5 meter afstand moet worden bewaard van de andere bezoekers, dan mogen wij dus ook 30 mensen toelaten in onze dansruimte, deze samen laten dansen als er dan maar 1,5 meter afstand kan worden bewaard tussen de koppels onderling.

Een beetje op die manier dus.

Toch zijn we als branche verplicht een protocol in te dienen bij de overheid en dankzij de kerngroep Dansondernemers is dat inmiddels gebeurd. Zodra we goedkeuring krijgen voor dat protocol moet iedere dansschool afzonderlijk richting de eigen gemeente om vervolgens voor de desbetreffende locatie goedkeuring te krijgen. Iedere locatie is immers anders en omdat de Gemeente in staat moet zijn om te handhaven moet het duidelijk zijn waar de Gemeente goedkeuring voor geeft zodat wij als ondernemers weten waar we ons aan moeten houden. 

Het kan dus goed zijn dat we onze plannen alsnog aan moeten passen maar dat is soms beter dan afwachten

Vanaf 1 juni 2020 

Start van bootcamps, workshops en mini cursussen

Buiten dansen in verschillende steden

Binnen dansen onder voorbehoud

Vanaf 1 juli 2020

Idem als juni

Dansen toegestaan tot 100 personen

Onder voorbehoud van goedkeuring protocol

September 2020

Inhalen van alle gemiste lessen

Proeflessen

Oktober 2020

START CURSUSSEN

 

Nou, ben je er klaar voor?  Hier komt de planning!

Vanaf 11 mei 2020 

Vanaf 11 mei 2020 is buitensporten in groepjes van 10 (inclusief instructeur) toegestaan. Daarbij moet dan wel 1,5 meter afstand worden gehouden. Daaruit zou je dan op kunnen maken dat wij ook onze danslessen mogen verzorgen en dat klopt. Onze vestigingsmanager in Delft heeft toestemming gevraagd bij de Gemeente Delft en deze heeft toestemming gegeven om buiten met maximaal 10 personen een dansles te kunnen verzorgen. Hoewel die buitenlessen nu al mogen worden gegeven kiezen wij er op dit moment voor om deze buitenlessen vanaf 1 juni in te laten gaan. 

Nu beschikt niet iedere locatie over de mogelijkheid om buiten deze lessen te verzorgen dus we laten dit aan onze vestigingsmanagers over. Natuurlijk houden we je van deze buiten lessen op de hoogte. 

Vanaf 1 juni 2020

Vanaf 1 juni wordt de groepsgrootte uitgebreid naar 30 personen, althans daar lijkt het op want vanaf die datum mogen ook restaurants (onder voorbehoud) weer open tot maximaal 30 personen. Wij gaan er dus vanuit dat we vanaf 1 juni weer open mogen en kunnen starten met onze danslessen. 

Zodra we kunnen starten zullen we een planning maken voor de maanden juni, juli en augustus. Zo zullen er verschillende solo lessen worden ingepland, we zullen starten met het organiseren van bootcamps, workshops en mini cursussen. Daarbij zal zoveel mogelijk worden gestreefd naar een gelijke bezetting om te voorkomen dat er moet worden gewisseld van partner.Ook zullen we starten met het verzorgen van privelessen aan koppels. Hierover later meer. 

Omdat we weten dat een groot deel van onze cursisten kinderen hebben en niet in staat in zullen zijn om in de zomer te komen dansen, hebben we besloten om de volgende serie van 10 lessen te starten vanaf 1 oktober. Dit zodat je in september de lessen die je nog tegoed had in kan komen halen. 

Vanaf 1 september 2020

Omdat vanaf 1 september alle contactsporten weer zijn toegestaan gaan we ervan uit dat we vanaf die datum weer operationeel kunnen zijn. 

In september zullen we eerst de gemiste lessen gaan inhalen. De meesten cursisten hebben nog drie lessen tegoed. Een enkeling heeft er twee en sommigen nog vier tegoed. 

We gaan de gehele maand september dus gebruiken om die gemiste lessen in te halen. 

Vanaf 1 oktober 2020

Vanaf zondag 4 t/m vrijdag 9 oktober 2020 starten we met onze cursussen. 

Proeflessen vanaf 27 september t/m 2 oktober 2020

Vanaf 27 september t/m vrijdag 2 oktober 2020 organiseren we onze proeflessen. Deze proeflessen trekken altijd veel mensen maar helaas schrijft niet iedereen zich in. Veel mensen komen vooral omdat het gratis is (zo’n 50%). 

Om alleen serieuze geïnteresseerden aan te trekken vragen we vanaf september 2020 € 5,- per persoon voor een proefles. Mensen MOETEN zich voor deze proeflessen aanmelden. Anders is deelname niet mogelijk. 

Danspartners

Omdat we het vermoeden hebben dat het niet toegestaan zal zijn om te wisselen van partner zijn we druk bezig om een community platform te bouwen. Dit om jou te helpen een danspartner te kunnen vinden waarmee je de cursus kan volgen. 

Mocht je geen danspartner kunnen vinden dan wordt het ook mogelijk om zonder partner in te schrijven en zullen wij jou een seintje geven zodra ook iemand anders zich zonder partner inschrijft voor de tegengestelde rol (leider/volger).

Mocht dat niet op tijd klaar zijn dan zullen we Facebook hiervoor gebruiken maar liever gebruiken we een eigen onafhankelijk platform. 

Start en prijs cursussen

Vanaf zondag 4 t/m vrijdag 9 oktober 2020 starten we met onze cursussen. 

De prijs voor 10 cursussen gaat net als voorheen € 120,- bedragen.

Kortingen

Er geldt een kortingsprijs van € 110,- t/m 30 september 2020. 

Solo lessen

Voor diegenen zonder partner zullen we ook meer solo lessen aan gaan bieden. Denk aan Bachata, Kizomba, Salsa solo lessen, Afro Cuban, Salsa Workouts etc. 

Privelessen

Je kan nu al alleen of samen met een danspartner een priveles boeken. De prijzen kan je vinden op onze website. Wel is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden tussen de docent en de cursist. Dus mocht je besluiten alleen te komen dan kan er alleen los van elkaar worden gedanst. 

Mondkapjes

Het is mensen straks vrij om zichzelf te beschermen met een mondkapje als ze dat willen.

Hygiene

Wij blijven een goede hygiene nastreven met advies tot handen wassen, in je elleboog niezen en thuis blijven als je last hebt van een verkoudheid etc.

Heb je vragen, laat het ons weten: info@salsaventura.nl 

Inschrijven
We verwachten aan het einde van aankomende week onze nieuwe rooster volledig online te hebben staan. Vanaf dat moment kan je jezelf ook weer aanmelden. ​​​​

Tenslotte

We leven in turbulente tijden. Een ieder bepaalt zelf hoe hij/zij ermee omgaat. 

Ik heb dansen altijd als de ideale manier gezien om te verbinden, ongeacht achtergrond, leeftijd of verschillen van mening. 

Laten we hopen dat die magische tijden snel weer terugkeren. 

Tot gauw, 

 

Morry en het Salsaventura Team

 

 

 

 

 

X