Wat een avond, wat een afscheid.

Woorden schieten te kort om iedereen te bedanken.

Zoveel mensen hebben op hun eigen manier een rol gespeeld in de afgelopen 27 jaar. De één natuurlijk meer dan de ander.

En natuurlijk zou ik iedereen individueel willen bedanken maar dat gaat nu eenmaal niet. Dus ook via deze weg, eenieder die de afgelopen 27 jaar een bijdrage heeft geleverd aan het succes van Salsaventura en/of aan mijn succes: DANKJEWEL!

Zaterdag heb ik tijdens mijn speech een aantal aanwezigen bedankt voor hun inzet en hun positieve bijdrage. Mensen die voor mij zowel zakelijk als vaak ook privé veel hebben betekend.

Niet iedereen kon erbij zijn afgelopen zaterdag en sommigen moesten weg vóór het moment waarop ik wat woorden met het publiek deelde.

Er is één persoon die ik via deze weg extra in het zonnetje wil zetten, iemand die aan de basis heeft gestaan van dit alles, en dat is mijn lieve zus Annemarie.

Hoe bijzonder is het om met je eigen zus…

  • Je eerste Salsapassen te kunnen oefenen
  • Je eerste Salsa danslessen te kunnen volgen
  • Salsafeestjes af te gaan
  • Je eerste lessen te geven
  • Je eerste workshops
  • Je successen, maar ook zeker je uitdagingen te delen
  • En nog veel en veel meer

Toen we ergens in 1996 of 1997 een keer een workshop gaven (we konden toen al een beetje dansen) was zij degene die zei: “Hier moet je echt meer mee gaan doen”. Zíj voelde het. En ze had gelijk. Daarmee plantte ze het zaadje voor al het moois wat zou volgen.

Dus lieve Annemarie, ook via deze weg: Dankjewel!

Ik zei het ook tijdens mijn speech op het afscheidsfeest: De mensen die de hoogste prijs betalen voor ons persoonlijk succes zijn vaak de mensen die het meeste van ons houden.

Dat zijn degenen die aan onze zijde staan en die voor onze kinderen zorgen terwijl wij onze dromen najagen. Maar ook kinderen, ouders, broers, zussen, vrienden. Allemaal mensen die jou, veelal plotseling en ongevraagd, moeten delen met een groot, voor hun onzichtbaar, publiek.

Dus laten wij ook dankbaar zijn voor al die mensen die er, op de achtergrond, onvoorwaardelijk zijn voor diegenen die hun dromen najagen en daarmee op hun beurt weer heel veel anderen blij maken met bijv. danslessen, feesten, festivals, workshops, opleidingen.

 

Voordat ik je nog een persoonlijk afscheidscadeautje ga geven zal ik een reactie geven op de vraag: 

Wat gaat Morry nu doen?

Het antwoord is dat ik al veel andere dingen doe. Er zijn veel boeiende kansen op mijn pad gekomen en als je het leuk vindt kan je op de hoogte blijven van mijn ontwikkelingen of mij zelfs daarin volgen.

1. Salsaventura
Ik stop dan wel met lesgeven en met het organiseren van feesten, Salsaventura gaat gewoon door. Wij zoeken op dit moment een opvolger voor de franchise vestigingen in Den Haag en Rotterdam. In Gouda, Utrecht en Zoetermeer draaien de lessen gewoon door.
Zelf blijf ik mij bezig houden met het ondersteunen van onze franchise vestigingen en met het verder uitbouwen van Salsaventura.tv, het online video platform met honderden instructievideos.

2. Army of Love
Samen met mijn vriendin Anna Zeven heb ik de Army of Love opgezet. Een organisatie waarmee wij (online) workshops en seminars verzorgen op het gebied van zelfredzaamheid. (Het systeem is voor velen niet zo stabiel gebleken als we altijd dachten.) Zo verkopen wij hoogwaardige ozonproducten en helpen wij mensen met het zelf toepassen van ozon. Een baanbrekende methode waarmee ontzettend veel klachten kunnen worden verholpen. Je kan je HIER aanmelden om op de hoogte te blijven van hetgeen wij doen.

3. Goud in Handen
In deze tijden van zware economische uitdagingen zijn veel mensen op zoek naar een alternatief voor hun bankrekening. Ook zijn veel mensen op zoek naar manieren om een extra inkomen te genereren. Met Goud in Handen help ik mensen met trainingen om te investeren in oa goud. Vind je het leuk om een keer naar een presentatie of naar trainingen te kijken dan kan je je HIER aanmelden. Met alle veranderingen in de belastingwetgeving in Nederland help ik mensen, samen met een jeugdvriend die in Spanje woont, vanuit Goud in Handen ook om te investeren in Spaans onroerend goed.

4. Mordechaikrispijn.nl
Als je mij de laatste drie jaar een beetje hebt gevolgd dan weet je misschien dat ik mij heb uitgesproken over verschillende sociaal maatschappelijke en nogal controversiële thema’s. Weet dat ik welke beslissing die mensen ook hebben genomen respecteer. Misschien zijn we het niet altijd met elkaar eens maar laten we het dan respectvol met elkaar oneens zijn.
Omdat ik vind dat er soms daadwerkelijk onrecht plaatsvindt (denk aan David Icke die ten onrechte beschuldigd wordt van antisemitisme) ben ik meerdere acties gestart. Via de website mordechaikrispijn.nl hou ik geïnteresseerden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen wat dat betreft

Kortom, je hoeft niet bang te zijn dat ik mij ga vervelen ;-).

Cadeautje
De laatste maanden is er hard gewerkt aan het nieuwe al eerder genoemde online video-platform Salsaventura.tv. Daarmee kunnen mensen ons volledige lesprogramma online bekijken. Vanaf de beginners tot aan vergevorderden.

Als mijn persoonlijke afscheidscadeautje geef ik je gratis toegang tot het volledige online platform. En dat gedurende een hele maand. Klik hier om gratis en voor niets de vele video’s te bekijken: https://salsaventura.tv/1-maand-gratis-salsaventura-tv/

‘Todo tiene su final’ betekent ‘aan alles komt een eind’.

Ik sluit met trots en blijdschap 27 jaar lesgeven en het organiseren van salsafeesten af. Ik kijk met grote dankbaarheid terug op een geweldige tijd, waarin zovele mensen zijn geraakt.

Een groot en belangrijk hoofdstuk van mijn leven is nu afgesloten…

Veel dank aan allen die daaraan hebben bijgedragen.

Met Swingende Salsagroet,

Morry

X