Vorige week schreef ik een post op mijn persoonlijke facebook profiel.

De kop luidde: 

GEZOCHT….
De komende 2 + 3 maanden start ik met een nieuw Business Project!
Voor mijn nieuwe business ben ik op zoek naar Partners die het leuk vinden om samen met mij te bouwen aan een miljoenen business! Je leest het goed! Miljoenen!

En zo ging de tekst nog even door. Het aantal reacties was enorm! Tientallen vulde het online formulier in. En ook tientallen deden dat niet. Dat was meteen de eerste test. Lekker duidelijk. En snel. 

Nu vraag jij je misschien af; Waarom zou ik nou een miljoenenbusiness willen bouwen? 

  • Nou, misschien om voor eens en altijd uit deze rattenrace te ontsnappen waar je dagelijks min of meer verplicht bent je tijd in te ruilen voor geld! En die tijd krijg je nooit meer terug! Voorbij is voorbij! Voorgoed! 
  • Of misschien ben je op zoek naar meer vrijheid om de keuzes te kunnen maken die jij graag wil kunnen maken. 
  • Of misschien wil je wel iets nalaten voor je kinderen, voor je familie of voor je geliefden. 
  • Of misschien wil je heel veel geld weggeven aan goede doelen?

Wat ik je in ieder geval kan aanraden is te zorgen dat je dagelijks iets doet waar je blij van wordt en waar je voldoende geld mee verdient.

Daarnaast raad ik je aan om er ook voor te zorgen dat, wat je ook doet, een bepaalde component van alles wat je verdient moet bestaan uit een passieve component. Dat is geld dat wordt gecreëerd zonder dat jij er zelf nog iets voor hoeft te doen. 

Misschien denk je nu: Maar Morry, hoe dan? 

Ten eerste is het handig om voor jezelf te bepalen WAAROM je een eigen bedrijf zou willen starten. 

Sommigen beginnen voor het geld, anderen starten omdat ze een geweldig idee hebben en dat met de wereld willen delen, weer anderen beginnen juist omdat ze vinden dat ze iets beter kunnen dan wat ze anderen zien doen en weer anderen doen het omdat ze een product met een WOW factor hebben. 

Hieronder 10 Topredenen om je eigen bedrijf te starten

Reden 1: Omdat je denkt dat het anders of beter kan
Jaren geleden gebeurde er iets tijdens een dansles die ik volgde waardoor ik dacht: ‘dit kan echt heel anders’. Ik stopte met het volgen van die lessen en na 2 weken klagen over wat er gebeurd was, riep een stem diep van binnen; ‘als het volgens jou anders kan, laat het dan maar eens zien’. En zo is het avontuur begonnen.

Reden 2: Om samen te kunnen werken
De meeste van onze docenten zijn freelancers en hebben een eigen BTW nummer en inschrijving Kamer van Koophandel. Sommigen waren al zelfstandig, anderen zijn dit geworden om met andere dansscholen te kunnen samenwerken. Op deze manier kan de docent zich focussen op de danslessen en zorgen wij voor de locatie, de administratie en de marketing.

Reden 3: Omdat je graag wilt ondernemen
Bernard, uit een van de vorige blogs wilde vooral heel graag iets voor zichzelf beginnen en zocht naar mogelijkheden. Hij bedacht het organiseren van dansreizen omdat hij een mooie plek in Spanje kende waar hij mensen mee naar toe kon nemen. Hij wist niet hoe het zou uitpakken maar begon gewoon. Dance4two, het bedrijf van Bernard is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste dansreis organisatie.

Reden 4: Omdat je iets met de wereld wilt delen
Toen ik na maanden oefenen eenmaal de basispas onder de knie had, liet ik geen kans voorbij gaan om mensen de Salsa te leren. Het willen delen van een boodschap met de wereld is een van de krachtigste motivaties tot succes.

Sommigen ondernemen om hun boodschap met de wereld te delen

Sommigen ondernemen om hun boodschap met de wereld te delen

Reden 5: Om een probleem op te lossen
Soms is er gewoonweg nog geen oplossing voor een probleem. De paperclip of de nietmachine is een prachtig voorbeeld van een oplossing om blaadjes bij elkaar te houden. Veel van de apps die we kopen voor onze smartphones bieden handige oplossingen voor alledaagse problemen.

Reden 6: Per ongeluk of per toeval
Eigenlijk is dit geen reden maar een kwestie van oorzaak en gevolg. Een vriend van mij, Jack, zat jaren geleden bij iemand op visite die voor zijn hobby danslessen gaf. Die docent werd op dat moment gebeld. Er was een docent uitgevallen. Of hij die les over kon nemen. Zonder aarzelen pakte deze docent zijn dansschoenen en zei: ‘kom Jack, we moeten ergens heen’. Jack zag hoe zijn vriend die dansles gaf en raakte zo onder de indruk van die les dat hij zelf lessen is gaan nemen. Twee jaar later stond hij zelf voor de groep les te geven.

Reden 7; Omdat je het leuk vind
Misschien is dit wel de beste reden van allemaal. Heb je een hobby waar je nu al veel tijd aan besteed? Heb je iets waar je geen genoeg van kan krijgen? Iets dat je zo leuk vindt dat ze je er voor wakker mogen maken? Dan zou dat best weleens een toekomstige onderneming kunnen zijn. Bedenk wel: als je van je hobby je werk maakt, is het daarna meestal geen hobby meer.

Salsaventura_Vanessa_Vincent

Reden 8: Voor het geld
Ik moet de eerste succesvolle ondernemer die alleen voor het geld is begonnen nog ontmoeten. Let wel: is begonnen! Want het is goed mogelijk dat er, als er voldoende winst wordt gemaakt in het bedrijf, voor wordt gekozen om die winst te investeren in nieuwe bedrijven. In dat geval gaat het vaak om het investeren in nieuwe bedrijven die door nieuwe ondernemers worden opgezet die zelf niet over voldoende middelen beschikken maar wel met hun passie aan de gang willen gaan.

Reden 9: Voor meer vrije tijd
Natuurlijk vliegen de succesverhalen je via social media dagelijks om de oren van ondernemers die nog maar 2 uur per dag of zelfs per maand hoeven te werken omdat ze de gouden formule hebben gevonden. Meestal gaat het dan om internetmarketing. Dat succesverhaal is overigens de manier om je iets te laten kopen zodat hij nog een paar maanden langer op dat tropische eiland door kan brengen.

rennen en haasten

De meeste ondernemers hebben juist minder vrije tijd. Het verschil is vooral dat het niet als werken voelt.

De realiteit is dat de meeste ondernemers meer tijd in hun eigen bedrijf steken dan ze ooit voor een baas zouden werken. Het enige verschil is dat het niet meer aanvoelt als werk omdat ze zelf de indeling van hun dag kunnen bepalen.

Reden 10. Omdat je een goed idee hebt
Misschien ontstaan de meeste bedrijven wel omdat iemand een goed idee heeft en daar een onderneming op bouwt. Harland Sanders had volgens hem het beste recept voor kip en had het idee om daarmee de wereld te veroveren. Uiteindelijk zou Kentucky Fried Chicken de grootste franchiseketen ter wereld worden op het gebied van kip.

Reden 11: Om anderen te helpen
Als er als een Gouden Reden is om een eigen bedrijf te starten dan steekt deze er voor mij absoluut bovenuit. Het feit is namelijk dat alle bedrijven uiteindelijk iets aanbieden waar mensen mee geholpen worden of bij gebaat zijn. Het enige verschil is dat niet iedere ondernemer zich daarvan bewust is. En dat bewustzijn maakt een heel groot verschil.

De reden dat wij binnenkort starten met Salsaventura.tv is vooral om cursisten te helpen thuis te kunnen oefenen. De reden dat we een docentenopleiding geven is om zowel docenten als hun toekomstige cursisten te helpen, een kwalitatief goede les te geven / te ontvangen.

helpen

Ik hoop ook dat dit artikel je kan helpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende redenen die er kunnen zijn om een eigen bedrijf te starten of te runnen.

  • Zou jij ook je passie voor dansen met anderen willen delen?
  • Ben jij ook op zoek naar manieren op jezelf zowel persoonlijk als zakelijk te ontwikkelen?
  • Of wil je vooral dansend het leven door en dagelijks uitslapen?

MELD JE HIER AAN VOOR DE 3 UUR GRATIS TRAINING

WIST JE DAT JE MET JOUW MOTIVATIE OOK WEER ANDEREN KAN MOTIVEREN? VANDAAR DE VOLGENDE VRAAG:

WAT IS VOOR JOU DE VOORNAAMSTE REDEN WAAROM JIJ BENT BEGONNEN / OF WILT BEGINNEN MET ONDERNEMEN? 

Stel je de wekelijkse blog op prijs?  Deel deze dan op facebook en andere social media waarvoor dank.

X