Het nieuwe dansseizoen staat weer voor de deur en je kan door het hele land (gratis) proeflessen volgen. Op deze manier maak je kennis met de docenten, de locatie en belangrijk; manier van lesgeven.  Als je het leuk genoeg vindt kan je meestal meteen inschrijvingen en de week erna starten met de 1e cursus.

Maar waarom zou je nu met zo’n proefles meedoen? Ik heb het voor je op een rijtje gezet! Hier komen 10 top redenen om met een proefles mee te doen.

1. Het is Gratis
De meeste proeflessen zijn gratis en dus krijg je  al snel een heel uur gratis les. Wat een service. Ieder seizoen kom ik mensen tegen die alle gratis proeflessen aflopen bij verschillende dansscholen. Aan het einde van de week hebben ze dan zo’n 10 uur les gevolgd en dat is gelijk aan het aantal uren van een cursus. Klein nadeel is dat ze 10 keer een eerste les hebben gevolgd (of iets dat daarop lijkt)  maar dan nog: het helpt absoluut om meer inzicht te krijgen in de manier van lesgeven en het is extra oefening.

gratis

2. Leerzaam
Iedere keer dat je aan een (proef)les meedoet kan je daar iets van leren. Ook als alles wat er wordt behandeld al bekend voor je is. En mocht je op dansgebied niet veel nieuws leren, let er dan op hoe de les wordt gegeven. Ook daar kan je veel van leren. Je leert op deze manier onder andere op welke manieren jij zelf het liefst leert. Krijg je bijvoorbeeld liever les van een docent die juist veel uitlegt of van iemand die jou zelf veel laat dansen?

3. Ontspanning
Dansen is een hele goede manier om te ontspannen. Dus in tegenstelling wat veel mensen denken is dansen niet vermoeiend, het wekt juist energie op.

loslaten

4. Dansen is sport
Met dansen ben je flink in beweging en dus ben je in feite, als je aan het dansen bent, een uur lang aan het sporten. Onderzoek heeft aangetoond dat een uurtje dansen gelijk staat aan het spelen van een amateurwedstrijd voetbal.

5. Leer nieuwe mensen kennen
Tijdens de (proef)lessen wordt er ook gewisseld van partner. Dit is niet verplicht maar de meeste mensen begrijpen dat je hierdoor sneller leert hoe het moet. Niet iedereen leidt / volgt hetzelfde. Tijdens de cursussen is er vaak wekelijks de gelegenheid nog wat te oefenen. Ook daardoor leer je snel andere mensen kennen.

6 Gezelligheid
Meestal is er na de proeflessen de gelegenheid tot het stellen van vragen en om nog wat te drinken en/of te oefenen. Een (proef)les is dan ook al snel een avondje uit.

sfeer8

7. Test je niveau
Heb je al eerder gedanst en wil je niet bij de beginners starten? Dan kan je een leveltest komen doen. Tijdens deze test kijken we wat je wel en niet kan en adviseren wij je persoonlijk om op een bepaald niveau in te schrijven.

8. Extra kortingen
Vaak geldt er tijdens de periode van de gratis proeflessen een speciale prijs of een speciale korting.

9. Lesimpressie
Als je nog niet weet waar je jouw danslessen wilt volgen is het raadzaam verschillende scholen te bezoeken. Kijk naar de lesmethode en kijk of het bij je past. Als je twijfelt is het beter om even verder te kijken.Verder kan je kijken of de les door 2 personen wordt gegeven, of er voldoende inhaalmogelijkheden zijn, of er een gratis feest in de prijs is inbegrepen, of er mogelijkheden zijn om vrij te dansen etc…

10. Als warming up
Kan je al dansen en schrijf je in voor een hoger niveau? Ook dan is een proefles aan te raden. Je kan de proefles in dat geval zien als een warming up. Je zal zien dat je de week erna een stuk beter danst tijdens de volgende les.

 

Waar wacht je nog op? Heb je al zin om mee te doen met een Gratis Proefles?

Wij verzorgen vanaf  zondag 2 t/m vrijdag 7 april GRATIS PROEFLESSEN in alle dansen, op alle niveaus!

Kom geheel vrijblijvend meedoen. Je moet je wel vooraf aanmelden.

Klik HIER om je aan te melden.

 

 

Stel je de blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere Social Media! 

X