Vorige week vertelde ik al dat onze filmpjes populair zijn op Youtube.

Met meer dan 7.000 abonnees en meer dan 100.000 kijkers per maand krijg ik inmiddels heel wat mailtjes binnen. Sommigen noemen de video’s hun ‘redding’ omdat ze eindelijk begrijpen hoe ze nooit meer tientallen combinaties hoeven proberen te onthouden. Weer een ander vraagt of we ook in India les willen komen geven. Allemaal super leuk natuurlijk. 

Van de week vroeg iemand uit India online hoe lang Salsaventura al bestaat. Toen ik vertelde dat we al sinds 1996 bestaan vroeg hij zich af waarom hij nog nooit van ons gehoord had. “No idea” zei ik.  “Let’s be happy we meet now” ;-). 

Nu wordt het best lastig om een vestiging in India te openen. Wat minder lastig is, is om onze online video’s aan te bieden en mensen daarmee te helpen en te inspireren.

En ja, af en toe gaat er ook wat mis ;-). Zie hieronder een van onze bloopers. 

Waarom online video?

Onze missie: 1 miljoen mensen raken met onze diensten en producten en mensen met elkaar en zichzelf laten verbinden door dans.

Wij nemen deze missie erg serieus en gaan dan ook geen uitdaging uit de weg om zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen. En of dat nu thuis, bij ons in de lessen of bij een collega dansschool is, het maakt niet uit! Als we mensen aan het dansen krijgen is de missie geslaagd.

Voor de duidelijkheid, een echte dansles kan je wat mij betreft niet vervangen door een online video! Natuurlijk niet. Mensen gaan naar een dansles of naar een feest voor de ervaring. Tijdens een dansles ben je een avondje uit, je ontmoet andere mensen en je oefent ook met andere mensen. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met een dansles die je thuis volgt.

Een avondje uit of het volgen van een dansles kan je niet vervangen door een online video

Een avondje uit of het volgen van een dansles kan je niet vervangen door een online video

Online Video’s zal naar mijn mening dan ook altijd een ondersteuning bieden maar zal de werkelijke ervaring nooit kunnen vervangen.

Kan je online leren dansen? Absoluut. Dit bewijs werd destijds geleverd door mijn twee neven die de dvd’s destijds produceerden. Zij hadden nooit eerder Salsa gedanst. Na 2 maanden video’s editen en het keer op keer bekijken van de video’s waren ze in staat, zonder ooit een live dansles te volgen, de Salsa te dansen.

Vandaag geef ik je de tien grootste voordelen mee voor het online leren verbeteren van je danstechniek. Hier komen ze: 

Tien Grootste Voordelen van Online Danslessen:

 1. Structuur
  Anders dan op platformen als youtube en vimeo, waar alles gefragmenteerd wordt aangeboden, beschik je met een goed online platform over een duidelijke structuur en een stap voor stap programma.
 2. Flexibel
  Of je nu thuis, bij vrienden of op je werk wilt kijken en oefenen, het kan allemaal.
 3. Praktisch zoeken
  Ben je vergeten hoe de shouldercheck ook alweer ging? Geen probleem. Je typt online het woord schouldercheck in en je krijgt meerdere versies te zien.
 4. Kijken helpt
  Herhaling is de moeder van meesterschap. Het kijken en luisteren naar instructievideo’s werkt. Dus ook als je niet met iemand kan oefenen werken video’s erg krachtig door alleen maar te kijken en te luisteren.
 5. Ideeën
  Door het online bekijken van video’s kom je vaak ook tot nieuwe ideeën.
 6. Inspiratie
  Ik weet niet of jij het ook hebt maar als ik online naar bepaalde video’s kijk, krijg ik zin om te dansen.
 7. Motivatie
  Video’s kunnen motiveren. Zeker door een bepaalde structuur te volgen en te zien waar je heen gaat kunnen video’s erg motiverend werken.
 8. Samen oefenen
  En natuurlijk kan je met een vriend, een vriendin of zelfs een groep vrienden afspreken en met de video op de achtergrond samen (thuis) oefenen.
 9. Nooit meer opschrijven
  Je stapels aantekeningen kan je voortaan weglaten. Als je iets niet meer weet zoek je het gewoon even op.
 10. Support
  Veel mensen weten dit niet maar ons online platform Salsaventura.tv biedt enorm veel support. Zo kan je jou eigen video ter beoordeling opsturen en je kan alle vragen stellen die je hebt over het dansen. 

 

En dus hebben we deze maand een actie: Probeer Salsaventura.tv uit voor slechts € 1,-. Dat is alles. 

Je leest het goed. Tegen betaling van € 1,- 

Ga naar https://salsaventura.tv/trial-monthly/ voor alle informatie!

        Stel je mijn wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan aub op Facebook en andere Social Media waarvoor dank!                  

X