Vorige week schreef ik een post op mijn persoonlijke facebook profiel.

De kop luidde:  GEZOCHT…. De komende 2 + 3 maanden start ik met een nieuw Business Project! Voor mijn nieuwe business ben ik op zoek naar Partners die het leuk vinden om samen met mij te bouwen aan een miljoenen business! Je leest het goed! Miljoenen!

En zo ging de tekst nog even door. Diegenen die meer informatie wilden konden (en kunnen nog) een formulier invullen op http://bit.ly/top23start

Het aantal reacties was enorm! Tientallen vulde het online formulier in. En ook tientallen deden dat niet. Dat was meteen de eerste test. Lekker duidelijk. En snel. 

Nu vraag jij je misschien af; WAAROM zou je nou een miljoenenbusiness willen bouwen? 

 • Nou, misschien om voor eens en altijd uit deze rattenrace te ontsnappen waar je dagelijks min of meer verplicht bent je tijd in te ruilen voor geld! En die tijd krijg je nooit meer terug! Voorbij is voorbij! Voorgoed! 
 • Misschien ben je op zoek naar meer vrijheid om de keuzes te kunnen maken die jij graag wil kunnen maken. 
 • Misschien wil je wel iets nalaten voor je kinderen, voor je familie of voor je geliefden. 
 • Misschien wil je heel veel geld verdienen om het te kunnen weggeven aan goede doelen?
 • Misschien wil je iets veranderen of verbeteren.
 • Of misschien vind je het gewoon leuk om te stoppen met beperkende gedachten als “pfff, dat lukt toch niet’ , een keer out of the box te gaan denken en grote doelen te stellen.

Wat ik je in ieder geval kan aanraden is te zorgen dat je dagelijks iets doet waar je blij van wordt! En dat hoeft niet perse iets te zijn dat gemakkelijk voor je is! 

Daarnaast raad ik je aan om er ook voor te zorgen dat, wat je ook doet, een bepaalde component van alles wat je verdient moet bestaan uit een passieve component.

Dat is geld dat wordt gecreëerd zonder dat jij er zelf nog iets voor hoeft te doen. Zonder die passieve component heb je een hobby en geen business! Ook leuk maar onhandig op langere termijn. Je zal straks zien waarom. 

Misschien denk je nu: Maar Morry, HOE dan? 

Toen ik lang geleden (nu bijna 23 jaar) met Salsaventura begon had ik ook niet voor ogen dat ik dit 23 jaar zou gaan doen en er nog altijd zoveel plezier in zou hebben. Ik begon gewoon. In mijn geval startte ik omdat ik anderen les zag geven en dacht: ‘Dat zou ik heel anders doen‘. Er waren geen feestjes, er was geen online (hahaha, er was nog niet eens internet voor het grote publiek), geen docentenopleiding, geen website… niets. Alleen een verlangen om iets te veranderen. 

Dus als je mij vraagt HOE start ik mijn bedrijf? Dan is mijn antwoord: Door te starten! Gewoon doen. En de volgende stappen ontvouwen zich dan vanzelf. 

Diegenen die al heel lang willen starten maar eerst die en die cursus of opleiding willen volgen of eerst de juiste business partner willen vinden of eerst een bepaalde hoeveelheid geld willen hebben, zitten in de ontsnappingsmodus die angst heet.

Door steeds een nieuwe belemmering op te roepen ben je aan het uitstellen omdat de angst om te starten groter is dan de wens te beginnen. 

WAT is er nou voor nodig om je eigen bedrijf te starten? 

 1. Het eerste wat je nodig hebt is een product of een dienst met een WOW factor. Een product of dienst dat zich onderscheidt van de rest. En dit is niet om op te scheppen maar als je bij Salsaventura komt dansen dan krijg je op de meeste niveaus gratis toegang tot onze online programma’s, je mag gratis een keer naar een feest en je kan 6 dagen per week een gemiste les inhalen. Dat zijn voor veel mensen WOW factoren om voor Salsaventura te kiezen.
 2. Het tweede dat je nodig hebt is een VERLANGEN. Een verlangen om iets te creëren, iets te bereiken, om anderen te helpen. Het kan alles zijn.
 3. Je hebt ook DOELEN nodig. Een verlangen zonder doelen is een wensenlijstje. En voor een wensenlijstje komen de meeste mensen hun bed niet uit. Stel doelen waar je blij van wordt en maak ze groot!
 4. Je hebt ook TOOLS & STRATEGIEEN nodig. Met de juiste strategieën kan je een plan maken om zo snel en effectief mogelijk te komen waar je wilt.
 5. En als laatste (voor sommigen als eerste) heb je een MISSIE nodig. En het klinkt misschien gek maar als jij doet wat je leuk vindt, als je iets doet waar je een bepaalde drive voor hebt (zelfs als het niet gemakkelijk is) en je bereid bent door te gaan om het te bereiken, dan komt het definiëren van je missie vanzelf. Pas na 5 jaar schreef ik ooit de missie van Salsaventura op. Toen pas ontdekte ik waarom ik dit werkelijk deed. 

Mocht jij nou een wens hebben om ‘op een dag’ voor jezelf te willen starten dan kan ik je misschien wel een handje helpen.

Zoals gezegd zoek ik businesspartners die out of the box willen denken en samen willen bouwen aan een miljoenenbedrijf. 

Maandag 25 februari geef ik een GRATIS WEBINAR waarin ik je precies uitleg hoe jij daar deel van uit kan maken en wat je nodig hebt om mee te kunnen doen. 

Meld je HIER aan voor het webinar.

Stel je de wekelijkse blog op prijs?  Deel deze dan op facebook en andere social media waarvoor dank.

X