Hoe zou het zijn om gedurende een langere periode op hetzelfde nummer keihard te trainen en tegelijkertijd te werken aan je styling, je techniek en je musicality?

Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn om met een partner of een showteam op te treden?

Zie je het al voor je? Of misschien heb je die ervaring al en weet je precies hoe geweldig het voelt om het beste van jezelf te geven voor een enthousiaste menigte.

Als het gaat om het verleggen van je grenzen als danser dan is er geen grotere uitdaging dan op te treden voor publiek. En er is heel goed nieuws!

We starten zeer binnenkort met onze 10 Week Show Challenges… Ook voor niet Showdansers!

Dans je al shows of wil je weten of showdansen iets voor jou is, dan deel ik hieronder  7 Voordelen die je meer inzicht zullen geven in de wereld van het showdansen.

7 VOORDELEN VAN HET SHOWDANSEN

 1. Inspiratie en motivatie
  Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan, maar door mee te dansen in een show kan je, ongeacht je niveau, een geweldige bron van inspiratie en motivatie zijn voor anderen.
 2. Zelfvertrouwen
  Het dansen van shows zorgt voor een enorme boost in je zelfvertrouwen, zowel op als buiten de dansvloer.

  zelfvertrouwen

  De meeste mensen krijgen meer zelfvertrouwen door het showdansen.

 3. Grensverleggend
  3 van de meest gehoorde angsten zijn: praten voor publiek, zingen voor publiek en dansen voor publiek. Met het geven van optredens worden je persoonlijke grenzen enorm verlegd.
 4. Doorzettingsvermogen
  Om shows te kunnen dansen moet je heel veel oefenen en voortdurend blijven werken aan het verbeteren van je uitvoering en je techniek.
 5. Teamspirit
  Je leert rekening houden met anderen en je leert dat het vooral om de inzet en prestaties van het hele team gaat.

  online-groei-digitailing

  Als dansers help je elkaar naar een hoger niveau

 6. Je leert omgaan met teleurstellingen
  Als je ervoor kiest shows te dansen dan is er altijd een kans dat je fouten maakt tijdens je optreden. En een fout wordt over het algemeen door vrijwel iedereen gezien. Nu heb ik één troost voor je: zelfs de beste dansers maken af en toe flinke fout! It’s part of the game.
 7. Je word een betere danser(es)
  Hoe je het ook went of keert, showdansen maakt je een betere danser. Je werkt bij het showdansen voornamelijk aan 4 onderdelen: techniek, uitstraling, musicality en styling.

 

HEB JIJ INTERESSE OM MOGELIJK MEE TE DOEN MET ONZE NIEUWSTE 10 WEEK SHOW CHALLENGE? 

VRAAG HIERONDER DE 7 TIPS VOOR HET SHOWDANSEN AAN EN ONTVANG METEEN DE INFORMATIE OVER DE NIEUWSTE 10 WEEK SHOW CHALLENGES VOOR SALSA EN BACHATA! 

[activecampaign]

 

Stel je deze wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en/of andere Social Media.

 

X