Natuurlijk krijgen wij ook vragen van onze cursisten en onze bezoekers aan de feesten.

Wat doen wij aan voorzorgsmaatregelen? Ik denk hetzelfde als iedereen; We houden het nieuws in de gaten, volgen zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM en informeren de cursisten met onze nieuwsbrief.

Hieronder het rijtje adviezen die wij aan iedereen geven als ze naar de danslessen of de feesten komen. 

  1. Heb je koorts, voel je je niet lekker? Blijf dan thuis en lees de informatie op de website van het RIVM (zie link onder).
  2. Ben je recent in direct contact geweest met iemand bij wie het Corona virus is geconstateerd, blijf dan zoveel mogelijk thuis.
  3. Was bij binnenkomst van de danslocatie meteen grondig je handen (20 seconden).
  4. Hoest in je elleboog (niet in je handen).
  5. Gebruik een papieren zakdoek als je moet niezen en was na het niezen weer direct je handen.
  6. Geen handen schudden

Wij hebben vooralsnog besloten alle danslessen en feesten gewoon door te laten gaan en we hebben gemerkt dat vrijwel iedereen gewoon naar de lessen komt. Maar als ik het nieuws bekijk dan snap ik wel dat veel mensen bang zijn.

Natuurlijk is het heel persoonlijk en moet iedereen vooral voor zichzelf bepalen welke beslissingen hij/zij neemt.

Ik las afgelopen week een interessant artikel waarin wordt aangegeven dat er in hoofdlijnen 2 veelvoorkomende reacties zijn op dit soort situaties.

De eerste is de “normale vooringenomenheid”. Veel mensen zijn geneigd te geloven dat dingen zullen werken zoals ze altijd doen. Dit betekent dat ze de kans op een ramp en de gevolgen daarvan onderschatten. Daarom blijven mensen ondanks evacuatiemeldingen bijvoorbeeld thuis tijdens orkanen of bosbranden.

Afbeeldingsresultaat voor paniek

De tweede is de ‘overreactie’. Dit betekent dat mensen in paniek raken en overdreven reageren op manieren die de situatie mogelijk niet helpen. Bijvoorbeeld, de huidige trend van individuen die medische maskers opkopen en de totale gemeenschapsvoorraad uitputten, zou je kunnen kwalificeren als een overdreven reactie.

Ik mistte hier wel een beetje een meer neutrale reactie. En dat is dat mensen op basis van de meest recente informatie hun beslissing nemen. En zo kan het zijn dat je van mening bent dat je vandaag nog prima naar een feestje kan gaan en misschien volgende maand besluit om dat niet meer te doen.

Als je het mij vraagt zal het nog wel even duren voordat dit Corona virus is ‘overgewaaid’. Even los van Salsaventura, vallen mij persoonlijk wel een paar dingen op.

Inmiddels zijn er meer dan 60.000 mensen wereldwijd genezen van Corona. Er zijn op het moment van dit schrijven wereldwijd in totaal 100.000 besmet geraakt met het virus. Dat wil zeggen dat op dit moment dus meer mensen genezen zijn dan besmet. En ja, ik weet het; nu lopen er natuurlijk heel veel mensen rond die besmet zijn maar dit nog niet weten en er zal vermoedelijk ook wel een punt komen dat er meer mensen ziek zijn dan er op dat moment genezen zijn. I get it!  Maar toch hoor ik alleen maar berichten over de mensen die ziek worden en niet over het goede nieuws dat er weer een paar duizend mensen beter zijn geworden.

Waar ik ook maar heel weinig over hoor is dat mensen die eenmaal zijn genezen immuun zijn voor hetzelfde virus. Dat geeft de burger moed zou ik denken. Nu kan ik mij voorstellen dat er nog onderzoek gedaan moet worden of dit ook echt zo is want het is natuurlijk een betrekkelijk nieuw virus dat pas in november 2019 is overgegaan op de mens. Maar toch hoor ik weinig over de immuniteit nadat je het hebt gehad. 

Afgelopen week kwam het gezondheidsorgaan van China, het Shanghai Medical Association met het grote nieuws dat vitamine C nu officieel wordt geadviseerd als behandeling van COVID-19 (Corona) virus. Ze hebben grote groepen patienten behandeld met vitamine C (tot wel 24.000 mg intraveneus) en zagen daarmee het aantal sterfgevallen aanzienlijk dalen. Dit werd ook gepubliceerd in ‘The Chinese Journal of Infectious Diseases”. 

Kortom; je zal voor jezelf moeten bepalen welke informatie je tot je wenst te nemen, welke betekenis je daar voor jezelf aan geeft en welke acties je daaraan voor jezelf koppelt. 

Het enige wat ik je zou willen meegeven is om zowel voor de negatieve berichten als voor de positieve berichten open te blijven staan. Voor het binnenhalen van postieve informatie lijk je wel wat meer moeite te moeten doen maar hé, dan heb je ook wat ;-). 

IK HOOR GRAAG JE MENING HIERONDER

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere social media 

X