Deze week is het tijd voor een gastblog.

Mijn goede vriend en collega Winston Scholsberg schrijft met regelmaat artikelen voor Dreamz World. Zij brengen maandelijks een gratis magazine uit (32 pagina’s) met een Surinaams / Caribische invalshoek. En deze maand schreef hij over dans! En dus vroeg ik Deamz World of we zijn artikel als gastblog mochten gebruiken. En zie hier het resultaat! 

 Dansen heb ik met de paplepel meegekregen. 

Toen ik eenmaal als drummer mijn carrière maakte wist ik wat ik moest spelen om de mensen te laten dansen.

Dat muzikale talent kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Mijn broers imiteerden vanaf dat ik het mij herinnerde James Brown. En dus deed ik, zo goed en kwaad als ik kon, mee. 

Via een goede vriend leerde ik later de Hindoestaanse muziekscene kennen. Ik ben een super fan van Baitak Gana. Wanneer er een feest is dan ben ik altijd zwetend op de dansvloer te vinden. 

Nu terug reflecterend is dansen wat mij betreft een prachtige manier om mannen en vrouwen om nader tot elkaar te brengen. In het dansen liggen namelijk een aantal oerprincipes verscholen. 

Door samen te dansen laat de man zien dat hij fit en aantrekkelijk genoeg is om een ‘goede’ partner te zijn. De vrouw kan op haar manier in weerstand gaan of zichzelf overgeven. Dat overgeven heeft in de dans alles met vertrouwen te maken. 

Hoe vreemd en anders was het jaren later tijdens een Salsafeest. Ik was inmiddels midden 40.  Ik voelde de muziek dus mijn voeten gingen als vanouds te keer. Op zijn ‘James Browns’‘ zeg maar. Transpirerend stond ik te swingen en dacht daardoor dat ik een super salsa danser was.

Plotseling werd er zachtjes op mijn schouder getikt. Ik draaide mij om en keek in de mooie ogen van een prachtige dame in een strak pakje. Ik dacht, Saaaang Winston je hebt nog steeds game! Die dame glimlachte lief en vroeg of ik wilde dansen. “Natuurlijk!” zei ik gretig, ze pakte mijn hand en leidde mij, jawel! mij naar de dansvloer. 

Het was een salsanummer van Juan Louis Guerra.  Ik wilde verder gaan waar ik gebleven was toen ik alleen danste, alleen had ik nu twee andere handen vast. En dat ging voor geen meter. Zij wilde draaien en dingen doen waar ik nog nooit van had gehoord. Ik lachte als een boer met kiespijn. Haar gezicht op tropische hoosbui. Ons dansje duurde nog geen twee minuten maar voelde als een eeuwigheid.  Heel snel was ze weer verdwenen en stond alweer snel lachend met andere met mannen te dansen die haar blijkbaar wel begrepen. Daar ging mijn zelfvertrouwen. 

Ik begreep dat ik lessen moest nemen en dat zag ik niet zitten. Toch zette ik tijdens een van mijn Goalsetting Masterclasses Salsa dansen op mijn lijst van persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Niet lang daarna kreeg ik van Morry van Salsaventura een gratis proefles in een van zijn vele dansscholen. En dat sloeg aan. Hij wist mij op een leuke en vooral duidelijke manier uit te leggen hoe ik mijn persoonlijke gevoel voor dans om kon zetten in Salsa pasjes. 

Na een paar weken durfde ik naar mijn eerste Salsafeest te gaan. Daar zag ik versmelting van vele culturen vertegenwoordigd en ze kenden de codes.  

Superleuk en nog belangrijker: Na een flink aantal feesten had ik mijn zelfvertrouwen terug.

VRAAG; HOE BEN JIJ MET DANSEN BEGONNEN EN HOE HEB JIJ JE ONZEKERHEDEN OVERWONNEN? 

Reageer onderin en maak kans op GRATIS DEELNAME aan een van Winston’s Seminars twv € 150,- tot €250,-.

 

Winston Scholsberg verzorgt zowel binnen als buiten Nederland trainingen op het gebied van Goalsetting en Public Speaking. Ze noemen hem ook wel de ‘Public Speaker Architect’. Heb jij een verhaal dat je graag met een groot publiek wilt delen of wil je leren hoe je met meer zelfvertrouwen voor grote groepen staat?  Vul dan hieronder je gegevens in om de speciale aanbieding te ontvangen voor zijn aankomende seminars!

[activecampaign]

 

X