We reizen binnenkort af naar Ibiza om daar een groep dansliefhebbers op te leiden tot dansdocenten. De week erna is er een dansreis. Kortom: Ibiza biedt in mei 2017 de ultieme combinatie tussen dansen, leren, strand, zee en zon.

En nu de datum dichterbij komt (we starten op 6 mei 2017) stromen de vragen binnen over de opleiding en de dansreis.

Dus kort even alles op een rij over ‘ Dansen op Ibiza in 2017’

De opleiding
Het worden 7 geweldige, super intensieve en leerzame dagen. Een week afgezonderd van alle dagelijkse beslommeringen en bezigheden in Nederland, met de volle focus op zelfontwikkeling tot dansdocent.

Met modules als didactiek, presentatie, communicatie, rhythm & timing, cueing, quick scans, gedrag, mindset, lesprogramma en dantechniek leer je binnen een week alle tools en strategieën die het verschil maken tussen een matige en een uitstekende les.

We starten iedere dag om 10 uur (jawel, in de ochtend) en houden een lange pauze (we zijn tenslotte op een van de mooiste eilanden ter wereld) van 13 uur tot 15 uur. Daarna gaan we door tot 18 uur. Op woensdag is er geen programma en ben je de hele dag vrij. Je kan ook voor een klein bedrag bijboeken. Op die manier kan je ervoor kiezen eerder naar Ibiza af te reizen of later terug te komen.

In de avond zoeken bezoeken we een van de lokale salsa clubs of bouwen zelf een feestje in het hotel.

De eerste groep deelnemers aan onze internationale docentenopleiding

Presentatie en Communicatie

Deelnemers zijn altijd aangenaam verrast dat we (vooral in dit eerste deel van de opleiding) ook veel aandacht besteden aan het niet-dansgedeelte.

En dit heeft een hele goede reden; Je kan nog zo goed dansen, je kan nog zoveel over danstechniek weten, je kan nog zo de sterren van de hemel dansen; als je presentatie- en communicatie technieken niet goed zijn, dan kan je geen goede les geven.

Met andere woorden: je kan met een ijzersterke presentatie je danstechniek compenseren. Het omgekeerde is gewoonweg niet mogelijk.

 

En dus is het belangrijk dat je met zelfvertrouwen voor een groep kan staan en je volledig kan focussen op je boodschap (in plaats van de hele tijd te denken wat ze van je vinden). Wat mensen van je vinden, als je eenmaal voor de groep staat, is totaal niet relevant. Het gaat om je boodschap. Als die goed, leuk en duidelijk is, dan vinden mensen jou ook ineens een stuk leuker en aardiger (als dat al belangrijk voor je was).

We starten op zaterdag 6 mei in het hotel met een voorstelronde en een eerste module als opwarmertje. Vanaf zondag 7 mei is het feest. Dan starten we met het programma. Woensdag 10 mei heb je een rustdag. En die heb je tegen die tijd hard nodig. Alhoewel; vorige jaren stonden veel deelnemers ook op hun vrije dag nog te oefenen (ik moet je waarschuwen: leren lesgeven is erg verslavend).

Het examen
Wat? Examen?
Als je ergens inspiratie van krijgt dan zijn het de blije gezichten van de deelnemersNu is het lezen van het woord ‘examen’ voor sommigen al een moment waarop hun hart overslaat. Wees gerust: het examen is niet verplicht en eigenlijk best leuk om te doen. Als je niet meedoet aan het examen ontvang je een prachtige ‘verklaring van deelname’. Doe je wel mee dan wordt je op 3 onderdelen beoordeeld: Het lesgeven (didactiek), Rhythm & Timing (dansen op de maat) en Danstechniek (op het niveau Salsa Beginners 1 t/m 3).

Als je slaagt ontvang je het certificaat. Haal je het niet, dan mag je de opleiding GRATIS opnieuw doen. Je leest het goed: gratis. Je betaalt dan alleen het deel van de reis. Het deel van de opleiding hoef je dan niet te betalen. Als je de opleiding in Nederland opnieuw doet hoef je niet te betalen.

De Dansreis
De week na de opleiding organiseren we de Ibiza dansreis! Deze vindt plaats vanaf 13 tot 20 mei 2017. In deze week draait alles om ontspanning en dansen. In de ochtend volg je een aantal leuke en leerzame workshops (Salsa, Bachata, Kizomba) en in de middag ben je vrij. Je hebt dan de keuze om een excursie te doen maar je kan ook lekker op het strand gaan liggen om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de avond.

Want iedere avond bouwen we ergens op het eiland een feestje met de lokale Salsa, Kizomba en Bachata dansers. En wat kunnen die dansen!

Woensdag is een bijzondere dag. Dan varen we naar het prachtige eiland Formentera waar je per fiets een aantal bounty stranden bezoekt. Zaterdag 20 mei keren we terug naar Nederland. Ook hier is er is de gelegenheid om bij te boeken. Daarmee kan je voor een klein bedrag extra zowel eerder naar Ibiza of later terug naar huis.

Wil je uitgebreide informatie over de opleiding en/of de dansreis op Ibiza? Klik dan HIER.

Zaterdag 28 januari organiseren we de LAATSTE GRATIS DOCENTENTRAINING voor ons vertrek naar Ibiza. Daarin vertellen we je alles over de opleiding in Nederland en op Ibiza en kan je kennismaken met een aantal modules. Meld je HIER aan.

 

VRAAG

Waar zou jij het liefst heengaan met een dansreis? Wat lijkt jouw ideale dans-vakantie-bestemming?

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en/of andere Social Media.

X