Na iedere Salsaventura XXL ontvangen we berichtjes; “wat een geweldig feest“, “wat een topavond“. Helemaal leuk natuurlijk. Daar doe je het voor zou je zo zeggen.

En de eerlijkheid gebied te zeggen dat na bijna ieder feest iemand ook wel iets te klagen heeft.

De #1 klacht van de Dominican Bachata liefhebber is dat er teveel Bachata Sensual / Bachata Romantica wordt gedraaid. De gedeelde #1 klacht van de Bachata Sensual / Bachata Romantica liefhebbers is dat er teveel Dominican Bachata wordt gedraaid.

Ook voor wat betreft Bachata danslessen staat de gemiddelde cursist voor een uitdaging. Want welke stijl moet je nu kiezen als je Bachata wil leren dansen?

Voor een beginner is de Dominicaanse stijl best pittig. Het snellere voetenwerk vraagt niet alleen om een bepaalde snelheid maar ook om een goed gevoel voor de muziek.

Een beginner kan ook nogal schrikken als hij/zij naar de Bachata Sensual kijkt. Menig dansschool begint bij de beginners cursus al met een bodyroll en wat hair/head movement.

En dus blijft er dan de Bachata Moderna over. Deze laagdrempelige vorm kan je zowel op de plaats als zijwaarts dansen, bestaat veelal uit een 123 tap en is over het algemeen het snelst aan te leren.

Het nadeel is alleen dat je (vooral als dame) op een feest het risico loopt dat je zonder daar vooraf om gevraagd te worden in een bodyroll wordt geleid. Een goede leider zal dit op zo’n goede manier leiden dat je, mocht je er nog niet helemaal aan toe zijn, het nauwelijks zal merken maar met een beetje pech komt dit al snel wat gekunsteld over.

En toen kwam de oplossing!!!

Ons team is al een tijdje bezig hard te werken aan een nieuwe stijl, nou ja nieuw, zoals wel vaker komen meerdere mensen tot dezelfde oplossing: Bachata Fusion! Onze docenten begonnen er al zo’n 2 jaar geleden mee en inmiddels komen ook andere dansscholen (vooral in het buitenland) tot dezelfde conclusie. Waarom niet een mix maken van de 3 voornaamste stijlen? 

Wat is Bachata Fusion?

Bachata Fusion is de mix tussen alle bovengenoemde stijlen. Het heeft dus de combinaties uit de Salsa Moderna, het voetenwerk vanuit de Dominican style en de body movements uit de Bachata Sensual.

 Logo Bachata Fusion (zonder slogan).png

En we zouden Salsaventura niet zijn als we niet met een volledig uitgewerkt programma zouden komen waarbij je als cursist op een eenvoudige manier stap voor stap kennis maakt met ieder element van deze verschillende stijlen.

En… je valt met je neus in de boter want aankomende week organiseren we in verschillende gratis proeflessen.

Klik HIER om naar het volledige lesrooster van de gratis proeflessen te gaan. Deze vinden plaats vanaf  12 t/m 17 januari 2020. De cursussen starten de week erna vanaf 19 t/m 24 januari 2020.

In deze lesroosters kom je ook de Bachata Fusion lessen tegen. Natuurlijk heb je ook de keuze om naar de andere Bachata danslessen te gaan. 

X