Het nieuwe jaar is begonnen! “Nieuwe ronde nieuwe kansen” zeg maar! Allereerst wil ik je namens het gehele Salsaventura Team een heel gezond en gelukkig 2017 toewensen. Dat het een jaar mag zijn waarin al je dromen en wensen mogen uitkomen.

Misschien kijk je terug op een geweldig 2016, ben je in top conditie en ben je 100% gelukkig. Doe in dat geval een dansje en ga vooral zo door! Is dat niet het geval dan mis je iets en ben je op zoek naar verdieping of verbetering. Een van de manieren om je leven te verbeteren is het maken van goede voornemens. Het probleem van de meeste goede voornemens is dat deze meestal van tijdelijke duur zijn.

Wist je dat maar liefst 25% van onze bevolking in 2017 start met goede voornemens? Een kwart daarvan is er vast van overtuigd dat die goede voornemens ook daadwerkelijk uit gaan komen. De andere 75% heeft twijfels of denkt van niet. De meeste voornemens hebben betrekking op

  1. Meer bewegen
  2. Afvallen
  3. Gezonder eten
  4. Minder alcohol drinken
  5. Stoppen met roken
  6. Onszelf minder druk maken en
  7. Meer plezier maken
  8. Meer tijd voor onszelf nemen

Vraag: wat is er bijzonder aan de vetgedrukte voornemens? 

Zie je het al? Dansen voorziet in maar liefst 6 van deze 8 goede voornemens. Boom!

1. Meer bewegen. Door te dansen kom je in beweging.
2. Door dansen val je af.
3. Gezonder eten. Ik ken genoeg dansers die niet echt met hun voeding bezig zijn. Toch geldt: hoe fitter je bent, hoe meer behoefte je hebt aan goede voeding.
4. Dansen en alcohol gaan maar moeilijk samen dus ook dat probleem is opgelost. Niet meer urenlang in een cafe doorbrengen met een biertje in je hand, nee je hobby combineren met bewegen, leuke mensen ontmoeten en kilometers maken op de dansvloer.
5. Stoppen met roken. Ik heb weleens gehoord dat mensen het gemakkelijker vonden om te stoppen met roken door het dansen. Mocht dat bij jou het geval zijn, reageer dan vooral onderaan deze blog.
6. Verder is dansen een geweldige uitlaatklep voor stress en met dansen neem je even de tijd voor jezelf (en voor anderen).
7. Dansen is nog leuk ook.
8. Dansen doe je vooral voor jezelf. Het is dus een ultieme manier om even tijd voor jezelf te nemen.

Nu zijn al die goede voornemens natuurlijk geweldig en 25% gelooft ook daadwerkelijk dat ze uitkomen. Heb je enig idee hoeveel van de goede voornemens daadwerkelijk uitkomen? Schrik niet! Slechts 5 – 10% van de goede voornemens komt uit!

Hoe kan dit?

Dat komt vooral omdat het voor de meeste mensen bij een voornemen blijft. Je bent voornemens om iets te doen. Je bent het van plan. En daar zit de kern van het probleem. Er is geen actie of moment gekoppeld aan je voornemen.

Ik begon voor het eerst met het stellen van concrete doelen in het jaar 2011. Met concreet bedoel ik dat ik voor het eerst mijn doelen daadwerkelijk opschreef en ze regelmatig bekeek om na te gaan hoe het vorderde. In dat jaar realiseerde ik meer dan in heel veel jaren ervoor (bij elkaar opgeteld) had gerealiseerd. Wat vooral het verschil maakte is dat ik aan het einde van het jaar terug kon kijken op mijn gehaalde en niet gehaalde doelen. En nee, niet alle doelen waren uitgekomen, maar de doelen die wel waren uitgekomen compenseerde dat gevoel ruimschoots.

Inmiddels maakt het jaarlijkse “Goalsetting’ deel uit van mijn persoonlijke ritueel en is het een jaarlijks hoogtepunt om mijn behaalde doelen van het afgelopen jaar te vieren en mijn nieuwe doelen voor het volgende jaar te stellen.

Hoe zorg je er dan voor dat je goede voornemens wèl uitkomen? 

doelenStap 1

Ten eerste: Verander je goede voornemens in doelen. Maak deze doelen zo concreet mogelijk door ze op te schrijven. Door je doelen op te schrijven communiceer je deze nog sterker aan jezelf. Het kan zelfs helpen je doelen te delen met anderen en ze vragen je eraan te houden.

Stap 2

Koppel een deadline aan ieder doel. Zorg dat die deadline voor enig enthousiasme in jezelf zorgt. Als je doel is om met dansen 5 kg. Af te vallen en je trekt daar een periode van 2 jaar voor uit dan zal dat  je geest niet echt prikkelen om flink te gaan dansen.  In dat geval zou een termijn van bijv. 2 maanden waarschijnlijk meer prikkels geven. Zorg wel dat de deadline haalbaar en realistisch is. Dit om teleurstelling in jezelf te voorkomen.

Stap 3
Schrijf je redenen op waarom je dit doel wilt bereiken. Hoewel het misschien overduidelijk voor je is waarom je iets wilt, is het toch belangrijk op te schrijven waarom je het doel wilt bereiken. Hoe groter de betekenis van je doel, hoe groter de kans dat je het doel zal halen.

Stap 4
Maak een plan en agendeer je acties. Zorg ervoor dat de verschillende acties die je moet plegen om het doel te bereiken in je agenda worden gezet zodat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

toastStap 5
Beloon jezelf en vier je behaalde doelen.
Dat kan alleen of met iemand samen. Zorg er in ieder geval voor dat je de gehaalde doelen en tussendoelen viert. Dit zal het werken aan je volgende doelen versterken.

Stap 6

Durf je doelen en/of je deadline aan te passen. Merk je dat je doel te scherp is gesteld? Straf jezelf niet en pas je doel en/of je deadline aan en ga ervoor.

Toch kan je nog zoveel doelen stellen, het kan altijd voorkomen dat je in het proces een keer niet van de bank te trekken bent richting je dansles of een feest. Wat dan?

Een HELE GOEDE REDEN om van de bank af te komen is om een Gratis Proefles te volgen. Deze vinden plaats vanaf 8 t/m 13 Januari 2017. En… als je de moeite neemt om naar een van deze proeflessen te gaan dan ontvang je ter plekke een “KOM VAN DE BANK KORTING” van bijna 15%!

Meld je HIER GRATIS aan.

VRAAG? DANS JE AL LANGER?

WAT IS JOUW RITUEEL OF STRATEGIE OM VAN DE BANK AF TE KOMEN EN NAAR JE DANSLES OF NAAR EEN FEEST TE GAAN? HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE NIET INKAKT OP DE BANK?

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere Social Media.

X