Met het begin van een nieuw dansseizoen staat er een grote groep absolute beginners klaar om kennis te maken met de wereld die Salsa heet. Er is ook een grote groep die de Salsa overslaat en meteen begint met een andere variant zoals de Kizomba.

Waar je ook voor kiest, we zijn allemaal een keer begonnen en door vallen en opstaan leer je dan vanzelf wat er wel en niet gebruikelijk is in deze bijzondere wereld, welke zonder enige twijfel bekend staat als de beste uitgaanscene ter wereld. Maar om jezelf veel blunders en vooral veel tijd te besparen geef ik je hieronder de belangrijkste do’s en don’t binnen de danswereld.

Maar voordat ik begin wil ik je waarschuwen. Als je dit soort dansen eenmaal leuk begint te vinden verandert je UITGAANSLEVEN! Drastisch! Voor altijd!

1. Frisse adem
Er zijn allerlei middeltjes waarmee je kan zorgen dat je adem fris ruikt. Kauwgom en pepermunt is de snelle oplossing. Je kan ook twee maal per dag je mond spoelen met Listerine. Vermijd in ieder geval grote hoeveelheden knoflook of u voordat je gaat dansen.

ademin

2. Deodorant
Zorg voor een goede deodorant. Ik heb weleens gehoord dat de rollen sterker zijn dan de spuitbussen. Probeer het vooral zelf uit.

3. Extra shirt
Heb je veel last van zweet? Zorg dat je een extra shirt bij je hebt.

4. Lekkere geurtjes
Eau de toilette, after shave, parfum…. Geweldig. Maar… gebruik er niet teveel van. Het werkt dan al snel averechts en krijgt het al snel het effect van een toiletverfrisser.

geurtjes

5. Kleding
Als je een hele fanatieke danser bent, dan is het aan te raden je kleding op 60 graden te wassen. Op de een of andere manier krijg je geurtjes onder de 60 graden er maar lastig uit.

6. Schoenen
Als je nog geen dansschoenen hebt kan je het beste schoenen dragen met een gladde zool. Op rubberen zolen is het lastig dansen of draaien.

7. Get in the mood
Zorg dat je, voordat je naar een dansles of feest gaat, in de stemming komt. Trek je favoriete kleding aan, draai je favoriete muziek en neem in gedachten je laatste moves door.

8. Iemand ten dans vragen
Maak oogcontact voordat je iemand ten dans vraagt. Neem je partner mee naar een veilige plek op de dansvloer. Begin niet meteen te dansen maar luister eerst goed naar de muziek. Beter 5 seconden later op de maat dan 5 minuten eerder naast de maat.  

oogcontact

9. Ten dans gevraagd worden
Er zijn veel manieren waarop je ten dans gevraagd kan worden. Lees alles op een van de vorige blog.

10. Lees je partner nooit de les
Let op: je bent geen docent en ook als je dat wel bent, zitten vrouwen/mannen niet te wachten op 1000 verbeterpunten als ze aan het dansen zijn. Dans en geniet en laat de verbeterpunten aan de docent over.

Drink voldoende
je zou het misschien niet zeggen maar dansen is een intensieve bezigheid. Zo staat een dansles, qua beweging, gelijk aan het spelen van een amateurwedstrijd tennis. Zorg dus dat je voldoende water drinkt.

Pas op met alcohol
De meeste fanatieke dansers drinken geen alcohol, en dat is niet voor niets. Alcohol en rondjes draaien gaan niet heel goed samen.

Gewenste intimiteiten
Als je voor het eerst naar een Salsa feest gaat wordt je geconfronteerd met intimiteit. Salsa dansers zijn heel lief voor elkaar en gewend elkaar aan te raken. Zo is het heel gebruikelijk dat, als je elkaar wat beter kent, je elkaar zoent (niet op de mond) bij het binnenkomen en weggaan. Sommigen geven elkaar een mini knuffel om een dansje af te sluiten. Voor een nieuwkomer lijkt het misschien een kleffe bedoeling maar ik verzeker je, je gaat het nog waarderen.

Lees meer over dit controversiële onderwerp van (on)gewenste intimiteiten in deze BLOG

knuffel

 

VRAGEN

1. Aan de beginnende dansers vooral de vraag of je nog vragen hebt!

2. Dans je al langer? Wat is jouw advies aan een beginnende danser?

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan via de social media knoppen boven en onderaan de pagina. 

X