Voor het eerst in jaren ben ik weer zenuwachtig. En dat met nog zo’n 8 weken te gaan!

Samen met ons hele docententeam zijn we namelijk een show aan het voorbereiden om deze op 8 oktober, op ons 20 jarig bestaan, op te kunnen treden.

Waarom?

Natuurlijk is echt heel GEZELLIG om met ons docententeam naar een gezamenlijk doel toe te werken. Je moet daarbij weten dat onze docenten geen showdansers zijn en dat het voor de meesten de eerste keer zal zijn dat ze gaan optreden! Dat maakt het, voor mij in ieder geval, extra bijzonder. Naast de gezelligheid is het heerlijk om intensief te trainen en vooral ook SPORTIEF bezig te zijn met onze passie. Na een training van 3 uur training merk je dat dansen toch echt topsport is. En het biedt ONTSPANNING tussen alle drukte van een normale werkweek! 

Maar de voornaamste reden dat showdansers al hun ziel en zaligheid in een optreden stoppen is om uiteindelijk
hun passie voor de dans met JOU, het publiek, te kunnen delen.

Wil je ook een keer trainen voor een show en daarna de kans krijgen om op te treden? We starten binnenkort met showtrainingen voor cursisten. Meld je hier aan al je interesse hebt.

https://youtu.be/Yz6Hw80-xeA

Tussen alle trainingen door zijn we natuurlijk ook druk bezig met de programmering van de rest van de avond want ons doel is om de gehele Nederlandse danswereld op het gebied van Salsa, Bachata, Kizomba en Zouk op 8 oktober in Rijswijk bij elkaar te brengen!

Daarnaast kijken we ook terug hoe het allemaal is begonnen en krijg je die avond doorlopend op een groot scherm nog nooit eerder vertoonde beelden te zien van onze allereerste danslessen, instructie video’s (er waren nog geen dvd’s) trainingen, optredens en feesten.

1e_flyer

Onze 1e Flyer uit 1996

Hoe is het 20 jaar geleden allemaal begonnen?

Het begon allemaal in 1996! Nadat ik zelf met heel veel moeite de eerste pasjes had aangeleerd merkte ik dat ik het geweldig vond om het ook aan anderen te leren. En ik merkte dat anderen het heel snel oppikte.  Het werd al snel bijna een obsessie om anderen te helpen zo snel mogelijk de pasjes door te krijgen. Ik was er letterlijk dag en nacht mee bezig. Het was de tijd dat er nog maar weinig Salsa dansdocenten waren en dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te beginnen met het geven van danslessen.

 

De veranderende wereld

We zijn inmiddels 20 jaar verder en er is door de jaren heen veel veranderd. Toen we net begonnen stond het internet nog in de kinderschoenen, een mobiele telefoon woog ongeveer 5 kg en dansen als Bachata, Zouk en Kizomba waren hier in Nederland nog onbekend.

Het is dan ook vooral geweldig om te zien hoe de partnerdansen nog altijd wereldwijd groeien en populairder zijn dan ooit.

Zo staat er momenteel weer heel veel in het teken van stijlen. Binnen de Kizomba zie je allerlei substijlen ontstaan zoals Afro, Fusion, Urban, Kiz. Binnen de Bachata is er heel veel te doen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Bachata Sensual (waarover volgende week meer) en zo ontwikkelt de danswereld zich in alle heftigheid door.

Toen ik afgelopen week onze nieuwste video bekeek viel het me op hoe ook wij de laatste jaren zijn mee blijven veranderen. Dat was om heel eerlijk te zijn geen doel op zich. Alles wat je terugziet in de video werd keer op keer ingegeven door diezelfde passie waarmee alles 20 jaar geleden begon; mensen helpen om te leren dansen en daarmee hun leven te verrijken.

Op naar 8 oktober 2016: wat gaan we doen?

Zoals gezegd starten we die avond met een wel hele bijzondere showcase. En om je niet gedurende langer dan een uur te laten staan hebben we maar liefst 500 zitplaatsen! De shows worden gegeven door oa Fuerza, Dancamore, La Differencia, Mistura Movement, VIP, Pasty, Guategue, Bachata passion, Shelina Salsa, Sintesis en met knikkende knieën natuurlijk ons eigen Salsaventura Teachers Team.

De shows worden op een unieke manier gepresenteerd door niemand minder dan Moe Flex uit Londen en door niemand minder dan Eric en Liduina van SDS / Fantasia geproduceerd.

Moe Flex presenteert de showcase

Moe Flex presenteert de showcase

Na de theater show gaan alle stoelen aan de kant en is het Party Time waarna je tot 4 uur kan genieten van de beste Salsa, Bachata en Kizomba.

Ik hoop dat je erbij zal zijn om ons 20 jarig bestaan samen met ons te vieren.

Reserveer NU je Early Bird Ticket voor 8 oktober!

De Early Bird Tickets kosten momenteel slechts € 15,- voor zowel de theatershow als voor de Party!

Deze prijs gaat omhoog zodra de eerste serie Early Birds uitverkocht zijn!

button_koop_nu

X