Het is nog maar moeilijk voor te stellen en het is vooral heel moeilijk uit te leggen.

Het  is het jaar 2000 als we voor het eerst een Salsaventura Showparty geven bij vd Meulen Wesseling. Het dak gaat er compleet af en maandelijks volgt een spektakel van optredens. De ene show nog beter dan de ander.

We vragen ons na een paar maanden af of er wel genoeg shows gemaakt worden om dit aantal optredens per maand vol te houden. Dat antwoord volgt snel. Het is een dikke JA!

Wat blijkt?

Nieuwe showgroepen ontstaan, goede dansers komen bij elkaar voor een project en groepen waar we tot op dat moment het bestaan niet eens van weten komen regelmatig optreden.

De lijst van showteams is gewoonweg te lang.

Van Euro Latinos onder begeleiding van Rina Bernabela tot Salsipuedes, van Brian & Mechteld tot Femke & Manoah en zelfs Tropical Gem treedt een paar jaar later op onder leiding van Fernando Sosa himself.

En natuurlijk is er heel veel dansplezier. Dat wordt vooral veroorzaakt door 2 DJ’s: DJ Mauri en DJ Willy. Zij zorgen jarenlang voor de beste muziek en pas later breidt het DJ team zich langzaam uit met DJ’s als Latin Master. 

Jarenlang staat er maandelijks een dikke rij buiten en moeten we mensen zelfs weigeren omdat het vol is.

Een paar korte herinneringen uit die tijd;

Shows gaan vaak fout

Iedere maand komen de beste dansers van Nederland samen op dit feest. Dat zorgt er ook voor dat de dansers die moeten optreden extra zenuwachtig zijn. Hierdoor worden er ook veel meer fouten in de shows gemaakt dan waar dan ook.

De avond dat ik zelf moet optreden mis ik de arm van mijn danspartner Desiree. Ik besluit de muziek te stoppen en opnieuw te starten. Datzelfde gebeurd een paar jaar later met Orville Small tijdens zijn show Blade.

Als zelfs het beste showteam ter wereld Tropical Gem de fout in gaat beginnen we geloven dat het niet alleen aan de dansers ligt.

We sturen een collega uit Groningen terug naar huis

Het is hier waar we zelfs een goede collega Roy Tweeboom uit Groningen terug naar huis moeten sturen omdat er gewoonweg geen kaartjes meer zijn. Sorry Roy, ik voel het nog als ik eraan denk.

Dutch Open Salsa

Het is ook hier waar de eerste grote wedstrijden een feit zijn en waar de Dutch Open Salsa wordt geboren.

Thema Feesten

Het is het feest waar we een mislukte samenwerking aangingen met een dating site (dat was duidelijk geen match 😉) , waar ik in mijn Arabische Djellaba rondliep op het themafeest Arabian nights en waar we met pijn uiteindelijk vertrokken omdat we uit ons jasje groeiden.

En zo heeft iedereen die er toen bij was wel een herinnering. Ik ben benieuwd naar die van jou.

Was je erbij in die tijd? Deel je herinnering onderaan in het commentaarveld en maak kans op een gratis ticket voor de maandelijkse Salsaventura XXL in Snowworld.

Nog een laatste keer

En dan is het zover! Zaterdag 25 januari 2020 organiseren we nog een keer de legendarische Salsaventura party bij vd Meulen Wesseling in Den Haag. 

Dit keer om een wel heel andere reden dan alleen maar een ‘feestje bouwen’. 

Een van Nederlands bekendste Salsa dansers en docenten is ernstig ziek; Marlon Etnel. Bij Marlon is vorig jaar een zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker ontdekt. Ondanks alle media aandacht is het nog niet gelukt een geschikte donor te vinden. En dus zet een team van bezielde collega’s, vrienden en familie alle zeilen bij om alles op alles te zetten iemand te vinden die een match kan zijn voor een stamceldonor. 

De volledige opbrengst van het feest gaat dan ook naar de organisatie Matchis die zich bezighoudt met deze zoektocht. 

Wil je een bijdrage leveren aan het vinden van een donor voor Marlon?

Kom dan naar het feest op zaterdag 25 januari 2020 bij vd Meulen Wesseling of doe een donatie via Salsaventura onder vermelding “donatie Marlon Etnel”: NL77INGB0009510939 tnv Salsaventura. Zorg dat het bedrag aub uiterlijk 28-1-2020 door ons is ontvangen. Dan maken wij het volledige bedrag over naar Matchis. 

Alle praktische informatie over het feest en tickets kan je HIER vinden. 

Tot zaterdag 25 januari 2020!

X