Deze week is het een feestje. We geven namelijk onze gratis proeflessen!

Nu vind ik lesgeven altijd geweldig maar geloof me, ik vind bijna niets zo leuk als het geven van een proefles. Enerzijds omdat het voor veel mensen een heel nieuw begin is. Sommigen mensen hebben letterlijk nog nooit eerder in hun leven gedanst. Anderzijds omdat ik het persoonlijk altijd een prachtige uitdaging vind om mensen kennis te laten maken met een muziek- en danssoort die zoveel betekent voor zoveel mensen in de wereld.

Salsaventura_Vanessa_Vincent

Een (proef-)les hoort ook vooral gezellig te zijn

Natuurlijk lukt het niet altijd om iedereen enthousiast te maken om aan een cursus mee te gaan doen en dat hoeft ook niet. Als mensen gedurende die 30 tot 60 minuten een leuke tijd hebben en bovendien iets leren, dan is het voor mij een geslaagde avond. Willen mensen na een proefles meer, dan is de kans groot dat hun leven voor altijd op een positieve manier zal veranderen.

Dansen is en blijft voor velen de ideale combinatie tussen Beweging, Gezelligheid en Verbinding.

Als het om de deelnemers aan een (proef-)les gaat kan je in het algemeen 3 type personen onderscheiden:

 1. Voeler
 2. Bedenker
 3. Socializer

1. Voeler

De voeler denkt niet te lang na. De voeler is iemand die ergens een poster ziet hangen of een flyer ziet liggen, iemand enthousiast over dansen hoort praten en spontaan denkt: ‘JA! dat ga ik doen’.

enhousiast

Deze personen hebben over het algemeen niet heel veel geduld om op anderen te wachten, hebben niemand nodig om mee te gaan (al vinden ze het best leuk om met iemand samen te gaan), gaan vaak recht op hun doel af en hebben over het algemeen geen hoge verwachtingen.

Ze laten het gewoon op zich af komen en besluiten na zo’n proefles vrij snel of ze wel of niet mee gaan doen aan de cursus. Over het algemeen moet er best veel gebeuren om niet te schrijven voor de cursus.

2. Bedenker
Deze persoon heeft er al een tijdje over nagedacht maar vaak kwam het er niet eerder van om naar zo’n proefles te gaan. De bedenker is iemand die wat meer zekerheid nodig heeft en de zaakjes goed voorbereid. Zo weet de bedenker vaak vooraf precies hoeveel lessen hij/zij gaat missen, of deze kunnen worden ingehaald en wanneer er bijvoorbeeld een vakantie is.

Closeup of a happy young woman smiling isolated on white backgroDeze persoon heeft meestal een aantal zeer gerichte vragen na afloop van de proefles en wil graag weten waar hij/zij aan toe is. De bedenker vindt het belangrijk dat een les aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet en heeft dan ook vaak als voornaamste doel om goed te leren dansen.

 

3. Socializer
Dit is veelal de persoon die anderen meeneemt of door anderen wordt meegenomen naar een proefles. Deze persoon zou niet zo snel alleen naar een proefles of een cursus gaan en gaat dan ook vooral voor de gezelligheid.

Salsaventura_Totally_Latin_DelftToch kan het voor de socializer ook heel belangrijk zijn dat er iets wordt geleerd maar dat is meestal niet het allerbelangrijkste. Deze personen vinden sfeer meestal belangrijker dan heel goed leren dansen.

Onder welke van bovengenoemde 3 type personen val jij? Reageer onderaan en maak kans op een gratis instructie DVD naar keuze!  

 

De  Gratis Proeflessen zijn niet alleen bedoeld voor de absolute beginners. Er zijn ook proeflessen voor Instromers.

Wat is een instromer? Een instromer is iemand die al enige danservaring heeft en zich afvraagt op welk niveau hij/zij kan instromen?

Nu zijn er verschillende manieren om erachter te komen welk niveau het beste bij je past. Voor de Salsa hebben we inmiddels een speciale niveau check ontwikkeld. Hierbij wordt er door middel van een aantal oefeningen bepaalt wat je wel en wat je niet kan. Hierna weet je dan of je voor het niveau beginners 1, 2,  of hoger kan inschrijven. Hieronder een voorbeeld van zo’n niveaucheck.

Een andere manier is om, na afloop van de proefles, een stukje met je docent/assistente te dansen. Meestal kan dan binnen twee minuten worden bepaald voor welk niveau je het beste in kan schrijven.

Je kan een volledig overzicht van onze Gratis Proeflessen HIER vinden.

Of je de proefles nu bij ons volgt of bij een andere dansschool. Hieronder 10 Tips om je te helpen bij het inschrijven voor een cursus tijdens een Gratis Proefles. 

 1. Maximale bezetting
  Proeflessen zijn vaak erg druk. Dat is geen probleem want ze zijn meestal gratis. Check wel even de maximale bezetting voor de reguliere cursus.
 2. Mannen en vrouwen
  Check hoe hiermee wordt omgegaan. De meeste scholen kunnen geen garantie geven dat er evenveel mannen als vrouwen zijn en dat is logisch. Wel weet je, dat als een school een groot lesaanbod heeft, dat er vaak voldoende invalheren zullen zijn die mee willen helpen.
 3. 2 personen geven de les
  Een dansles voor koppels hoort wat ons betreft door 2 personen te worden gegeven; een leider en een volger.
 4. Inhalen
  Zijn er mogelijkheden om een gemiste les in te halen?
 5. Dansvloer
  Afhankelijk van het niveau kan je op vrijwel iedere vloer dansen. Zorg wel voor prettig zittende schoenen die een goede grip hebben op de vloer en niet te stroef of te glad zijn.
 6. Lesprogramma
  Heeft de dansschool een lesprogramma of wordt er zomaar iets gedaan?
 7. Bereikbaarheid
  Is de locatie voor jou goed bereikbaar met fiets, OV of auto? Of kan je misschien met anderen meerijden?
 8. Prijs
  7 lessen van 60 min. voor € 80,- is duurder dan 10 lessen van 60 min. voor € 110,-. Bereken een les dan ook altijd terug naar een uurtarief.
 9. Betrouwbaarheid
  Heeft de dansschool een eigen website, zijn ze bereikbaar via de telefoon, e-mail en hebben ze duidelijke algemene voorwaarden?
 10. Gezelligheid
  Als mensen het naar hun zin hebben, leren ze sneller. Vergeet dus niet dat een dansles ook vooral gezellig moet zijn.

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op facebook en andere social media. 

Onder welke van bovengenoemde 3 type personen val jij?

 1. Voeler
 2. Bedenker
 3. Socializer

Reageer hieronder en maak kans op een gratis instructie DVD naar keuze!  

 

X