Al jaren klagen dames over het feit dat hun vriend, verloofde, echtgenote niet danst. En dus gaan ze met een vriendin of een groepje vriendinnen op dansles. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar wat als de verslaving toeslaat?
Voor menig niet danser lijkt een gemiddeld Salsafeest een vrijgezellenfeest. Vooral als de Bachata begint en alle zwetende lijven zich met elkaar lijken te versmelten, moet menig niet-danser toch echt even slikken. En het wordt helemaal bijzonder als twee mensen elkaar, na zo intiem te hebben gedanst, elkaar loslaten en zonder blikken of blozen naar de volgende danspartner rennen.

Een leerling vertelde mij een tijdje geleden dat er iets bijzonders gebeurde met zijn vrouw als hij haar gade sloeg op de dansvloer. Terwijl hij, zelf geen danser, met een biertje aan de bar stond, zag hij zijn vrouw steeds blijer worden bij iedere draai die haar danspartner haar liet maken. Het viel hem op dat hij daar best jaloers van kon worden. Zij wilde zo graag dat hij op dansles zou komen dat zij hem zelfs aanbood om opnieuw, met hem samen, bij de beginners te starten. Maar voor hem hoefde dat niet zo. Eenmaal thuis bleef dat beeld van zijn ronddraaiende vrouw, landend in de armen van een andere man, hem zo kwellen dat hij toch besloot op dansles te gaan.

jaloersemanEr zijn ook vrouwen die het juist als prettig ervaren dat hun vriend of echtgenoot niet danst. Het is hun persoonlijke uitlaatklep om even alles los te laten en staat het los van jezelf aangetrokken voelen tot een ander. Eenmaal thuis (na het douchen) kruipen ze dan fijn onder de dekens naast hun eigen partner.

Maar hoe zit het dan met die mannen die dansen waarvan de vriendin of echtgenote niet danst? Dat komt op de een of andere manier veel minder vaak voor. Deze mannen hoor ik met enige regelmaat klagen over het feit dat veel vrouwen op een dansles of feest er dan direct vanuit gaan dat deze mannen vrijgezel zijn en op zoek zijn naar een vrouw. Deze mannen, zo vertellen ze mij, hebben regelmatig last van opdringerige vrouwen.
En hoe zit het met hun vriendin of echtgenote die niet danst? Ik moet toegeven, daar hoor ik die ik die mannen zelden over. ‘Typisch mannen’ zal menig vrouw zeggen.

VRAAG

• Wat is jouw ervaring met een partner die zelf niet danst?
• Heb jij tips hoe om te gaan met een jaloerse partner?

X