In de horeca staat Salsa publiek bekend als zuinig. Wat de gemiddelde horeca ondernemer niet weet is dat een gemiddelde Salsa, Bachata, Kizomba of Zouk liefhebber met gemak 4 tot 10 keer per maand uitgaat naar een feest. En dus is het een kwestie van je geld goed verdelen over de maand tot het volgende salaris binnen komt.

Zeker in minder economische tijden, waar niet iedereen een baan heeft en salarissen onder druk staan, kan het een hele opgave zijn de touwtjes aan elkaar te knopen. Toch zie ik sommige mensen op vrijwel ieder feest en dus ben ik eens rond gaan vragen hoe deze dansers het doen. Wil je geld besparen in de Salsa wereld? Lees dan verder!

 

Tip 1. Carpoolen
Met de huidige brandstof prijzen kan een feestje dat 50km verderop wordt gegeven als snel zo’n € 15,- aan brandstof kosten. Door met anderen af te spreken kan je samen rijden en de kosten van de brandstof delen. Daarnaast is samen rijden vaak gezelliger dan alleen. Nadeel kan zijn dat je van de ander afhankelijk bent om weg te gaan. Stem dus vooraf goed met elkaar af tot hoe laat je wilt blijven.

Chiva

Tip 2. Hou prijsvragen in de gaten
Er worden zeer regelmatig prijsvragen gehouden op Facebook en in verschillende nieuwsbrieven. Zo gaven wij afgelopenr week 2 Full Passen weg voor het Salsa Beach Festival aan een ieder die op de blog reageerde. Een Full Pass kost momenteel € 139,-. Tel uit je winst!

Tip 3. Drink
Als ik je aan mag raden op 1 onderdeel NIET te bezuinigen, dan is het om te drinken. Zorg dat je voldoende drinkt, eventueel voordat je naar een feest gaat. Omdat je tijdens een gemiddeld dansfeest al snel een paar liter vocht verliest is het aan te raden veel water te drinken. Op de meeste horeca locaties is het niet toegestaan om eigen drank te nuttigen. Mocht je toch willen bezuinigen op drank, drink dan minstens twee liter water voordat je naar een feest gaat.

water

Tip 4. Gratis naar een feest
Bij Salsaventura mag je per seizoen gratis naar één van de feesten. Dat scheelt als snel € 10,-. Maar er zijn ook andere manieren. Zo kan je jouw dansschool je hulp aanbieden in ruil voor een gratis ticket. Zo kan je wellicht meehelpen met het promoten van feesten, danslessen of bootcamps. Dit kan via facebook (nodig al je vrienden uit voor een evenement) of door flyers en posters te verspreiden op andere feesten. Als je meer dan 500 vrienden op facebook hebt en je hebt interesse mail dan naar mordechay@salsaventura.nl.

Tip 5. Koop in de voorverkoop
Je kan zomaar € 2,- tot wel € 10,- per persoon besparen als je kaarten in de voorverkoop koopt. Zo kost een kaartje voor de zondagavond op het Salsa Beach Festival in de voorverkoop € 10,- en aan de deur € 15,-. Een goede reden om je kaarten in de voorverkoop te kopen (In dit geval kan dit tot vrijdag 11-7, 12 uur. Daarna alleen nog kaarten voor de deurprijs).

Tip 6. Ga naar een feest op 25 oktober!
Op 25 oktober gaat namelijk de wintertijd in. De klok gaat dan om 03.00 uur naar 02.00 uur en dus heb je, als een feest tot 03 uur duur, een uur langer feest. Blijf 28 maart 2015 maar thuis. Dan gaat de zomertijd weer in en heb je dus een uur minder feest.

wintertijd_824x675

Tip 7. Ga met een groep
Als organisator wordt ik met enige regelmaat gebeld of gemaild met de vraag of er een korting geldt bij een X aantal personen. En ja, natuurlijk geven we dan korting. We vragen je dan wel om gelijktijdig binnen te komen. Dat scheelt ons weer werk en administratie. In ruil daarvoor krijg je, als je het vooraf hebt gemeld, bij 10 personen 1 kaartje gratis.

Tip 8. Ga op je verjaardag naar een feest
De meeste organisaties zijn hier gevoelig voor. Ook hier geldt: zorg dat je het vooraf meldt. Je kan natuurlijk ook een van je vrienden of vriendinnen laten bellen en vragen of de jarige gratis naar binnen mag. Meestal zal het geen probleem zijn. Het is vaak wel handig een identiteitsbewijs mee te nemen.

balloons

Tip 9. Functioneer als tussenpersoon
Dit is een doordenkertje. Stel je bent van plan om naar het Salsa Festival in Hamburg te gaan en je bent ook van plan om naar het Salsa Beach Festival te gaan.
Plan van aanpak: Je stuurt een email naar Salsaventura (wij organiseren het Salsa Beach Festival). En je zegt dat je van plan bent naar het festival in Hamburg te gaan en dat je bereid bent promotiemateriaal mee te nemen voor het Salsa Beach Festival.
Vervolgens mail je de organisatie in Hamburg en je zegt dat je van plan bent om naar het Salsa Beach Festival te gaan. En ook hier vertel je dat je bereid bent om promotiemateriaal mee te nemen naar het Salsa Beach Festival. Ze hoeven het materiaal alleen maar naar je huis op te sturen.
In ruil voor deze actie vraag je een gratis party pass van beiden organisaties. En zo ben je op beiden festival een soort vertegenwoordiger van de ander.

tussenpersoon

Tip 10. Help
Geven doet leven. Misschien ken je het verhaal nog van mijn gebroken voet. Een van mijn cursisten bood mij toen helemaal gratis aan om mij wekelijks te masseren. Door deze ontspanning genas niet alleen mijn voet. Er ontstond ook een bijzondere vriendschap. Ik zal er voor altijd dankbaar voor zijn dat iemand, zonder enige verwachting op een tegenprestatie, de moeite nam mij te helpen. Ook jij kan helpen. Op je eigen manier. En dat kan heel eenvoudig zijn. Zo kan je een feest of een evenement delen met je vrienden. Je kan je vrienden ook uitnodigen voor een evenement waar je zelf ook heengaat.
Er is een kosmische wet die zegt: ‘wat je geeft krijg je terug’.

Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad? Stel je mijn blogs op prijs? Deel het dan op facebook, waarvoor bij voorbaat dank.

Bespaartip van de week: je kan tot uiterlijk vrijdag 12 uur je tickets voor het Salsa Beach Festival bestellen voor de voorverkoop prijs! Boek nu je kaarten.

VRAAG: HOE VERDEEL JIJ JE SALARIS OVER ZOVEEL MOGELIJK FEESTEN?

X