Wist je dat vrouwen 100x Connectie kiezen boven Combinaties? 

Hoe komt het dat zo’n 70% van alle mannen zich vooral focust op het uitvoeren van hun combinaties en slechts 30% vooral bezig is met het maken van verbinding met hun danspartner? 99% van de dames kiest connectie / verbinding boven combinaties.

Maar hoe bouw je nu binnen een nummer (gemiddeld nummer duurt ongeveer 3 minuten) de Ultieme Connectie met je Danspartner?

Hieronder een aantal eenvoudige tips

1. Verbinding start voor de dans

Er zijn veel manieren om iemand te dans te vragen.

2 Gouden tips: Maak oogcontact en glimlach

2. Zoek een (veilige) plek op de dansvloer

De meeste nummers duren 3 a 4 minuten. Neem dus even de moeite om samen een veilige plek te zoeken waar je kan dansen.

3. Verbind je met de Muziek

Begin dus niet meteen op goed geluk maar luister eerst goed naar de muziek. Beter een late start op de maat dan een snelle start erbuiten

4. Maak oogcontact
De hele tijd? Nee!

Dat is ook niet mogelijk want de man heeft ook nog eens de verantwoordelijkheid om de dame veilig van de ene naar de andere kant te sturen tijdens de Cross Body Lead & Turn bewegingen. Dit doet hij door, voordat hij de sturing inzet, over zijn schouder te kijken in de richting van de sturing. In dat moment (meestal vanaf de 3e tel, als je op de 1 danst) is er geen oogcontact.

5. Bouw het nummer op

De meeste Salsa nummers bestaan uit 4 fases; de introductie, het begin / de melodielijn / montuno / eind. Begin niet met je favoriete moves in de introductiefase maar wacht bijvoorbeeld tot de Montuno begint.

6. Ontdek de behoeftes van je partner

Dit is misschien wel het mooiste onderdeel van allemaal.

Hoe werkt dit?

 

Voor de heren: In plaats van je eigen favoriete moves uit te voeren is het mega interessant en leuk om te kijken wat je partner wilt. Dit ontdek je heel eenvoudig door bijvoorbeeld aan het einde van de Cross Body Lead 1 hand los te laten. Als die dame daarna met haar vrije hand een stukje styling inzet dan weet je genoeg; ze houdt van styling. Doe er daarna alles aan om vooral combinaties te doen waarbij 1 hand vrij blijft.

 

Voor de dames: Stel je voor dat je met iemand danst die angstig naar je kijkt op het moment dat jij je styling uitvoert en zichtbaar moeite heeft om combinaties met 1 hand uit te voeren; doe dan wat minder styling of laat het zelfs weg zodat hij de mogelijkheid heeft om ook jouw 2e hand erbij te gebruiken.

 

Voor dames en heren: Stel je voor dat je haar loslaat, of door hem wordt losgelaten, en je partner gaat over op het uitvoeren van shines. Zie je de angst op het gezicht van je partner te lezen of blijft hij/zij alleen maar de basispassen dansen, beperk je shines dan tot een minimum. Het nummer duurt maar 3 a 4 minuten.Op deze manier speel je optimaal in op de behoeftes van je partner op de dansvloer.

 

7. Have Fun
Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je lol hebt. Neem het dus allemaal niet te serieus. Gaat er iets fout? Vraag jezelf dan niet af wiens ‘schuld’ het is. Dat is ook helemaal niet belangrijk. Laat je partner met een glimlach zien dat het allemaal ok is en geniet verder.

 

8. Dans op het niveau van je partner
De beste danser past zich hierbij aan. Dans je als gevorderde met een beginner? Hou het leuk voor jullie beiden. Raakt je partner in paniek bij het uitvoeren van wat shines? Zorg dan dat je het niet lang maakt

 

9. Geef je partner de ruimte
Merk je dat je met iemand danst die het geweldig vindt om iets op zichzelf met de muziek te doen terwijl hij/zij danst, geef hem/haar dan de ruimte voor. Zo kan je als heer een dame loslaten als je hoort dat het nummer waarop je danst in een muzikaal gedeelte terecht komt. Als dame kan je, als je wordt losgelaten, een aantal eenvoudige shines doen. Ook als het niet helemaal je ding is geef jij je partner daarmee wel de ruimte om van dit deel van de muziek te genieten.

 

10. Sluit het nummer af
Bedank je partner voor het dansje en loop met hem/haar mee naar de rand van de dansvloer.

Zoals je leest is het vooral een samenspel waarbij je SAMEN inspeelt op de behoefte van de ander. Conclusie: “It is not about you! It is about both of you”.

Aankomende week verschijnt er een video van de blog op ons YouTube kanaal. Abonneer je en blijf op de hoogte.

Er is een uitgebreide pdf beschikbaar (Engelstalig) van bovenstaande blog. Wil je die ontvangen? Vul dan het volgende formulier in. 

 

VRAAG

WAT IS VOOR JOU BELANGRIJKER? COMBINATIES OF CONNECTIE!

LAAT HET WETEN IN DE COMMENTBOX HIERONDER. 

 

 

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en / of andere Social Media. 

 

 

X