Vraag jij je weleens af hoe we altijd weer tot onze nieuwe ideeën komen zoals de 10 Week Challenge, TMS lessen of Revealing the Secret bootcamps?

Lees in het interview van deze week hoe Glen en Khristy tot het nieuwste concept Kizomba Next Gen zijn gekomen, wat Next Gen inhoudt, hoe kleine Mia hun leven veranderde en hoe Khristy nauwelijks een Merengue kon dansen in het begin van hun relatie.

Hoe zijn jullie begonnen met dansen?

Khristy: Het was in het begin van onze relatie en we wilden een leuke activiteit samen doen. Glen had van huis uit het dansen meegekregen. Dit in tegenstelling tot mezelf. Ik kon amper een Merengue dansen. Na onze eerste proefles Salsa duurde het uiteindelijk nog een half jaar voordat we zijn begonnen met de eerste lessen in Groningen bij SalsaRoy.

glen-khristy2

Waar komt die passie voor Bachata vandaan?

Glen: Het is bij ons meer een passie voor (Latin) dans, niet perse voor alleen Bachata. De passie komt grotendeels vanuit de liefde voor muziek. Ik groeide op in een Dominicaanse buurt, waar ik van jongsaf aan in aanraking kwam met Bachata en Merengue. Khristy ontdekte pas veel later de liefde voor latin muziek. Dit kwam vooral doordat we een relatie kregen. Natuurlijk was ik wel heel blij dat ze daar voor open stond.

Hoe is jullie avontuur in lesgeven begonnen?

Glen: Wij waren net in Den Haag komen wonen in 2009. Een goede vriend van ons gaf salsales bij een dansschool in Zoetermeer; La Salsa. Toevallig was de dansschool op zoek naar docenten en die vriend had ons toen voorgesteld aan de eigenaar. Na een korte proefperiode zijn we toen begonnen met lesgeven.

Jullie komen altijd met nieuwe ideeën? Waar komen deze vandaan?

De meeste ideeën die wij krijgen zijn aan de hand van wat wij zien in onze lessen of door naar onze cursisten te luisteren. Wanneer wij denken dat iets beter kan, gaan we vaak samen brainstormen over een mogelijke oplossing. We zijn altijd met dans bezig. Daardoor komen er soms ook ideeën door out-of-the-box , buiten de danswereld te kijken.

dancemore

Een van jullie nieuwste concepten is Next Gen. Wat is Next Gen en hoe is dit idee ontstaan?

De Next Gen cursus is een cursus speciaal voor mensen die de lesstof snel kunnen  oppakken. Dit idee is ontstaan omdat we in onze lessen merken dat er duidelijk verschil is in de snelheid waarmee sommigen de lesstof oppakken. Hierdoor zijn we als docenten enigzins genoodzaakt de les aan te passen aan de meerderheid. Dat is natuurlijk goed voor de meerderheid maar voor een klein deel gaat het dan veel te langzaam. In de Next Gen werken wij met een selectieve groep van cursisten die we aan de hand van een auditie selecteren of een persoonlijke uitnodiging van ons hebben gekregen. Dit zodat we het niveau van de cursisten meer op elkaar kunnen afstemmen. De lessen zijn voornamelijk gericht op styling, musicality en techniek.

Jullie hebben inmiddels een klein prinsesje gekregen, Mia. Op welke manier heeft zij jullie leven veranderd? Is er al een kleine Bachatera in the making?

Op welke manier heeft ze ons leven niet veranderd? ;-). Mia heeft zeker heel veel plezier in ons leven gebracht. We merken wel dat we veel meer vooruit moeten denken als het bijvoorbeeld gaat om de lessen en showtrainingen en we nemen haar wel zoveel mogelijk mee naar onze eigen trainingen dus ze krijgt net als Glen de muziek en de dans met de paplepel ingegoten.

glen-khristy

Wij hebben samen onze passie in de dans gevonden. We hopen vooral dat Mia later iets zal doen waarin ze kan stralen en genieten van datgene wat ze leuk vindt. Dat hoeft voor ons niet perse dans te zijn.

Ben je nieuwsgierig naar de Kizomba Next Gen? Klik dan HIER en we sturen je de informatie toe. 

VRAAG:

Sommigen vinden Next Gen te ver gaan omdat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt in dansniveau. Wat vind jij daarvan? 

X