Het is vrijdag 11 juli als het startsein wordt gegeven voor het tiende Salsa Beach Festival. Een flinke organisatie. Docenten uit het buitenland die moeten worden afgehaald, honderden boekingen die via ons binnenkomen en aan het hotel moeten worden doorgegeven, DJ’s die hun draaischema’s moeten ontvangen, de urenschema’s voor ons SBF-Team dat gedurende het gehele weekend meewerkt. En dan heb ik het nog niet over alle last minute wijzigingen die vanuit de deelnemers binnen komen en die tijdig moeten worden doorgegeven en verwerkt.

Dit festival organiseren we naast de afronding van de cursus die in april startte, een zomercursus die op het punt staat te beginnen en de septembercursus waarop druk wordt ingeschreven. In al die hectiek komt toch heel af en toe de vraag omhoog ‘waarom doen we dit ook alweer’?

Je moet namelijk weten dat we het festival tien jaar lang op de Pier organiseerde en velen, inclusief mijzelf, zich afvroegen of we die magie van Scheveningen konden verplaatsen naar een hotel in Noordwijkerhout. En hoewel slechts 5 minuten van het strand, vanuit het hotel is er noch zand noch zee te bekennen. Wat we wel hebben zijn 600 gratis parkeerplaatsen, 550 hotelkamers (waar je vanaf slechts € 21,- pp kunt overnachten), 4 prachtige zalen en een podium van 8 x 4 meter. Maar is dit genoeg?

  • Het is vrijdag als het eerste antwoord op mijn vraag ‘waarom deden we dit ook alweer’ binnenkomt. Ik zie tientallen groepsberichten voorbij komen van ons geweldige SBF – Support Team: ‘2 statafels nodig in het Atrium’- ‘On my way’. ‘Anais gevonden, Morenasso een trein later’ – ‘Hebbes, we komen eraan’.
    Het is werkelijk intens genieten om mensen op een effectieve, respectvolle en vooral vriendschappelijke manier zie samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken.
  • Het is zaterdagavond als ik een moment stilsta langs de kant van de dansvloer. Een heerlijke Mambo komt uit de speakers, een dame brengt haar armen sierlijk omhoog als haar danspartner haar een losse draai laat maken. Hij maakt zich klaar voor een cross body lead als zij, voor hem nogal onverwacht, besluit solo voetenwerk in te zetten. Er is een moment van verbazing van zijn kant. Ze kijken elkaar aan en twee prachtige glimlachen antwoorden elkaar met een ‘het is goed’. Ook hij start zijn Suzy Q.
  • Het is zondagavond als ik 2 ouders op de eerste rij met een prachtige glimlach vol trots hun dochter en schoonzoon op het podium zie bewonderen. Het is dezelfde avond waarop het publiek tot tranen wordt geroerd door ‘The Tribute’ voor Brian en Mechteld.sbf2014
  • En het is maandagochtend als we met een klein team om 5 uur in de ochtend het festival afsluiten met pizza en bubbles.

Stuk voor stuk ‘Magic Moments’ die niet blijken te zitten in zandkorrels of de zoute geur van de zee. Die magie zit ‘m ook niet in een gebouw op palen boven de zee. De magie zit ‘m voor mij in wat wij samen als dans- en muziekliefhebbers creëren.

VRAGEN:

1. WAARIN ZIT VOOR JOU DE MAGIE VAN DE DANS?
2. WAT WAS VOOR EEN JOU EEN MAGIC MOMENT IN DE DANS? (MAAKT NIET UIT WANNEER)

DEEL HIERONDER JOUW ANTWOORDEN EN MAAK KANS OP 2 GRATIS KAARTEN VOOR HET SALSA BEACH FESTIVAL VAN 2015; 10-12 JULI 2015!

Stel je deze artikelen op prijs? Like onze speciale Salsa Beach Facebook Pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het Salsa Beach Festival, inclusief foto’s en filmpjes.

X