Ik hoor het best vaak, eigenlijk vooral van dames. Je komt naar een feest. Haren netjes, jurk aan, dansschoenen uit de kast: klaar om kilometers te maken op de dansvloer. Maar dan… Na een half uur sta je nog steeds aan de kant te kijken naar hoe lekker anderen aan het dansen zijn. Je bestelt een spa blauw. En na een uur: nog niets!

Met bovenstaande zinnen opende ik mijn eerste blog. In deze blog deel ik 9 tips hoe je er als dame voor kan zorgen dat je niet op een feestje aan de kant hoeft te blijven staan. Het is tot de dag van vandaag de meest gelezen blog in anderhalf jaar tijd.

Maar ook al volg je alle 9 tips op, toch is er altijd een kans, dat je veel minder aan dansen toekomt dan je graag zou willen. En juist daar is nu een oplossing voor gevonden.

2 weken geleden had ik een uitgebreid gesprek met DJ Mauri. Mauri reist de laatste jaren de hele wereld over om op grote Salsa congressen te draaien en behoort daarmee tot de meest gevraagde Salsa DJ’s ter wereld.

DJ Mauri

DJ Mauri

Ik vroeg hem in ons gesprek naar de 3 voornaamste verschillen tussen de Nederlandse Salsascene en die in het buitenland. (Waarom vroeg ik er om 3? Lees dan mijn volgende blog). Mauri vertelde mij dat het grote verschil van de Nederlandse dansscène ten opzichte van de buitenlandse scène vooral zit in de manier waarop er op feesten met beginnende dansers wordt omgegaan. Zo hebben ze in Italië een begrip dat de ‘Taxi Dancers’ heet. Dit zijn geen dansers die op het dak van een taxi een cross body lead en een double right turn uitvoeren. Nee… dit zijn (half-) gevorderden dansers die leuk kunnen dansen, sociaal zijn en het vooral leuk vinden met iedereen te dansen. Inmiddels hoorde ik dat het begrip Taxi Dancer ook in Nederland voet aan de grond heeft gezet. Geweldig toch?

Taxi_dancer_klein

Wat ons betreft geven we daarmee de gehele dansscène een nieuwe dimensie want zeg nou eerlijk; is het niet geweldig te weten, nog voordat je naar een feest gaat, dat je altijd een dansje kan scoren? En het is een feit dat, als je eenmaal hebt gedanst, je ook eerder opnieuw weer door een ander wordt gevraagd.

Natuurlijk zijn wij heel benieuwd wat jij ervan vindt!

VRAGEN

  1. Wat vind jij in 1 woord van het idee van de Taxi Dancers?
  2. Waar moeten deze Taxi Dancers (m/v) volgens jou aan voldoen?
  3. Zou jij, als er zowel mannelijke als vrouwelijke Taxi Dancers beschikbaar zijn, gebruik maken van deze service op feesten?

Met vrolijke Salsagroet,

Morry
Salsaventura

X