Een aantal weken geleden ontving ik een bijzonder bericht van een cursist van ons. Deze dame mocht na 2 jaar revalideren weer aan de slag met 1 lichamelijke activiteit. En ze koos voor Salsa. De lessen zorgde ervoor dat ze uit een diep dal kwam en weer kon genieten van de dagelijkse dingen die het leven te bieden heeft. Ze bedankte in haar mail haar docenten en noemde Salsa haar beste heelmeester. Wow dacht ik.

Natuurlijk stuur ik zo’n mail door naar de desbetreffende docenten. Je kan je misschien voorstellen dat dit soort verhalen het werk nòg mooier maken dan het al is en zorgen voor extra motivatie en inspiratie.

Net als insecten kunnen mensen soms door dans een ware metamorfose ondergaan

Net als insecten kunnen mensen soms door dans een ware metamorfose ondergaan

Tijdens een van onze salsa beginners 1 cursussen kwam er een nogal verlegen jongeman binnen. Tijdens de eerste basispassen merk ik zijn talent op. En ik ben niet de enige. Hijzelf merkt het ook. En omdat hij zo snel leert en leuk kan dansen zie ik hem na de les nog oefenen met de dames uit zijn groep. Binnen een paar weken is de verlegenheid volledig verdwenen en… dat is niet alles; zijn kapsel, zijn kleding, zijn uitstraling, zijn glimlach…. alles is nu anders.
Hij durft nu alleen naar Salsa feesten te gaan en iedere dame te vragen om met hem te dansen. Hij vertelde mij afgelopen weekend dat zijn hele leven totaal is veranderd en dat er een wereld voor hem is open gegaan.

Op wat voor manier heeft Salsa (of Zouk, Bachata, Kizomba, Tango) jouw leven beïnvloedt of veranderd?

  • Heeft het dansen er bijvoorbeeld voor gezorgd dat je uit een (diep) dal kon komen?
  • Heb je door het dansen andere mensen leren kennen en heeft dat je leven veranderd?
  • Ben je bijvoorbeeld gezonder gaan leven?
  • Ben je door het dansen afgevallen en voel jij je daarom nu anders dan vroeger?Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van wat dans voor jou heeft betekent.

Geef hieronder jouw reactie en ontvang eind deze week als eerste mijn nieuwste videoblog.

Keep dancing

Morry

X