Aankomend weekend is het zover! We zijn terug op de beste locatie van Nederland als het gaat om een Latin Party; De Pier van Scheveningen.

Hoe is het allemaal begonnen?

Veel mensen weten dit niet maar het festival ontstond door een onmogelijkheid. Letterlijk. Voor het Salsa Beach Festival was er geen festival. Er was een Beachparty. Ik had net te horen gekregen dat de locatie waar ik onze jaarlijkse Beachparty organiseerde moest afzeggen door gemeentelijke toestanden. Teleurgesteld liep ik de boulevard op. Even tien keer diep ademhalen dacht ik, en dan op zoek naar een oplossing. Tot ik na een paar honderd meter langs De Pier liep en dacht… zou dit niet een mogelijkheid zijn? De rest is geschiedenis.

Hoe eindigde dit avontuur?

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren. Het is begin 2012 als de manager van vd Valk met me wilt praten. Hij heeft goed nieuws en slechts nieuws. Het goede nieuws is dat we het Salsa Beach Festival dat jaar (2012) kunnen organiseren. Het slechte nieuws is dat dit de laatste editie zal zijn. Vd Valk Scheveningen had besloten de deuren te sluiten. De verliezen waren te groot en ze hadden besloten De Pier (ooit gekocht van de Gemeente Den Haag voor 1,- gulden) te verkopen.

Hoe is het allemaal weer begonnen?

Vanaf dag 1 na de sluiting zijn we regelmatig in contact gebleven met de curator. Die wist ons te vertellen dat ze met een nieuwe koper bezig waren. Toen de verkoop rond was waren we een van de eerste partijen die aan tafel kon schuiven om het Salsa Beach Festival weer op te pakken.

Scheveningen Sunset

Wat gaat er gebeuren op het SBF 2016?

Zoals je misschien weet bestaat het oorspronkelijke SBF uit workshops overdag en ’s avonds een aantal feesten. Maar omdat we de definitieve goedkeuring pas in maart 2016 rond kregen was er onvoldoende tijd om zowel de workshops als de feesten te promoten en dus hielden we de workshops voor gezien.

Daarnaast is het SBF 2016 weer de 1e editie en dus een goede kans om een nieuwe start te maken met een kleinere editie.

Waarom geen Zouk?

Met pijn in mijn hart heb ik besloten dit jaar geen Zouk in te plannen en bij deze aan alle Zouk dansers: Sorry! Niet omdat ik spijt van deze beslissing heb maar wel omdat ik het heel vervelend vind voor de Zouk en de Zoukliefhebbers! De voornaamste reden is niet eens zozeer de populariteit van de Kizomba maar de populariteit van de Bachata!

Dat zit zo: de enige zaal waar echt voldoende ruimte is voor de Zouk, is de zaal links bij binnenkomst. Dat is dan ook de zaal welke jarenlang voorbehouden was aan de Zouk. Maar dit zou betekenen dat we in dat geval de Bachata zouden moeten huisvesten in het Pannenkoekenhuis. En dat terwijl het Pannenkoekenhuis met de Club sfeer juist uiterst geschikt is voor de Kizomba.

290055_395990743792889_1437133387_o

Pasty en Josta tijdens het festival in 2012. Pasty is ook dit jaar weer van de party met zijn shows!

Hoe ziet het programma eruit?

Misschien wel de meest gestelde vraag van dit moment! Nou, hou je vast!

Vrijdag

Op vrijdag pakken we de draad weer op waar we deze 4 jaar geleden moesten loslaten.
Dansen boven het water met het meest waanzinnige uitzicht op de zee en het strand. Er is geen andere locatie in Nederland die dit overtreft.

Bij mooi weer is het buitenterras open en kan je tot in de late uurtjes genieten van de beste muziek met een windje door je haar.

 • 22:00 uur Starten we met 2 workshop in 2 zalen: Salsa en Bachata
 • 23:00 uur Party start in 3 zalen: Salsa, Bachata en Kizomba
 • 00:30 uur Showtime
 • 04:00 uur Einde Party

button_koop_nu

 

Zaterdag

Het is tot iedereen doorgedrongen dat het Salsa Beach Festival terug van weggeweest is en dat gaan we vieren ook. Net als vrijdag hebben we ook op zaterdag  top DJ’s en top Shows op deze geweldige locatie!

Inmiddels zijn de weersverwachtingen overweldigend goed en verwachten we dat je tot in de late uurtjes zowel binnen als buiten kan genieten van het beste dat het leven te bieden heeft op het gebied van Salsa, Bachata en Kizomba!

 • 22:00 uur Starten we met 2 workshop in 2 zalen: Bachata en Kizomba
 • 23:00 uur Party start in 3 zalen: Salsa, Bachata en Kizomba
 • 00:30 uur Showtime
 • 04:00 uur Einde Party

button_koop_nu

 

Zondag

Zondag is de dag waarop alles mag en niets hoeft en je heerlijk bij kan komen van twee waanzinnige dagen.

Deze Latin Beach Sunday is een hele bijzondere want deze Latin Party vindt plaats in de meest hippe beachclub van Scheveningen: Oscars!

Let op, want dit programma overtreft al je verwachtingen!

Tussen 17:00 uur en 19:00 uur kan je komen genieten van een heerlijke Paella!!! Ja, je leest het goed: Paella!

Om 19:00 uur gaat het feest goed van start en kan je genieten van een heerlijke Latin Beach Club Sunday met Salsa, Bachata, Kizomba, Semba, Merengue en alles waar je heupen van in beweging komen!

sbf2016-zondag

Het feest duurt tot 23 uur waarbij we de 12e editie van het Salsa Beach Festival afsluiten!

 • 17:00 uur Paella Menu
 • 19:00 uur Party Time
 • 23:00 uur Einde party

button_koop_nu

 

Ik sluit af met een Q&A waarbij ik vast antwoord probeer te geven op de meest gestelde vragen. Mocht je meer vragen hebben… plaats ze hieronder of mail naar info@salsaventura.nl

 • Waar kan ik mijn kaarten bestellen?
  Je kan je kaarten nu bestellen, zonder reserveringeskosten, op https://www.salsaventura.nl/salsaventura-shop/
 • Waar kan ik parkeren?
  We raden je vooral aan om met OV te komen maar wil je echt met de auto komen? Parkeer dan in de haven en loop dan het stuk naar de Pier.
 • Waar kan ik overnachten?
  Er zijn nog best veel hotels met beschikbaarheid. Zie hiervoor sites als booking.com
 • Wat zijn de prijzen?
  Vrijdag: VVK: € 15,- / Deur: € 17,-
  Zaterdag: VVK: € 17,- / Deur: € 20,-
  Zondag met eten: VVK: 20,- / Deur: € 25,-
  Zondag zonder eten: VVK: € 10,- / Deur: € 12,-
  Full Party Pass (alle dagen): VVK € 35,- (niet verkrijgbaar aan de deur)
 • Welk niveau hebben de workshops?
  Zoals gezegd hebben we dit jaar overdag geen workshops. Wel zijn er om 22 uur workshops voor iedereen, ongeacht niveau.

 

Heb je vragen? Wil je iets kwijt over het Salsa Beach Festival? Laat het ons weten. 

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere social media.

X