Wat een avond. Er zijn gewoonweg geen woorden die kunnen beschrijven wat er gisteravond gebeurde. Ik zit er nog helemaal vol van en ik weet velen met mij.

Aan de ene kant is daar het feest. Dagenlang vraag ik mij af hoe het zal gaan voelen. Zal het nog hetzelfde gevoel zijn? Het is inmiddels 7 jaar geleden dat we hier voor het laatst een feest organiseerde. Zouden de dansers van weleer op komen dagen? Zouden we nog een keer alle dansers van die tijd samen krijgen? Kunnen we die bijzondere sfeer nog een keer met elkaar neerzetten?

En tegelijkertijd speelt daar de emotie en het besef rondom de situatie van Marlon. Want Marlon, een van onze docenten, onze collega, en vriend is ziek. Ernstig ziek. Twee jaar terug werd bij hem een zeldzame vorm van lymfeklierkanker werd ontdekt. Nu heeft hij dringend een stamceldonor nodig om te overleven. Tot op heden is het niet gelukt om een geschikte donor te vinden.

In deze cocktail van emoties beginnen we gisteravond het feest. De locatie vd Meulen Wesseling is niet veranderd. Het meubilair, de ballroom zaal, de prachtige kroonluchters. Alles is er nog. 

Het werd een van de meest bijzondere avonden in de geschiedenis van Salsaventura en misschien wel van de Salsa. Zelden voelde ik zoveel liefde, connectie en verbinding op een feest als gisteravond.

Diegenen die er waren; bedankt! Enorm bedankt. Je komst betekende dit keer zoveel meer dan in welke andere situatie dan ook. En dat voelde we allemaal. Vrijwel iedere hug met oude bekenden is net iets meer intens, net iets langer. Alsof we in die extra paar seconden kunnen bevestigen dat we elkaar begrijpen. Dat we hetzelfde voelen. We zijn hier voor Marlon. Niet alleen om hem te laten zien dat we heel veel van hem houden. Niet alleen om voor hem en met hem te dansen en niet alleen om hem een hele bijzondere avond te bieden maar ook om alles op alles te zetten zijn leven te redden.

Wat we vaak niet beseffen is de band die we als dansers met elkaar hebben. Onder de laag van al die zogenaamd vaak vluchtige, oppervlakkige gesprekjes en begroetingen lijkt er een onzichtbare verbinding te worden gelegd waarmee we samen een eenheid vormen. En die eenheid voelden we gisteravond als maar zelden hiervoor. Misschien is het juist ook wel die energie die er mede voor zorgt dat, als we eenmaal die grotere verbinding voelen en ervaren, we ons er niet meer los van willen of zelfs kunnen maken.

 Wat nu?
Hoe bijzonder gisteravond ook was, we zijn er nog niet. Er is nog altijd geen donor gevonden voor Marlon. Dus de zoektocht gaat door.

Het voorlopige resultaat
Er is inmiddels meer dan € 4.500,- opgehaald voor de organisatie van Matchis die hard op zoek zijn naar een donor.

Wil je nog iets doneren?
Naast de inzamelingsactie voor Matchis is er ook een aparte inzamelingsactie begonnen voor Marlon en zijn gezin. Hun aannemer ging vorig jaar failliet. Hierdoor verloren ze enorm veel geld. Hierdoor kunnen ze nog altijd niet hun woning in en wonen ze min of meer gedwongen bij de schoonouders van Marlon in. We halen nu ook geld op om dit versneld mogelijk te maken. Gewoon om een stuk extra zorgen bij Marlon en zijn gezin weg te nemen. Daarvoor is inmiddels bijna € 4.000,- opgehaald.

Je kan nog altijd doneren op rekening NL77INGB0009510939 tnv Salsaventura te Den Haag. Graag duidelijk de volgende kenmerken vermelden:

Geld doneren voor Matchis. Kenmerk: “Donatie Matchis”
Geld doneren voor Marlon en zijn gezin: Kenmerk: “Donatie Marlon Etnel”.

Help mee en deel deze blog op Facebook en andere social media. 

It ain’t over till it’s over dus laten we met z’n allen doorzoeken naar een donor. Spreek zoveel mogelijk mensen aan en spoor ze aan zich aan te melden. Lees hier meer informatie https://www.matchis.nl/surinaamse-stamceldonoren-gezocht/

 

Liefs,

Morry
Salsaventura

 

 

 

 

 

 

 

 

X