• Hoe komt het dat bij de ene persoon alles lijkt te lukken en de ander vooral te maken lijkt te hebben met tegenslagen?
  • Hoe komt het dat de ene persoon ondanks allerlei tegenslagen positief kan blijven en de ander eindeloos in een slechte ervaring blijft hangen?

Kortom: Wat doen succesvolle mensen anders dan diegenen die geen succes hebben?

Er is een wet die zegt: Als jij precies hetzelfde doet wat succesvolle mensen doen dan krijg je op den duur dezelfde resultaten!

Nu zou je misschien denken dat het lastig kan zijn om te ontdekken wat iemand precies doet of heeft gedaan om tot bepaalde resultaten te komen maar toch is het omgekeerde het geval. De meeste mensen die succesvol zijn, zijn daar heel trots op en willen daar maar wat graag over praten. Jij kent vast zelf ook wel mensen die iets doen wat ze leuk vinden of die succesvol zijn in wat ze doen. Vaak praten ze alleen maar daarover en is het soms lastig om ze van onderwerp te laten veranderen.

I-can-do-it

Gebaseerd op al die succesverhalen van anderen zijn heel wat strategieën ontwikkeld die jij, op jouw beurt, weer kan toepassen om zelf meer succes te behalen in wat je doet. Een van de strategieën die mijn leven zowel in zakelijk als in persoonlijk opzicht totaal veranderde, kwam van Anthony Robbins.
Mede gebaseerd op zijn trainingen en inzichten heb ik zelf een aantal strategieën ontwikkeld die mij dagelijks helpen om sneller en effectiever succes te behalen en te ervaren. Je kan namelijk nog zo succesvol zijn, als je zelf het idee hebt dat je niet succesvol bent, dan ben je niet succesvol. Punt.

De eerste van de 5 Strategieën tot Succes gaat in op het stellen van 3 Kernvragen:

  1. Waar focus ik op?
  2. Wat betekent dit voor mij?
  3. Wat heb ik ervan geleerd?

1. Waar focus ik op?
Sommigen mensen denken dat emoties er simpelweg ‘zijn’ of dat een emotie iets is dat ze ‘overkomt’. Dit is onjuist! Je emoties worden bepaald door je gedachten. Die gedachten gaan alleen zo snel, dat we het ons vaak niet bewust zijn dat het onze eigen gedachten zijn die een bepaalde emotie oproepen.
Als mens heb je van moment tot moment (vaak onbewust) dus een keuze waar jij aan denkt. Natuurlijk is het in situaties waar iets heftigs of ernstigs gebeurt niet eenvoudig je gedachten bewust te kiezen. Maar toch zijn er heel veel situaties te bedenken waarin jij de keuze kan maken om je gedachten een bepaalde richting te geven en je bijvoorbeeld te focussen op een oplossing in plaats van op een probleem.

Focus-Tips

2. Wat betekent dit voor mij? 
Bij de 2e vraag die je jezelf stelt ga je in op de betekenis van hetgeen gebeurt.
Zoals je misschien weet brak ik door een domme fout een tijdje geleden mijn middenvoetsbeentje. Van de ene op de andere dag zat ik in het gips en kon ik niet meer lopen. De eerste dagen kon ik mijn gedachten maar niet stopzetten. Het enige dat ik dacht was; ‘hoe kon ik nou zo stom zijn?’. Toen ik na een paar dagen naar het ziekenhuis moest voor een foto, ontmoette ik een oudere vrouw die erg beperkt was in haar beweging. Ze was ontzettend positief en liet mij weten dat mensen teveel klagen. ‘Kan niet bestaat niet’ zei ze. Op dat moment besefte ik dat ik vast had gezeten in mijn eigen gedachten van geklaag en dat dit geklaag er echt niet voor zou zorgen dat mijn voet plotseling zou genezen. In plaats van te klagen stelde ik mijzelf de dag erop een belangrijke vraag: ‘Hoe kan ik deze periode, waarin ik niet kan lopen, gebruiken om niet alleen zakelijk maar ook persoonlijk voordeel te halen uit deze situatie en hier vooral veel van leren?‘.

De betekenis die wij aan gebeurtenissen geven is bepalend voor je emoties.

De betekenis die wij aan gebeurtenissen geven is bepalend voor je emoties.

3. Wat heb ik ervan geleerd?
Door mijzelf vraag 2 te stellen stelde ik mijzelf open om iets te leren van deze situatie. Een van de belangrijkste lessen is dat het niet vanzelfsprekend is dat ik gezond ben en alles altijd maar te kunnen doen waar ik zin in heb. Een goede gezondheid is iets om diep en diep dankbaar voor te zijn. Was ik ervoor dan niet dankbaar? Absoluut wel. Maar niet met het bewustzijn dat deze ervaring me heeft gegeven. En tot de dag van vandaag ervaar ik (nog veel meer dan voorheen) een diepere dankbaarheid als ik een avondje heb gedanst of lesgegeven. Ik leerde ook andere, hele praktische dingen: Zo ontdekte ik dat ik zelf niet altijd naar afspraken hoef te gaan maar dat ik heel veel tijd kan besparen door mensen waar ik mee afspreek naar mij toe te laten komen. Ik ontdekte de Albert Heijn bezorgservice en leerde zelfs op 1 been douchen. Ik ontdekte (nog meer) wat een schatten van kinderen ik heb doordat ze mij met allerlei zaken begonnen te helpen. Verder vond ik ineens de tijd om overdag aan mijn boekhouding te werken waarin ik een achterstand had en nam ik de tijd om overdag wat boeken te gaan lezen waar ik tot op dat moment niet aan toe was gekomen. Allemaal zaken waar ik voorheen ‘geen tijd’ voor had.

Ik weet zeker dat ook jij, bewust of onbewust, bepaalde strategieën toepast die ervoor zorgen dat je bepaalde successen hebt. Door onderin het commentaarveld jouw persoonlijke tip(s) hiervoor te delen maak je kans op een gratis ticket voor het Dance Business Seminar twv € 995,-!!!

WAT DOE JIJ WAARDOOR JIJ SUCCES HEBT IN WAT JE DOET? 

Laat het weten in het commentaarveld hieronder  en wie weet win jij wel een gratis ticket tot het Dance Business Seminar op 7 juni 2014 twv € 995,-. Tijdens het Dance Business Seminar ga ik veel dieper in op de strategieën en de bijbehorende Mindset die ervoor kunnen zorgen dat je meer en sneller succes hebt.

De winnaar wordt over 2 weken bekend gemaakt tijdens de volgende blog voor dansleraren!!!

X