Wist je dat vrouwen 100x Connectie kiezen boven Combinaties? 

Dan is het interessant om te weten dat 80% van alle mannen zich focust op het uitvoeren van hun combinaties. En dat terwijl dames hier juist NIET op zitten te wachten.

Maar hoe bouw je nu binnen een nummer (gemiddeld nummer duurt ongeveer 3 minuten) de Ultieme Connectie met je Danspartner?

 1. Verbinding start voor de dans
  Er zijn veel manieren om iemand te dans te vragen. 2 Gouden tips: Maak oogcontact en glimlach.
  verbinding
 2. Zoek een (veilige) plek op de dansvloer
  De meeste nummers duren 3 a 4 minuten. Neem dus even de moeite om samen een veilige plek te zoeken waar je kan dansen.
 3. Verbind je met de Muziek
  Begin dus niet meteen op goed geluk maar luister eerst naar de muziek.
 4. Maak oogcontact
  De hele tijd? Nee!
  Dat is ook niet mogelijk want de man heeft ook nog eens de verantwoordelijkheid om de dame veilig van de ene naar de andere kant te sturen tijdens de Cross Body Lead & Turn bewegingen. Dit doet hij door, voordat hij de sturing inzet, over zijn schouder te kijken in de richting van de sturing. In dat moment (meestal vanaf de 3e tel, als je op de 1 danst) is er geen oogcontact.
  eyecontact
 1. Bouw het nummer op
  De meeste Salsa nummers bestaan uit 4 fases; de introductie, het begin / de melodielijn / montuno / eind. Begin niet met je favoriete moves in de introductiefase maar wacht bijvoorbeeld tot de Montuno begint.
 1. Ontdek de behoeftes van je partner
  Dit is misschien wel het mooiste onderdeel van allemaal.
  Hoe werkt dit?
  Voor de heren: In plaats van je eigen favoriete moves uit te voeren is het mega interessant en leuk om te kijken wat je partner wilt. Dit ontdek je heel eenvoudig door bijvoorbeeld aan het einde van de Cross Body Lead 1 hand los te laten. Als die dame daarna met haar vrije hand een stukje styling inzet dan weet je genoeg; ze houdt van styling. Doe er daarna alles aan om vooral combinaties te doen waarbij 1 hand vrij blijft.
  Voor de dames: Stel je voor dat je met iemand danst die angstig naar je kijkt op het moment dat jij je styling uitvoert en zichtbaar moeite heeft om combinaties met 1 hand uit te voeren; doe dan wat minder styling of laat het zelfs weg zodat hij de mogelijkheid heeft om ook jouw 2e hand erbij te gebruiken.
  Voor dames en heren: Stel je voor dat je haar loslaat, of door hem wordt losgelaten, en je partner gaat over op het uitvoeren van shines. Zie je de angst op het gezicht van je partner te lezen of blijft hij/zij alleen maar de basispassen dansen, beperk je shines dan tot een minimum. Het nummer duurt maar 3 a 4 minuten.Op deze manier speel je optimaal in op de behoeftes van je partner op de dansvloer.
 1. Have Fun
  Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je lol hebt. Neem het dus allemaal niet te serieus. Gaat er iets fout? Vraag jezelf dan niet af wiens ‘schuld’ het is. Dat is ook helemaal niet belangrijk. Laat je partner met een glimlach zien dat het allemaal ok is en geniet verder.
  lachen
 1. Dans op het niveau van je partner
  De beste danser past zich hierbij aan. Dans je als gevorderde met een beginner? Hou het leuk voor jullie beiden. Raakt je partner in paniek bij het uitvoeren van wat shines? Zorg dan dat je het niet lang maakt.
 1. Sluit het nummer af
  Bedank je partner voor het dansje en loop met hem/haar mee naar de rand van de dansvloer.

 

VRAAG

WAT IS VOOR JOU BELANGRIJKER? COMBINATIES OF CONNECTIE!

LAAT HET WETEN IN DE COMMENTBOX HIERONDER. 

 

Let op! Zet het volgende in je agenda: Zondag 11 maart as. om 19.00 uur is Morry Krispijn Live te zien op https://www.facebook.com/groups/salsaventuragroep met meer over deze ultieme connectie! 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en / of andere Social Media. 

X