Hoe zou het zijn om dagelijks met je passie bezig te zijn? Met datgene wat je ECHT leuk vindt? En daar nog een inkomen mee te verdienen ook?

Ik geloof dat we allemaal een of meerdere kwaliteiten bezitten die uitzonderlijk zijn.  Kwaliteiten waar we ontzettend veel mee kunnen bereiken. Maar op de een of andere manier zijn er veel mensen die, of niet precies weten wat hun passie is, of eerst nog heel veel andere zaken te regelen hebben voordat ze van zichzelf met hun passie aan de slag kunnen gaan.

Kijk jij regelmatig op je horloge als je aan het werk bent? Slaak je een zucht van opluchting als je werkdag is beëindigd?  Zou je graag iets anders willen maar weet je niet precies wat of hoe? Of heb je gewoon behoefte aan een nieuwe uitdaging?

Saai

Verveel jij je op je werk?

DAN IS HET NU DE HOOGSTE TIJD!

Anno 2015 biedt de wereld meer mogelijkheden dan ooit om datgene te doen wat je leuk vindt en daar nog een inkomen mee te verdienen ook. En nee, ik zeg niet dat je in een jaar miljonair zal zijn maar je zal merken dat het daar niet om gaat bij het volgen van je passie. Je kan namelijk ook prima je passie volgen naast een vaste baan en daar heel gelukkig van worden. Want of je nu aan de slag gaat als vrijwilliger of als ondernemer; waar het om gaat is dat je dagelijks actief bezig kan zijn met datgene wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Door nu bijna 20 jaar dagelijks bezig te mogen zijn met wat ik echt leuk vind, ben ik nu, terugkijkend, heel goed in staat om 1. Die passie te herkennen en 2. Je een stappenplan te geven waarmee je jouw passie kan volgen.

 1. Vind je Passie
  Wat zou je iedere dag willen doen, ook al zou je er geen geld mee verdienen? Is er een activiteit, een bezigheid, waar je maar geen genoeg van krijgt? Iets waar je laat voor gaat slapen en vroeg weer voor opstaat? En het nog leuk vind ook? Gefeliciteerd! Want dan heb je waarschijnlijk je passie gevonden.passieblog
  Nog een aantal manieren om je passie te herkennen:

  * Tijd verdwijnt: als je met je passie bezig bent lijkt de tijd te vliegen.
  * Het is een activiteit. Je bent dus ergens mee bezig.
  * It’s not about you! Met je passie help je anderen. Je levert een bijdrage.
  * It’s not about the money. Je zou het ook doen als je er geen geld voor zou krijgen.
 2. Definieer je passie
  Vraag jezelf af WAAROM je dit wilt doen.
  Er komen soms mensen naar onze docentenopleiding om vooral veel betere dansers te worden. Natuurlijk word je een betere danser door het volgen van de opleiding maar als je vooral een betere danser wilt worden raad ik je aan om bijvoorbeeld de 10 Week Challenge te volgen of je aan te sluiten bij een showteam. Als dansdocent moet je het vooral leuk vinden om je passie met anderen te delen. Ik kan werkelijk, ook na bijna 20 jaar lesgeven, geëmotioneerd raken door na tien weken een groep beginners over de vloer te zien gaan en plezier te hebben.
 3. Overtuig jezelf en neem de beslissing
  Er zijn heel veel mensen die vast en zeker van plan zijn ooit op een dag te gaan doen wat ze leuk vinden. Ik heb een vraag voor je: wanneer is NU een goed moment?
  Juist, alleen nu!
  En wil je voor jezelf zeker weten dat je de beslissing hebt genomen om met je passie aan de slag te gaan? Dan is er ALTIJD een actie. In de kleinste vorm ook. Een telefoontje, een email, een afspraak. Iets om dichter bij je doel te komen.
 4. Maak een plan
  Stel jezelf de vraag: waar wil ik over 5 (of over 10) jaar zijn als er geen belemmeringen zijn? Schrijf het op. Schrijf ook alle acties op die je zou moeten nemen om daar te komen. Werk dit uit tot een stappenplan en check wekelijks waar je staat.
 5. Vaar je eigen koers
  Doe het vooral op jouw manier. Ik heb in de laatste 20 jaar andere dansscholen en organisaties er weleens op betrapt dat ze hele lappen tekst van onze website hadden gekopieerd (inclusief taalfouten), al onze vrienden op facebook uitnodigden zonder dat ze deze mensen kenden etc. Dit is niet chique en ook onnodig.
  Doe het vooral op eigen kracht en op jouw manier. En nee, je hoeft het niet alleen te doen (zie 8 ).

  frank

  Frank Sinatra did it his way

 6. Start klein! Maar start!
  Je hebt geen lening van de bank nodig om met je passie aan de slag te gaan. De locatie waar wij onze eerste lessen gaven kregen we gratis. Het was klein, onbekend en net geopend. Die ondernemer had bekendheid nodig en zo konden we een samenwerking starten. De eerste flyers waren 50 printjes die ik had gemaakt op het kantoor waar ik toen werkte. En we begonnen met 2 cursisten!
  De beste reclame is (ook in 2015) mond tot mond reclame. Want na een paar weken moesten we verhuizen omdat de ruimte te klein was geworden.
 7. Werk hard
  Als je voor jezelf wilt gaan werken om minder hard te hoeven werken dan kan je beter blijven doen wat je nu doet. Misschien dat een enkeling daarin slaagt maar ik geloof niet in sprookjes. De gemiddelde succesvolle ondernemer die ik ken werkt hard. Heel hard.
  Het grote verschil is dat het niet als werken voelt. En dus moet je vooral oppassen dat je niet teveel en te hard werkt.
 8. Bouw een team
  Alleen is maar alleen. Door samen te werken met anderen die dezelfde passie hebben als jij, en het leuk vinden om daarbij mee te helpen, kan je veel en veel meer mensen bereiken. Zonder ons bezielde team van docenten, assistentes en supporters zouden we nooit zijn waar we nu staan.3d small people - team
 9. Regel je zaken
  Wil je echt met je passie aan de slag? Schrijf jezelf in bij de KvK regel een btw nummer. Gaat dat je te snel? Dan is er ook nog de VAR verklaring waarmee als je als kleine zelfstandige voor meerdere opdrachtgevers kan werken en keurig een factuurtje kan sturen zonder jezelf direct als ondernemer in te schrijven. Deze regeling is er special voor gemaakt om ondernemerschap te stimuleren.
 10. Vier je successen
  Tijdens dit fantastische avontuur in het volgen van je passie raad ik je aan regelmatig stilt te staan en je successen te vieren. Drink een glas bubbels, koop iets lekkers en sta stil bij het behaalde succes. Alleen op succes kan je bouwen!

Hoe zou jij het vinden om anderen te helpen om te leren dansen? Een goede danser is nog geen goede docent! We zijn dan ook niet op zoek naar de beste dansers of danseressen. Wij zoeken mensen die het leuk vinden om hun passie voor het dansen met anderen te delen.

Op zaterdag 28 maart geven we GRATIS docententraining van maar liefst 3 uur. Meld je hier aan.

VRAGEN

1. WAT IS JOUW PASSIE EN WAARVOOR GA JIJ LAAT NAAR BED EN VROEG WEER OP?

2. HOE HEB JE JOUW PASSIE ONTDEKT?

Door bovenstaande vragen te beantwoorden maak je kans op een gratis cursus naar keuze in de periode april t/m juni 2015!

Stel je de blog op prijs? Deel deze dan op facebook, twitter en andere social media.

X