Weet je dat je als deelnemer aan danslessen gemiddeld 15% teveel betaalt voor je danslessen? Het is echt waar! Van iedere € 100,- die een deelnemer betaalt, draagt de dansschool 21% af aan de fiscus. Jawel, want danslessen vallen, GEHEEL ONTERECHT, onder het hoge BTW tarief van 21%.

Waarom 21% ?
De wetgever heeft lang geleden bepaald dat danslessen vallen onder vrije tijdsbesteding; een avondje uit. Het is dus puur vermaak en heeft, volgens de wetgever, niets met sport te maken. Nu kan ik mij daar bij het dansen in de jaren 60/70 nog iets bij voorstellen. Zo weet ik dat mijn vader……altijd als eerste aan de bar zat als er ‘pauze’ werd geroepen tijdens de danslessen die hij ooit met mijn moeder volgde. Hij bleef daar vaak tot het einde van de les zitten omdat hij ‘zo’n pijn aan zijn voeten had’. En hij was niet de enige.

Een dansles anno 2018
Anno 2018 ziet een dansles er heel anders uit. Een dansles duurt minimaal een uur lang waarvan zo’n 40 minuten redelijk intensief wordt bewogen. Daarnaast is het nog leuk ook. En omdat je niveau steeds verder stijgt, worden de lessen ook steeds intensiever. Je wordt dus steeds gezonder en fitter. Daarnaast is het een sport die je ook nog eens in je vrij tijd kan beoefenen op feesten. En dat maar liefst 7 dagen per week op tientallen plekken in Nederland  (als je dat zou willen).

Kortom: dat BTW tarief van 21% MOET GEWOON OMLAAG naar 6%!

Trucendoos
Nu is er inmiddels een aantal partijen opgestaan die wat mazen in de wet hebben gevonden, althans zo claimen zij. Je kan als dansschool namelijk eenvoudig tegen de fiscus zeggen dat alle cursisten wedstrijddansers zijn. Als wedstrijddanser wordt je namelijk WEL als sporter aangemerkt en dus betaal je het lage BTW tarief van 6%. Maar goed, het is nogal een risico dat je als dansschool neemt. Als de fiscus namelijk alsnog bepaald dat er GEEN sprake is van wedstrijddansen, zoals dat in de wetsbepaling is bedoeld, dan moet er alsnog, met terugwerkende kracht, 21% BTW worden betaald. En dat terwijl jouw klant dan slechts 6% BTW heeft betaald.

Op naar het Binnenhof!
Wat zou er gebeuren als alle Salsa, Bachata, Zouk, Kizomba, Tango en Stijldansers van Nederland zich nu eens zouden verzamelen op het binnenhof? Zou het werken? Ik denk het wel!

Zou het helpen? Net als vroeger op het binnenhof protesteren?

Zou het helpen? Net als vroeger op het binnenhof protesteren?Hoe zou het Binnenhof in Den Haag eruit zien als heel Dansen Nederland daar bij elkaar zou komen om het geluid te laten horen waar politiek Nederland zo doof voor is:

Dansen = Sport! Dansen is 6%! 

Om dit onderwerp besproken te krijgen in de 2e kamer moeten er 40.000 handtekeningen worden verzameld! Help jij ons mee? 

 

klik HIER om de petitie te ondertekenen

ZONDAG 17 JUNI AS. GA IK JE ALLES VERTELLEN OVER DEZE ACTIE TIJDENS DE SALSAVENTURA LIVE SESSIE OP FACEBOOK

Deel dit artikel met zoveel mogelijk mensen door hiernaast of hieronder te delen op Facebook of ander Social Media. 

X