Heb je ook weleens dat gevoel dat een week in een soort thema lijkt te staan?

Dat je in dezelfde week meerdere keren op een soort thema stuit?

Alsof het leven je een les wil leren maar jij nog niet helemaal door hebt welke. Zoiets zeg maar.

Ik weet niet wat deze week nog meer in petto heeft maar het zou mij niet verbazen als de rest van de week in het teken staat van allerlei lessen rondom ‘Business Mindset’. Laat ik beginnen bij het begin.

Ik ben een jaar of 12 als we als gezin van Transvaal naar het Teniersplantsoen in de Schilderswijk verhuizen (in Den Haag). Wij helemaal gelukkig want het is een nieuwbouw woning en we zijn net uitgekocht door onze buurman die juist uit Suriname is gekomen met zijn gezin om hier een bestaan op te bouwen.

Ik ben extra blij want er ligt een kinderboerderij! voor de deur. Precies! Niet om de hoek, nee, gewoon voor de deur! Sommigen mensen vinden dat heel handig want af en toe loopt er ineens een onbekend konijn over het veldje van de kinderboerderij te springen. Die is dan waarschijnlijk uit zijn hokkie gegroeid. Het konijn is in ieder geval beter af dan het konijn in het liedje Flappie van Youp van het Hek. Anderen dieren zijn helaas niet echt beter af want soms verdwijnt er, rondom bepaalde feestdagen, ineens een heel schaap. Met een beetje geluk wordt het arme schaap nog op een balkon terug gevonden drie hoog achter maar meestal is dat niet het geval.

In diezelfde Schilderswijk ontmoet ik Kenneth, een jongen van Surinaams Chinese achtergrond en we raken heel goed bevriend. Bijzonder genoeg leer ik een paar woorden Haka (een dialect uit Zuid China vlakbij Guanzhou). We komen veel bij elkaar over de vloer en we krijgen een leuke band met elkaars familie.

We beleven onze jeugdige avonturen zoals alle tieners. Halen kattenkwaad uit, halen ons rijbewijs, kopen onze eerste auto’s, rijden die in de prak, verliezen geld in het casino als we 18 zijn en we krijgen onze eerste baantjes.

En dan gebeurt er iets bijzonders. Kenneth verkoopt zijn goed lopende toko die hij inmiddels een aantal jaar daarvoor heeft overgenomen van zijn zus en vertrekt naar Hong Kong. Als ik hem vraag hoe dat zo, komt er een bijzonder verhaal.

Hij slaapt al jaren heel slecht en heeft de kracht van goede bedden ontdekt. En onder het motto; “Dit zou iedereen moeten weten“, zoekt hij een plek waar mensen dit nog niet weten. Althans, niet met dit merk. Hij maakt een bedrijfsplan, legt dit voor aan de beddenfabrikant en haalt de distributie voor Hong Kong binnen van een van werelds meest bekende beddenmerken.

End of Story zou je misschien denken.

Niet met Kenneth. Want een jaar of tien later merkt hij dat de groei er een beetje uit is. Inmiddels heeft hij wat passieve inkomsten via wat andere kanalen en besluit de boel in Hong Kong te verkopen en richting Spanje te vertrekken. De passieve inkomsten zijn voldoende om van te leven en dus doet hij het een paar jaar rustig aan.

En toch blijft er iets kriebelen.

Als ik rond 2016 met hem praat laat hij doorschemeren dat hij op zoek is naar iets nieuws. “Ik ben nog te jong om te stoppen. Ik wil nog een keer iets groots doen” vertelt hij.

Afgelopen weekend komen de volgende foto’s voorbij.

    

Okay Lah” is een typische uitspraak onder Zuid Chinezen. Het woordje Okay heeft dezelfde betekenis zoals ons “ok”. Het woordje “Lah” wordt gebruikt als extra bevestiging. Een soort “OK, toch?”  Als je het hoort weet ik zeker dat je het herkent uit de Aziatische films. Een geniale naam vind ik zelf want als doorgewinterde reiziger door Azië herkende ik het meteen. En als je het niet herkent heb je iets nieuws geleerd. Ook leuk!

Of dit allemaal gaat lukken en hoe groot dit wordt weet niemand. Ook Kenneth niet. Maar wat hij wel weet is dat hij een verlangen heeft dat hij heeft omgezet in een groot doel. Dat doel geeft hem drive. En dat is alles wat je nodig hebt om succes te hebben. Het is datzelfde verlangen wat er voor zorgt dat je ieder obstakel, hoe groot ook, overwint omdat iedere tegenslag je vooral sterker maakt.

Misschien wel handig om het woordje succes te definiëren want succes is voor iedereen anders. Ik hoop dat je begrijpt dat succes niets met het geld alleen te maken heeft. Succes heeft vooral te maken met vervulling. Het vervullen van je dromen en je doelen. Het gevoel hebben een verschil te kunnen maken in de wereld door iets te doen dat anderen nog niet of heel anders doen. Geld kan dan de mooie extra beloning zijn waarmee jij vervolgens ook je andere doelen kan gaan realiseren. Maar ook zonder groot financieel succes kan het halen van doelen je heel gelukkig maken.

Terug naar de week en het thema.

Afgelopen maandag geven Paul Gebbink, Vanessa Mambi en ik onze Opportunity Meeting. Een maandelijkse meeting voor diegenen die interesse hebben in (leren) ondernemen binnen een van de snelst groeiende industrieën ter wereld: de gezondheidsindustrie. Ik ben zelf nogal onder de indruk van de invloed van hoogwaardige voedingssupplementen en ben ervan overtuigd dat heel veel mensen hier baat bij kunnen hebben.

Er is een mooi gezegde: Always surround yourself with High Level Players!

Paul is, net als Kenneth, voor mij een High Level Player. Paul verliet een jaar of 25 geleden van de ene op de andere dag zijn 3 fysiotherapeutische centra omdat hij …lees goed; er geen zin meer in had.

En toen is hij iets gaan doen wat iedereen hem afraadde. Waarschijnlijk net als met Kenneth. Want ik denk niet dat heel veel mensen het nu een heel verstandig plan vinden dat een eigenaar van een Chinese toko in hoogvliet een beddenwinkel gaat beginnen in Hong Kong. Ik bedoel; als je er echt heel goed over nadenkt dan doe je dat niet. Maar dat is het mooie van het verhaal. Mensen die hun hart en passie volgen denken daar niet over na. Althans, niet zoals andere mensen.

En zo besluit ook Paul 25 jaar geleden te stoppen en iets heel anders te gaan doen: MLM. Een uniek marketingmodel met in Nederland nogal een slechte naam omdat heel veel mensen die erin stappen geen flauw idee hebben wat ze moeten doen of aan het doen zijn. En dat heeft vooral 1 oorzaak: gebrek aan opleiding en training. En dus doet Paul het anders. Die leidt mensen op en zoekt mensen die anderen kunnen en willen opleiden. En dat werkt! Hij verbetert met de producten binnen het MLM systeem de gezondheid van duizenden mensenlevens en creëert in 25 jaar tijd niet alleen miljoenen voor zichzelf maar maakt ook 11 anderen miljonair.

End of Story zou je misschien denken.

Niet met Paul. Want jaren later merkt hij dat de leiding van het bedrijf op de achtergrond de producten aan het veranderen is zonder zijn medeweten. Ondanks de enorme inkomsten (als je de nummer 1 bent in een MLM bedrijf dan praten we over erg grote bedragen) besluit hij te stoppen. Het voelt niet meer goed.

En dus besluit hij het een paar jaar rustig aan te doen. En jawel, net als bij Kenneth blijft er iets kriebelen.

Twee jaar later start Paul zijn eigen MLM bedrijf om betere producten te maken.

Of dit allemaal gaat lukken en hoe groot dit wordt weet niemand. Ook Paul niet. Maar wat hij wel weet is dat hij een verlangen heeft dat hij heeft omgezet in een groot doel. En dat doel geeft hem drive. En dat is alles wat je nodig hebt om succes te hebben. Het is datzelfde verlangen wat er voor zorgt dat je ieder obstakel, hoe groot ook, overwint omdat iedere tegenslag je vooral sterker maakt.

Voor Paul was Arnold Schwarzenegger zijn high level player waar hij een voorbeeld aan nam:

 

MAANDAG 5 NOVEMBER 2018 GEVEN WE DE VOLGENDE OPPORTUNITY MEETING. PAUL GEEFT DAN HET LAATSTE HALF UUR ZIJN UNIEKE STRATEGIES FOR SUCCESS TRAINING. 

Wil je daarbij zijn? Vul dan hieronder even het formulier in.

[activecampaign]
X