Welke danspartner kies jij?

Danspartner 1 weet tientallen combinaties in het partnerwork te leiden/volgen maar maakt helaas geen enkel contact met je tijdens het nummer. Deze danspartner danst meer met zichzelf dan met jou.

Danspartner 2 leidt/volgt niet heel veel combinaties in het partnerwork maar maakt echt contact met je tijdens het nummer. Deze danspartner heeft aandacht voor je en danst echt met jou.

Bovenstaande vraag stel ik tijdens de maar liefst 6 uur durende bootcamp Revealing the Secret en maar liefst 90% van alle deelnemers kiest voor danspartner 2.

En toch is alleen connectie voor de meeste dansers (tenzij ze stapelverliefd zijn) niet voldoende. Het gaat ‘m juist om een combinatie van factoren dat de Salsa tot misschien wel de meest unieke dans ter wereld maakt. Want waar je ook ter wereld de Salsa danst, er is een soort magische, ongeschreven wet die ervoor zorgt dat we allemaal dezelfde taal spreken als we ons eenmaal op de dansvloer begeven.

We hielden een onderzoek onder een groep fanatieke dansers en danseressen en stelden ze de vraag: ‘wat maakt een goede leider / volger op de dansvloer?’

Hier komt de uitslag. Doe er je voordeel mee!

1. Connectie met je danspartner
90% van de ondervraagden noemde connectie met je danspartner als allerbelangrijkste component om samen fijn te kunnen dansen.
Heb je weleens naar een dansoptreden gekeken waar de dansers geen onderlinge connectie hadden? Hoe goed deze dansers ook bewegen, hoe geweldig hun techniek ook, zonder connectie ontbreekt er iets dat boven techniek of spektakel uitstijgt. En zo is het ook op de dansvloer.
Maak dus oogcontact en speel in op de behoeftes van je danspartner.

Je hoeft je ogen niet open te hebben om connectie te hebben tijdens het dansen.

Je hoeft je ogen niet open te hebben om connectie te hebben tijdens het dansen.

2. Connectie met de muziek
Op een goede 2e plaats komt dan de connectie met de muziek. Een van de grootste ergernissen is dan ook als iemand buiten de maat danst en de muziek niet ‘hoort’. Als iemand in staat is om gebruik te maken van de muziek terwijl hij/zij danst dan ontstaat er een magisch trio tussen jou,  je danspartner en de muziek.

3. Heb plezier en geniet
Velen noemde deze ook als eerste; het plezier terwijl je danst. Toch geeft een groot deel van de dansliefhebbers aan weinig plezier te kunnen beleven als niet eerst aan nr. 1 en 2 is voldaan.

Dance like no one is watching

Dance like no one is watching

4. Dans op het niveau van je partner
Ontdek tijdens het dansen het niveau van je danspartner en pas je daarop zoveel mogelijk aan. Daarbij geldt dat de betere danser(es) zich altijd aanpast.

5. Etiquettes
Opvallend genoeg waren het voor 79% dames die de etiquetes noemde als essentieel onderdeel voor een goede danser. Hierbij werd onder andere genoemd:

Persoonlijke verzorging werd als een van de belangrijkste punten genoemd.

Persoonlijke verzorging werd als een van de belangrijkste punten genoemd.

– Persoonlijke verzorging
– Haal je partner en breng haar/hem netjes terug / sluit het dansje af
– Safety first: Kijk in de richting waar je stuurt, maak kleine pasjes.

Maak onderstaande zin af en maak kans op Gratis deelname aan bootcamp Revealing the Secret op 24 juni as. in Snowworld. 

EEN GOEDE DANSER / DANSERES IS IEMAND DIE…. 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel dit artikel dan op Facebook en/of Twitter.

X