Vorige week waren we met een enthousiaste groep aankomende Salsa docenten op Ibiza. 5 dag lang keihard werken aan presentatie- en communicatie techniek, gedrag en mindset, Tools & Skills, rhythm & timing, danstechniek en nog veel meer.

De eerste groep deelnemers aan onze internationale docentenopleiding

De eerste groep deelnemers aan onze internationale docentenopleiding

En misschien zal je zeggen: ‘maar Morry, ik wil helemaal geen docent worden‘. Vooral dan dan wil ik je vragen om door te lezen want we hebben grootste plannen voor volgend jaar.

De opleiding
Deelnemers zijn altijd aangenaam verrast dat we (vooral in dit eerste deel van de opleiding) zoveel aandacht besteden aan het niet-dansgedeelte. En dit heeft een hele goede reden; Je kan nog zo goed dansen, je kan nog zoveel over danstechniek weten, je kan nog zo de sterren van de hemel dansen; als je presentatie- en communicatie technieken niet goed zijn, dan kan je geen goede les geven. Met andere woorden: je kan met een ijzersterke presentatie je danstechniek compenseren. Het omgekeerde is gewoonweg niet mogelijk.

Trainer en Coach Norvin Nocento behandeld Mindset

Trainer en Coach Norvin Nocento behandeld Mindset

Pas in het 2e gedeelte van de opleiding (nog eens 5 dagen) gaan we keihard aan de slag met danstechniek om te zorgen dat jouw voorsprong op de cursisten zo groot mogelijk wordt waardoor je hen optimaal kan helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Doelen stellen
Vorig jaar stelde ik mijzelf het doel om deze opleiding in het buitenland te organiseren. Dit om een eerste stap te maken deze opleiding internationaal te maken. Het doel werd opgeschreven in ons jaarplan, we maakten een plan van aanpak, zochten een goede partner in Dance4Two en we hebben toen het minimale aantal deelnemers op 12 gesteld. En hoeveel deelnemers denk je dat we hadden? Inderdaad: precies 12! Vraag me niet hoe dit werkt. Het is een gegeven dat je geest dan ook op zoek gaat naar alle mogelijkheden om die 12 te bereiken als je dit doel maar duidelijk voor ogen houdt.

Wist je dat je een belangrijke beslissing altijd herkent aan een actie? Ga maar eens na. Als je ooit eens flink bent afgevallen, bent gaan sporten, autorijlessen bent gaan nemen of hebt leren salsa dansen. Je hebt ergens een actie ondernomen! Je pakte de telefoon of je ging op het internet en je schreef jezelf in. Maar tot het moment waarop de stappen om een plan te realiseren terug te vinden zijn in je agenda gebeurt er niets!

Hieronder een aantal 5 tal belangrijke redenen om actie te nemen! 

1. De ervaring
Door naar Ibiza te gaan konden we ervaren hoe het is om in het buitenland de docentenopleiding te organiseren. Want je kan nog zolang nadenken over een docentenopleiding op Ibiza, als je er niet heen gaat, gebeurt er niets.

2. De lessen
Door actie te ondernemen leer je veel, heel veel. Je leert wat goed werkt en wat minder werkt. En deze lessen kan je meteen verwerken in je plan voor de volgende editie. Zo ontdekten we dit keer dat er meer modules zijn die geschikt zijn om buiten (in de open lucht) te doen, dan we aanvankelijk dachten.

Werken aan Body Awareness in de ochtendzon van Ibiza

Werken aan Body Awareness in de ochtendzon van Ibiza

3. De verbeteringen
Door actie te ondernemen en het gewoon te doen leer je ook wat er verbeterd kan worden. Daarnaast krijg je, als je erom vraagt, ook feedback van je deelnemers waarmee je heel veel kan verbeteren.

4. Mond tot mond reclame
Zoals ik je vaker heb verteld komt zo’n 70% bij onze dansschool terecht door mond tot mond reclame. De deelnemers aan deze eerste opleiding zijn zo enthousiast dat ze alleen de afgelopen dagen al dit enthousiasme met heel veel anderen hebben gedeeld.

5. Inspiratie
Misschien is deze wel het belangrijkste! Want door actie te nemen zet je iets in gang dat niet meer te stoppen lijkt en ook voor geen geld te koop is: Inspiratie.
Zo ligt nu al het plan klaar om volgend jaar naast de docentenopleiding ook een dansvakantie in het buitenland aan te bieden. Zo kunnen we met een grote groep afreizen naar een tropische plek om daar dagelijks te gaan genieten van verschillende workshops, feesten en natuurlijk zon en strand.

Als je ergens inspiratie van krijgt dan zijn het de blije gezichten van de deelnemers

Als je ergens inspiratie van krijgt ….

Conclusie: Wil je echt iets voor elkaar krijgen? Maak een plan en neem actie. Het is de enige manier om je wens om te zetten in een ervaring. 

Volgend jaar gaan we opnieuw met een groep cursisten (en niet cursisten) naar het buitenland. Je kan dan kiezen uit een dansprogramma (een aantal workshops per dag en ‘s avonds dansen) of een docentenprogramma (6 uur per dag trainen en ‘s avonds dansen). Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat dan hier je e-mailadres achter.

Email Address *


Op zondag 31 mei organiseren we een GRATIS 3 uur durende docententraining. Wil je hieraan meedoen? Meld je dan HIER aan.

MIJN VRAAG AAN JOU IS: WAAR ZOU JIJ HEEN WILLEN?

Plaats je reactie hieronder en help ons mee om de volgende bestemming te bepalen!

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en/of andere Social Media.

X