Vorige week vroeg ik jullie wat een leuk onderwerp voor de aankomende blog zou zijn.

Het antwoord was even verrassend als vanzelfsprekend. Jullie wilden geen blog over het vinden van de maat, het toepassen van styling in je dans of de geschiedenis van Salsa. Met Valentijnsdag net achter ons lezen jullie deze week liever over het meest besproken, bezongen en beschreven thema ter wereld: LIEFDE!

Door de jaren heen heb ik heel wat cursisten samen zien komen, uit elkaar zien gaan, een nieuwe liefde zien vinden, zien verloven, trouwen en kinderen krijgen. Inmiddels hangt het prikbord op kantoor zelfs vol met geboortekaartjes. Allemaal Salsaventura baby’s! Volgens mij doen die baby’s Suzy Q’s in de buik, komen ze al body rollend ter wereld en klappen ze vanaf de eerste minuut op de 1e en de 5e tel het ritme van de Salsa mee.

Veel mensen vinden de ware tijdens de danslessen

Veel mensen vinden de ware tijdens de danslessen

Terug naar de dansvloer. Je ontmoet nieuwe mensen, je maakt eens een praatje na de les, je doet een keer een drankje samen of misschien maak je samen een dansblunder op de vloer. Je weet dat je in ieder geval één gedeelde interesse hebt en als je de ander niet durft uit te vragen, vraag je gewoon of hij of zij toevallig ook naar het volgende Salsaventura feestje gaat. En… Voilà! Zo kan het zijn dat er binnenkort een kleine Raúl rondloopt, omdat twee verliefde cursisten hem beloofd hebben hun kind naar hem te vernoemen. Nu maar hopen dat het een jongetje wordt.

Toevallig werd ik afgelopen zaterdag, tijdens het feest bij v/d Meulen, gevraagd of ik een privéles kon geven. Twee cursisten die ik al een tijdje niet had gezien gaan trouwen en willen een spannende openingsdans instuderen.

trouwen

 

Ik besloot in kader van deze blog meteen te vragen of het misschien de danslessen waren die ze samen had gebracht. En ja…. Het was vooral het wisselen van partner tijdens de les geweest, waardoor ze elkaar iedere week even gezellig tegenkwamen tijdens de lessen. De stap naar een praatje en een drankje na de les was snel gemaakt en deze zomer geven ze elkaar het jawoord.

En… niet iedereen weet het maar onze missie als dansschool is:

het in verbinding brengen van mensen met zichzelf en elkaar door middel van muziek en dans’.

En het is juist die verbinding die alles zo bijzonder maakt, al is het maar gedurende een nummer van 3 minuten. Daar waar je de ander normaal gesproken straal voorbij loopt, creëer je in de dansles en op de feesten een kort moment van verbondenheid met elkaar. Prachtig toch? En dan is het ook nog eens een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten, dus dat er nieuwe liefdes ontstaan: natuurlijk! En vergeet niet: ook de mooiste, blijvende vriendschappen worden geboren door de muziek en de dans.

Als deze dans je eenmaal te pakken heeft, verandert je hele leven!

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over liefde op de dansvloer.

• Heb jij wel eens een romance gehad met iemand die je van het dansen kent en zo ja, hoe ging dat?
• Of heb je misschien iets moois zien ontstaan bij anderen?
• Denk jij dat liefdes sneller ontstaan op de dansvloer?

Groetjes,
Morry

X