Al jaren stoor ik mij ergens aan en eindelijk kan ik er iets aan veranderen. Wat ik mij afvraag is of jij er ook zo over denkt.

Zoals je weet werken vrijwel alle dansscholen in Nederland volgens een cursus systeem. Een cursus bestaat meestal uit 6, 8, 10 en soms zelfs 12 of meer lessen. Aan het einde van de cursus ben je klaar met een bepaald niveau en dus ga je door naar het volgende niveau. Logisch! Toch?

Nou, niet echt. Want bij 99% van alle dansscholen moet je,

als je door wilt naar de volgende cursus,opnieuw inschrijven.

Wacht even, zou je nu misschien denken. Hoe bedoel je Morry, opnieuw inschrijven?

Precies zoals ik zeg.  Aan het eind van iedere cursus ben je klaar met de cursus waar jij je 6, 8 of 10 weken geleden voor hebt ingeschreven. En dus moet je weer opnieuw inschrijven voor de vervolgcursus.

Nu starten wij 5 keer per jaar met een cursus. In januari (10 lessen), april (10 lessen), zomer (2 blokken van 4 lessen) en december (3 lessen) en dat betekent dat een gemiddelde cursist, als hij/zij het hele jaar wil dansen, zich maar liefst 5 keer moet inschrijven!

Naast het feit dat dit jou en ons veel tijd en moeite kost, is het ook nog eens slecht voor het milieu want zo’n 40% van alle mensen schrijft schriftelijk in.

Als je dan ook nog eens weet dat per seizoen 70 tot 80% van alle cursisten door gaat met een vervolgcursus dan begrijp je misschien hoe onlogisch het huidige systeem is. En dus gaan we dit veranderen. Stap voor stap rollen we het nieuwe systeem uit over de verschillende vestigingen.

Vanaf januari 2017 krijg je al de kans om op een aantal van onze locaties in te schrijven volgens het nieuwe systeem.

Hoe werkt het? 

Bij dit nieuwe systeem schrijf je eenmalig in en dans je het gehele jaar (met uitzondering van sommige schoolvakanties) door. Daarnaast hoef je ook niet steeds het volledige bedrag aan het begin van iedere cursus te betalen. Je betaalt een vast bedrag per maand en als je wilt stoppen kan je eenvoudig opzeggen.

 

De voordelen? 

 1. Je hoeft nooit meer in te schrijven
  Je schrijft je eenmalig in en je schrijft uit als je wilt stoppen. Dat spaart heel veel tijd.
 2. Je krijgt een grotere keuze
  Doordat we het lesprogramma aanpassen kunnen we meer van dezelfde niveaus op verschillende dagen en locaties aanbieden. Hierdoor heb je als klant meer keuzemogelijkheden.
 3. Je kan het hele jaar door dansen
  Geen afkickverschijnselen meer, nooit meer vragen wanneer de cursus ook alweer begint. Daar ben je met het nieuwe systeem vanaf. Je kan het gehele jaar gewoon door dansen. Er zijn alleen geen lessen gedurende de voorjaarsvakantie, de meivakantie en de herfstvakantie. Gedurende de gehele zomer en een groot deel van de maand december kan je gewoon door dansen volgens het aangepaste rooster. En dat zonder daar nauwelijks iets extra’s voor te betalen.
 4. Het wordt per saldo goedkoper
  Doordat je niet meer steeds opnieuw in hoeft te schrijven besparen we veel administratief werk en papier. Hierdoor ga je uiteindelijk per saldo aanzienlijk minder betalen. De besparing kan oplopen tot wel 30%.

Opzeggen
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik krijg kromme tenen van abonnementen waar ik niet meer van af kom. En dus kan je straks maar liefst 4 keer per jaar opzeggen. We wilden het abonnement maandelijks opzegbaar maken maar omdat we streven naar een optimale man/vrouw verhouding is het niet handig is als mensen halverwege het lesprogramma stoppen. Je kan vier keer per jaar stoppen op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 september.

inschrijven

De Prijs
De vaste prijs wordt slechts € 30,- per maand waarbij je het gehele jaar door wekelijks een dansles kan volgen.

Een rekenvoorbeeld.
Stel je voor dat je volgens het huidige systeem het hele jaar door wilt dansen.
Dit kost je dan in totaal € 470,-. Volgens het nieuwe systeem kost dit je € 360,-.
Dat levert je dus een besparing op van maar liefst € 110,- (30%).

Bedrag Bedrag
januari € 110,00 € 30,00
februari € 30,00
maart € 30,00
april € 110,00 € 30,00
mei € 30,00
juni € 30,00
juli € 50,00 € 30,00
augustus € 50,00 € 30,00
september € 110,00 € 30,00
oktober € 30,00
november € 30,00
december € 40,00 € 30,00
€ 470,00 € 360,00 € 110,00 besparing per jaar

 

Waarom hebben we dit niet eerder ingevoerd? 
Het is heel eenvoudig. Onze systemen konden het niet aan. Door de aanschaf van een nieuw administratiesysteem is het nu mogelijk om eenvoudig maandelijks automatisch te incasseren.

Ik ben super benieuwd wat jij ervan vindt en voor welk systeem jij straks zou kiezen als je de keuze had! Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een gratis jaarabonnement! 

 

VRAAG

Zou jij kiezen voor het nieuwe of het oude systeem en waarom? 

 

Stel je onze wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere Social Media

X