Met de kerst voor de deur is het een mooie tijd voor bezinning. Vorig jaar schreef ik een artikel over kracht en doorzettingsvermogen. Dit jaar wil ik het met je hebben over dankbaarheid. Jawel, ik ben namelijk heel dankbaar en ik denk dat jij een hele goede reden hebt dat ook te zijn.

Wist jij dat je als danser deel uitmaakt van de leukste, gezelligste en beste uitgaanscene ter wereld? Het is echt waar!

Voor een niet danser is het maar lastig voor te stellen maar in deze wereld van de Salsa, Zouk, Bachata, Kizomba, Argentijnse Tango en het stijldansen zijn er zelden tot nooit problemen. In de 17 jaar dat ik lesgeef en feestjes organiseer heb ik letterlijk 2 keer een opstootje meegemaakt en beiden keren hingen de desbetreffende personen de dag erna aan de lijn om hun excuses aan te bieden.

Er is geen andere dansscène met zoveel samenhorigheid als de Latin Scene.

Er is geen andere dansscène met zoveel samenhorigheid als de Latin Scene.

Als dansschool huren wij een groot aantal locaties in Nederland af waar wij onze danslessen en feesten verzorgen. En een van de dingen die ik altijd vertel is dat het danspubliek maar heel weinig drinkt en nooit voor problemen zorgt.

Zo weet ik nog wel wij ons eerste feestje in Engels, Rotterdam organiseerde. Het management vroeg ons hoeveel mensen er zouden komen en met hoeveel beveiligers wij werkten. ‘ Uuuuuh, wij hebben niet veel beveiligers nodig’ was het antwoord. Voor de gemoedsrust van het personeel hebben we toen een bevriende beveiliger ingehuurd. ‘ Oh ja’ zei ik: ‘en zorg vooral voor voldoende Spa blauw, Spa rood, IJsthee en Bitter Lemon’.

En toen was het zover. De eerste dansers kwamen binnen. Ze betaalden netjes hun entree, zochten een stoel en begonnen aan hun ritueel. Dansschoenen, borsteltje, extra T-shirt, handdoekje, deo kwamen tevoorschijn alsof ze zich klaar maakten voor een finale enkelspel tennis.

Als je dit schouwspel als niet danser gadeslaat dan begrijp je er helemaal niets van als je al die mannen en vrouwen, badend in het zweet, bijna erotisch met elkaar ziet dansen om vervolgens zo snel mogelijk naar een andere danspartner te rennen en daar het geheel weer mee te herhalen.

Aan het eind van de avond vind het beginritueel in de omgekeerde richting plaats. De schoenen worden weer opgeborgen, het laatste schone shirt (speciaal bewaard voor de aftocht) wordt aangetrokken, iedereen zegt elkaar vrolijk gedag, en gaat in volledige harmonie huiswaarts. En dit alles om elkaar meestal de dag of week erna weer te zien op een ander feestje.

Voor een ervaren danser is het bovenstaande heel gewoon. Maar als ik de krant lees of het nieuws bekijk dan is het alles behalve gewoon. Wekelijks zijn er veel feestjes die eindigen in een fikse ruzie of erger. Steekpartijen en schietpartijen behoren tot de wekelijkse gang van zaken en menig ouder houdt zijn hart vast als zijn kind de plaatselijke disco bezoekt. En dan heb ik het nog niet over het overtollig drank en drugsgebruik dat voor levensgevaarlijke situaties zorgt.

Laten we dus vooral dankbaar zijn voor wat wij hebben. Een geweldig publiek dat wekelijks samenkomt om puur te genieten van het dansen en de muziek. En dit alles ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht of dansniveau. Een wereld waarin iedereen met elkaar op een vredige en liefdevolle manier de dansvloer deelt. En bovendien is het nog gezond ook.

En dus wil ik jou als danser vanuit de grond van mijn hart bedanken voor wederom een geweldig jaar.

thankyou

Bedankt voor je enorme energie waarmee je op ieder feest een geweldige sfeer creëert
Bedankt voor je vrolijkheid waarmee je altijd weer een glimlach op het gezicht van je partner weet te toveren
Bedankt voor je sportiviteit waarmee jij je excuses aanbiedt als je een buurman of buurvrouw op de hielen raakt
Bedankt voor je aanpassingsvermogen waarmee je ervoor zorgt dat het voor een ieder leuk is om met je te dansen, ongeacht welk niveau
Bedankt voor je glimlach waarmee je mij bedankt aan het eind van het feest voor de geweldige avond

En vooral bedankt voor het feit dat je het gezellig weet te houden en daarmee een plek creëert waar een ieder zich veilig kan voelen.

Dansers bedankt!

WAAR BEN JIJ DANKBAAR VOOR? PLAATS HIERONDER JE REACTIE

Uit dank voor je reactie verloten we tien gratis kaarten voor een uniek feest dat wij binnenkort organiseren!

 

X