18-6-2019: Het is dinsdagochtend en mijn collega opent de info mail. 25 mails van youtube?

In 1 avond?

Dit zal wel weer een spamactie zijn van een of andere hacker die een robot op een van onze blogs los heeft gelaten.

Afzender: Youtube. Iemand heeft zich geabonneerd. 25 abonnees in één nacht?

Nu zou je misschien denken dat dit dagelijkse koek is op het Salsaventura kanaal op Youtube maar dat is nou een van die dingen waar we (onterecht) maar heel weinig tijd aan besteden. Waarom? Door de drukte. Naast alle updates op Facebook, alle mails, telefoontjes, de site blijft er te weinig tijd over voor het Youtube kanaal. En tja met 1400 abonnees posten we af en toe eens een nieuw filmpje vanuit Salsaventura.tv en dat is het dan wel ongeveer.

19-6-2019: De dag daarna komen er weer 26 abonnees bij.

20-6-2019: 35 nieuwe abonnees en de teller begint op te lopen.

Vanwaar ineens deze plotselinge organische stroom van abonnees op ons Youtube kanaal?

Als ex boekhouder heb ik geleerd wat analyses te maken dus ik besluit erin te duiken:

Het is februari 2018 als ik besluit een aantal van onze video’s van Salsaventura.tv te uploaden op ons Youtube kanaal. Een goede Salsavriend van mij, Eric Lalta, noemt het 6 Turn Pattern System al jaren “The Best Kept Secret” omdat hij weet dat dit systeem zo ontzettend veel meer mensen zou kunnen helpen dan dat het tot nu al heeft gedaan.

Youtube beloond met hun achterliggende algoritmes video’s die langer zijn dan 10 minuten. Dit doen ze omdat ze weten dat ze met een clip van 10 minuten meer advertenties kunnen tonen en dat levert weer meer inkomsten op. Laat nu net de video van het 6 Turn Pattern System langer zijn dan die 10 minuten (10:47)! En dus lijkt het erop dat ergens rond 18 juni Youtube heeft besloten deze video vaker onder de aandacht te brengen van diegenen die naar Salsa video’s kijken.

Sindsdien gaat het naar onze maatstaven hard. Binnen een maand groeide we van 1400 naar nu al meer dan 6000 abonnees en ging het aantal kijkers op de video 6 Turn Pattern System van zo’n 1000 naar nu al bijna meer dan 100.000 views! Ook leuk is dat zo’n 40% de video helemaal afkijkt wat in deze snelle wereld al een hele prestatie is. 

En dan de reacties. Het kost bijna moeite om te delen maar gun me het momentje van roem maar even ;-). 

What’s next? Natuurlijk is dit super interessant voor Salsaventura.tv. Daar druppelen nu langzaam ook abonnees binnen uit de Verenigde Staten, Norwegen, Engeland en Duitsland. We zijn nu druk bezig het platform nog verder te verbeteren. 

Daarnaast is het interessant voor onze dansscholen.Ik kreeg vanmorgen een bericht uit Canada binnen van iemand die een paar weken naar Nederland komt en graag ons les systeem wil ervaren. 

Salsaventura docentenopleiding die we al tijden internationaal willen maken. 

En het is heel interessant voor onze franchiseformule.

Kortom… heel veel werk aan de winkel!

So let me pop up the question!

Ik ben op zoek naar hulp! Ik ben op zoek naar een rechterhand die…

  • Een administratieve duizendpoot is
  • Goed kan werken met Office
  • Bekend is met WordPress
  • Goed kan schrijven
  • Communicatief sterk is en…
  • Commercieel is

Ben jij zo iemand of ken je iemand?

Mail de motivatie naar morry@salsaventura.nl.  

X