Dames, met welke man dans je liever:

Heer A:
Deze man doet tientallen combinaties (en doet deze goed) maar maakt geen enkel (oog)contact en laat vooral merken dat het niet zozeer om jou gaat maar om het kunnen uitvoeren van zijn eigen moves. Dit zijn de mannen die je soms loslaten om vervolgens zelf te beginnen met zeer indrukwekkend voetenwerk en niet doorhebben dat jij die shines toch echt niet leuk vindt.

Of

Heer B:
Deze man doet slechts een paar combinaties (en doet deze goed) maar maakt echt (oog)contact en laat merken dat hij echt met jouw bezig is en niet zozeer met zijn eigen moves. Dit zijn de mannen die je soms loslaten en vooral kijken of dit is waar jij behoefte aan hebt. Als ze zien dat je aarzelend de basis blijft dansen, dan pakken ze je weer vast om verder te dansen. Ga je los met shines, dan shinen ze met je mee.

Dames, willen jullie zo vriendelijk zijn om onderaan dit artikel je voorkeur uit te spreken? Waarvoor dank.

Beste heren, de kans is zeer groot dat het overgrote deel van die dames, die bereid zijn om hun mening te geven, kiezen voor heer B!

Nu zou ik de vraag hierboven natuurlijk ook anders kunnen stellen. Stel dat ik de dames had verteld dat heer B voortdurend oogcontact zou maken en haar geen moment uit het oog zou verliezen. Dan zou ze zeer waarschijnlijk voor heer A hebben gekozen.

man-oogcontactMet andere woorden: Contact met je partner is belangrijk zolang het gepast en niet overdreven gebeurt.

Nu de heren! Heren, met wie dans je liever;

Dame A:
Deze dame volgt geweldig en kan geweldig spinnen. Maar… ze lacht niet, er is geen tot nauwelijks oogcontact en als je haar loslaat op het instrumentale deel van het nummer, gaat ze dusdanig los (nog altijd geen oogcontact) dat het maar moeilijk lukt om haar weer in je armen te nemen om met haar verder te dansen.

Of

Dame B:
Deze dame volgt goed en kan goed spinnen. Ze is echter danstechnisch niet zo goed als dame A maar… ze lacht regelmatig (ook als er iets misgaat), ze maakt oogcontact en je merkt dat ze vooral plezier wilt hebben op de dansvloer. Als je haar loslaat op het instrumentale deel van het nummer, doet ze haar shines maar is nog altijd met je in verbinding waardoor je, als je dat wilt, weer eenvoudig met haar verder kan dansen.

Heren, willen jullie zo vriendelijk zijn om onderaan dit artikel je voorkeur uit te spreken. Waarvoor dank.

Beste dames, de kans is zeer groot dat het overgrote deel van die heren, die bereid zijn om hun mening te geven, kiezen voor dame B!

Nu zullen veel lezers roepen: “Hallo!!! Dat is toch logisch dat iedereen kiest voor partner B! “

Hoewel in de praktijk de meesten voor partner B zouden kiezen, zijn er ook mensen die liever met partner A dansen.
Dit is vooral afhankelijk van de fase, waarin jij je als danser, bevindt.

Hoe komt het dat mensen geen verbinding maken op de dansvloer? 

Het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik de oorzaak ontdekte achter het fenomeen dat ik PD noem: Partner Disconnectie!

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. We vertellen je hier alles over tijdens onze bootcamp Revealing the Secret.
Maar de voornaamste oorzaak is je interne database!

database-partsWat is je interne database?

Je interne database is de plek waar al je moves, al je shines, al je combinaties en al je styling opgeslagen ligt. En als een echte database ligt alles keurig klaar om opgezocht en op het juiste moment geactiveerd te worden.

Er is echter een kleine uitdaging want zolang al deze moves nog niet voldoende zijn geoefend en nog onvoldoende eigen zijn gemaakt, moeten ze eerst… jawel; worden opgezocht en geoefend!

En om in de database te kunnen zoeken met je er eerst verbinding mee maken. En bij het maken van de verbinding met je database gaat vaak een deel van de verbinding met je partner verloren.

En voila! Daar heb je het PD effect!

Nu zou je misschien denken: “Ok, dat is dan allemaal leuk en aardig Morry, maar is er ook een oplossing? “

Het antwoord is: Ja! En sneller dan je denkt! 

Want zoals je begrijpt is dit een van de meest voorkomende uitdagingen binnen de danswereld.
En naast de volgende Quick Fix oplossingen hebben we er zelfs een medicijn voor in de vorm van een bootcamp met de naam Revealing the Secret!
Tijdens deze maar liefst 6 uur durende bootcamp staan de 2 belangrijkste onderdelen centraal: Je danspartner en de muziek!

revealing_the_secret

Als voorlopertje op deze bootcamp geef ik je hierbij vast de voornaamste 3 oplossingen voor het probleem Partner Disconnectie! 

  1. Oefening
    Door veel te oefenen integreer je de belangrijkste moves, de shines, de combinaties en de styling. Dit zorgt ervoor dat je veel minder diep in database hoeft te graven om die moves toe te passen. Er komt met voldoende oefening zelfs een moment dat je de database niet meer nodig hebt.
  2. Het 6 Turn Pattern System
    Wist je dat 80% van alles wat je op de dansvloer waarneemt bestaat uit slechts 6 draaipatronen? Het klinkt misschien ongelofelijk maar het is echt waar. Met slechts 6 draaipatronen maak je 80% van alle moves die je op de dansvloer terug ziet.
  3. Keep it Simple
    Zoals je al hebt kunnen lezen vinden zowel dames als heren het belangrijker om verbinding te hebben dan de hoeveelheid moves die er op de dansvloer plaatsvinden. Als je dat weet dan is het maken van ingewikkelde moves, shines of styling bewegingen dus helemaal niet nodig. En dus is het advies: Keep it Simple!

Je kan binnenkort meedoen aan de Bootcamp Revealing the Secret
Tijdens deze 6 uur durende Bootcamp (alleen geschikt vanaf het niveau Beginners 3 en hoger) leer je alles over je danspartner en de muziek. 

VRAAG VOOR DAMES EN HEREN:

MET WELKE PARTNER DANS JE LIEVER? PARTNER A OF PARTNER B?! 

 

Vind je de wekelijkse blog nuttig? Zo ja, deel deze dan op Facebook en andere Social Media. 

X