[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Het is zondag 2 juli jl, 10 uur in de ochtend!!! als vrijwel het gehele Kizomba Team aan tafel zit in het zelfbedieningsrestaurant in Snowworld met uitzicht op de skipiste.

Ik mag de vergadering voorzitten.

De komende uren worden spannend want ik weet als niemand anders, hoeveel impact deze vergadering op de Kizomba, zowel binnen als buiten Salsaventura, op lange termijn gaat hebben.

Mijn gedachten gaan heel even terug naar een bijzonder moment, nog maar een paar weken geleden.

Het is een moment tijdens onze laatste docentenmeeting waarbij meerdere van onze Kizomba docenten de wens uitspreken om een Beginners 3 niveau toe te voegen aan het lesprogramma (voor de duidelijkheid; tot nu toe hadden we maar 2 beginnersniveaus).

Etentje na de docentenmeeting juni jl.

Ik ben meteen aangenaam verrast  en wel om verschillende redenen:

* Ten eerste bestaat een dansseizoen bij ons uit 3 seizoenen van 10 lessen. Deze 3 seizoenen vormen gezamenlijk een dansjaar. 3 seizoenen : 3 niveaus: logisch!

* De Kizomba is in ontwikkeling en hoe langer een dans bestaat hoe breder de basis wordt. En dus is het een heel goed teken dat er inmiddels voldoende stof is, op dit beginnersniveau, om daar een derde niveau aan toe te voegen.

* Onder het motto: beter een goede beginner dan een gematigde intermediate danser, is het een ieder aan te raden zo lang mogelijk te werken aan een goede basis.

* Kizomba is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een moeilijke dans. De afstand tot je partner is klein en je moet vooral heel licht kunnen leiden en volgen. Hoe grover en ruwer de leiding, des te minder de dame in staat zal zijn te volgen.

* Als je maar 2 beginners niveaus hebt dan zijn mensen na 2 cursussen op het niveau Intermediate en dat is niet echt reëel (uitzonderingen daargelaten). Dit geeft ook onterechte verwachtingen aan deelnemers en kan tot verwarring en teleurstelling leiden op festivals.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Terug naar zondag jl, 10 uur, Snowworld.

We zijn in de speciaal bijeengekomen Kizomba Meeting waar vrijwel ons gehele Kizomba Team bij elkaar is gekomen om samen aan een uniform lesprogramma te werken. En nu we toch bezig zijn is meteen maar besloten om alle niveaus opnieuw te schrijven: Kizomba Beginners 1, Kizomba Beginners 2 en Kizomba Beginners 3.

Het is altijd bijzonder te zien wat voor resultaten je krijgt als je een groep mensen bij elkaar zet die gedreven worden door dezelfde passie. Waar in velen vergaderingen de meningen over en weer vliegen en de oplossingen ver te zoeken zijn, is dit team binnen een paar uur maar liefst 20!!! lessen verder! Kizomba Beginners 1 en 2 is dus volledig herschreven en in augustus ronden we deel 3 af! 

 

     

Nu kan ik, zonder enige bescheidenheid, toch wel zeggen dat ik mezelf (na zo’n 22 jaar dans- en docentervaring) een specialist kan noemen als het gaat om het ontwikkelen van lesprogramma’s maar wat deze groep in zo’n korte tijd voor elkaar heeft gekregen is werkelijk overweldigend!!! 

Zoals je begrijpt kan ik nog niet alle resultaten met je delen. Dat zou voelen als het vertellen van een einde van een spannende film!

Wat ik je wel kan vertellen is dat het nu al een waanzinnig programma is met heel veel nieuwe elementen, oefeningen en combinaties. En om een tipje van de sluier op te lichten:

Het Kizomba Beginners 1 t/3 programma bevat ook al elementen uit de Urban Kiz en de Kizomba Fusion. Dit om je goed voor te bereiden op de niveaus die volgen na Kizomba Beginners 3.

 

Nieuwsgierig? Hou ons lesrooster voor september en de gratis proeflessen goed in de gaten en kom in september naar een of meerdere gratis proeflessen.

 

VRAAG

WIJ STAPPEN OVER NAAR 3 BEGINNERS NIVEAUS IN PLAATS VAN 2. WAT IS JOUW MENING? 

HOEVEEL BEGINNERS NIVEAUS IS VOLGENS JOU IDEAAL? 

 

Stel je onze wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en/of andere Social Media

[/spb_text_block]

X