Jawel, het is zover! We gaan vanaf 7 t/m 9 juli geschiedenis schrijven! Want we gaan ons allerlaatste Salsa Beach Festival organiseren!

Daarmee komt een einde aan een prachtige periode van maar liefst 13 unieke festivals waarvan er maar liefst 11 op de Pier van Scheveningen plaatvonden!

Waarom stoppen we?

Laat ik beginnen met je te vertellen dat het geen makkelijke beslissing was. En alleen al met het schrijven van deze woorden voel ik letterlijk een brok in mijn keel opkomen.

En ok, ik geef toe: ik ben een emotioneel mannetje en ik raak nogal snel emotioneel gehecht aan bijzondere plekjes waar ik mensen blij zie worden. En wat heb ik mensen daar blij zien worden!

De Pier van Scheveningen heeft dan ook een hele bijzondere plek ik mijn hart. Zo is De Pier van Scheveningen de plek

 • Waar ik de missie voor Salsaventura ontdekte.
 • Waar mensen elkaar ten huwelijk vroegen na afloop van een optreden.
 • Waar ik tranen over mijn wangen voelde lopen tijdens de show van Salsaddiction waarbij ze begeleid werden door Estas Tonnée.
 • Waar de sterren der sterren het beste van zichzelf gaven.
 • Waar Ronald en Vivienne hun 1e show deden en waar zoveel dansers hun premières hielden
 • Waar jaarlijks ons geweldige team vrijwilligers iedereen met een glimlach begroette.
 • Waar straks 13 jaar Magie heeft plaatsgevonden.

Dus waarom dan toch stoppen?

Er zijn verschillende redenen maar hier komende de belangrijkste:

 1. We zijn met een heel klein kernteam. Het organiseren van het festival is, zoals je begrijpt, een mega-klus.
  Naast alles wat we al doen (en dat is veel) eist het SBF jaarlijks een flinke tol.
  Dit gaat vervolgens ten koste van veel andere zaken waar we ons niet 100% op kunnen focussen.
  En hoe goed we ook kunnen organiseren, hoeveel mensen ons ook met alle liefde komen helpen; onze eindeloze bezieling en liefde voor hetgeen we doen zorgt ervoor dat we simpelweg 3 dagen en nachten bijna non stop doorgaan. En dan heb ik het nog niet over de maandenlange voorbereiding die dit festival met zich meebrengt.
 2. Twee weken geleden schreef ik een artikel over mijn pas overleden collega Albert Torres. Hoewel ik Albert niet vaak zag raakte zijn overlijden mij diep.
  Albert reisde ongeveer 48 weekenden per jaar de wereld over om congressen te promoten en mee te helpen organiseren. Al dat harde werken had zeker zijn tol op zijn gezondheid. De dag voordat zijn eigen festival moest beginnen overleed hij aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dit jaar word ik 50 jaar en ik ben heel dankbaar dat ik nog altijd gezond door het leven ga en dat wil ik graag zo houden. In het kader van een stukje Life Planning (je kan nog mee 28-6) ga ik mij meer focussen op de kerntaken; de danslessen, de feesten, de opleiding en ons nieuwe online dansprogramma Salsaventura.tv.
 3. De locatie de Pier is voortdurend in ontwikkeling. Dat maakt het een steeds zwaardere klus om jaarlijks tussen alle reeds bestaande activiteiten door te plannen.
 4. De kosten zijn enorm hoog en het is jaarlijks een enorme uitdaging om uit de kosten te komen.

So, now you know. 

Wat NU? 

Ten eerste is er een lichtpuntje. We zijn met verschillende partners in gesprek die interesse hebben het festival over te nemen. Mocht dat doorgaan, ben je de eerste die het hoort!

Ten tweede: Ik vraag je om deze laatste editie met ons mee te komen vieren en nog éénmaal het dak eraf te laten gaan.

Het programma

Ik kan je verklappen dat deze laatste editie een knaller gaat worden want deze laatste editie gaan we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Je kan een groot deel (op een aantal verrassingen na) op de website terugvinden maar hierbij een korte opsomming.

Vrijdag
Op vrijdag openen we het festival met een party in 3 zalen, Salsa, Bachata en Kizomba, en kan je dansen tot maar liefst 4 uur! Natuurlijk kan je op vrijdagavond genieten van een groot aantal shows!

Zaterdag
Zaterdag starten de workshops in 3 zalen met Salsa, Bachata en Kizomba workshops op verschillende niveaus. Dan is het natuurlijk tijd voor de knaller van het weekend: Zaterdagavond!! Ook hier zijn er diverse shows en ook deze avond gaan we door tot maar liefst 4 uur.

Zondag
Zondag kan je overdag weer een hele serie workshops volgen en sluiten we af met een Salsa & Bachata party in zaal 1 en een Kizomba party in zaal 2. Verder kan je rekenen op een aantal leuke verrassingen gedurende dit weekend om deze laatste editie te vieren!

 

Wie komen er?

Natuurlijk kan je rekenen op een aantal internationale artiesten waaronder: Moun (Frankrijk), Supermario (UK), La Secta Dance Company (Griekenland) en Frank Santos & Erica Ponce (Spanje). Daarnaast zijn de volgende toppers uit Nederland van de partij: Ronald Pieters, ShelinaSalsa, Salsaddiction, DançAmore, Bachata Passion, Club Fiera, El Orfanato DC, Mistura Movement, Imperial Kizomba, Kizomba Lounge, Na Passada en Kizomba Sensual.

Aanbieding Full Pass

De Full Pass zou vanaf 1 juni € 139,- gaan kosten. Omdat het de laatste editie is houden we de prijs op € 119,-.

Daarmee heb je toegang tot het gehele festival, dus alle feesten en alle workshops!

 

Je kan je Full Pass HIER boeken (met chrome geven de links momenteel problemen, dus probeer explorer of een andere browser aub).

Wil je naar een van de feesten? Boek je tickets HIER.


En nu heb ik een vraag, of eerder een verzoek en het betekent de wereld voor me. 

12 jaar lang hebben mijn team en ik alles gegeven voor dit festival.

Deze laatste, 13e editie, wordt de laatste keer. 

Ik weet dat het voor veel mensen veel heeft betekent.

Dansers, Showdansers, DJ’s, Supporters, Team Members….

Laat hieronder weten hoe jij het festival ervaren hebt, deel een herinnering, anything.

We zullen je herinneringen koesteren.

Ik hoop je vanaf 7 t/m 9 juli te zien op het Salsa Beach Festival!

X