Deze week ronden we het dansseizoen april t/m juni af en maken we ons klaar voor het Salsa Beach Festival en de zomercursussen!

Hoe bereid jij je voor op deze zomer?

Heb je vakantieplannen of werk je door? Vooral in dat laatste geval raad ik je aan om af en toe de nodige rust te nemen. En hoe kan je dat beter doen dan met een heerlijk nummer op de achtergrond (of voorgrond)?

In deze blog deel ik een aantal eenvoudige manieren om snel (en vrijwel gratis) aan nieuwe muziek te komen!

Tip 1: Youtube

Hoezo Youtube, zou je nu misschien denken. En toch is het zo. Je moet alleen weten hoe.  Hieronder 3 eenvoudige stappen hoe je aan de beste nummer komt door het gebruik van youtube.

Stap 1: Vind de Sterren

Ga naar youtube en je zoekt op de naam van de favoriete dansers. Heb je (nog) geen favoriete dansers dan zal ik je helpen. Type bijvoorbeeld in Bachata Workshops, Kizomba Workshops, Zouk Workshops of Salsa Workshops.

Wat youtube vervolgens doet is een mix presenteren van een aantal video’s. Je zal merken dat niet altijd de clip met de meeste views bovenaan komt maar een paar video’s eronder. En die moet je hebben. De clip met de meeste video’s zijn (meestal) de toppers uit de scene. Natuurlijk loont het de moeite om ook die andere artiesten te noteren.

Stap 2: Vind de Sterren op een feest of festival

Bij het zoeken naar Bachata Workshops kom je dan al snel op de volgende namen: Ataca y La Alemana, Daniel en Desiree en Korke en Judith.

Type nu in: Ataca Alemana Social Dancing en voila! Een hele lijst met video’s verschijnt waarop je Ataca en La Alemana ziet social dansen op feesten en festivals. Zet de clips maar een voor een aan en luister naar de nummers. Ik garandeer je dat ze meestal dansen op topnummers. Waarom? Ten eerste zijn ze op de beste feesten en festivals met de beste DJ’s die de beste nummers draaien. Ten tweede omdat de toppers meestal het liefste dansen op hun favoriete nummers.

Stap 3: Vind de nummers

Om de nummers te vinden hoef je vaak niet ver te zoeken. Onder de meeste clips worden de nummers waarop ze dansen genoemd. Is dat niet het geval dan zal je merken dat meestal door een van de kijkers gevraagd wordt op welk nummer ze dansen.

Kan je de titel van het nummer niet onder clip vinden? Download dan de app Shazam. Daarmee kan je naar het nummer laten luisteren en in de meeste gevallen wordt het nummer herkend en ontvang je de titel en artiest op je scherm.

Tip 2: Spotify

Veel mensen weten dit niet maar  heel veel Salsa muziek van Salsaventura kan je vinden op Spotify onder de naam Salsaventura.

En de nummer zijn zelfs ingedeeld naar niveaus: Beginners, Intermediate en Advanced.

Tip 3: Soundcloud

En natuurlijk kan je ook veel terugvinden op Soundcloud op het account Salsaventura.

 

DEEL JE MUZIEK

Heb je nu eenmaal gezocht en wat nummers gevonden? Hou het niet voor jezelf en deel het!

Je kan hieronder jouw favoriete nummers delen met de andere lezers. 

 

 

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere Social Media. 

X