Ik vroeg het me al een tijdje af waar het heen gaat met de Taxi Dansers maar inmiddels komen er ook signalen van anderen.

Het gaat volgens sommigen niet goed met de taxi dansers.

In mijn blog van februari 2014 introduceerde wij het fenomeen Taxi Dansers op onze feesten. Vanaf dat moment ging het snel. Andere feesten pakte het signaal snel op en vooral binnen de Kizomba scene zijn de Taxi Dansers inmiddels niet meer weg te denken van een gemiddeld feestje.

Inmiddels begint het fenomeen Taxi Dansen scheurtjes te vertonen. Dames weigeren inmiddels regelmatig een dansje om daarna wel met een Taxi Danser te dansen. En dat was juist niet de bedoeling! Tijd voor wat spelregels?

Nog even voor de diegenen die het begrip niet kennen.

Wat is een Taxi Danser?

In diezelfde blog (februari 2014) schreef ik daar het volgende over: Taxi Dansers zijn (half-) gevorderden dansers die leuk kunnen dansen, sociaal zijn en het vooral leuk vinden om met iedereen te dansen. 

De behoefte aan Taxi Dansers is vooral ontstaan omdat er

  1. regelmatig dames, gedurende een feest, langs de kant stonden zonder gevraagd te worden.
  2. regelmatig heren, het lastig vonden een dame ten dans te vragen.

taxi-dancersEn dus is het een lage drempel om een Taxi Danser te dans te vragen. Een van de spelregels van een Taxi Dansers is dat ze geen dansje mogen weigeren en dat ze vooral die mensen vragen waarvan ze het idee hebben dat ze al een tijdje langs de kant staan zonder te dansen.

Veel van deze Taxi Dansers komen uit ons support- en docententeam. Allemaal mensen die het leuk vinden om anderen blij te maken. En het werkte.

Toch begon het concept na een aantal maanden wat vragen op te roepen. Sommigen dames weigerden een dansje van een vreemde maar stapten 2 seconden later wel op een Taxi Danser af om daarmee te dansen. En dat was juist niet de bedoeling.

En dus schroefden we de frequentie van het aantal keren dat we onze Taxi Dansers op onze feesten inzette terug. En met resultaat. We horen regelmatig van mensen dat onze feesten erom bekend staan dat iedereen met elkaar danst, met of zonder Taxi Dansers.

Taxi Dance Companies

Inmiddels zijn velen (met een commerciële inslag) op het fenomeen Taxi Dansers gesprongen. Ik word inmiddels regelmatig benaderd of ik Taxi Dansers, tegen betaling, wil inhuren voor onze feesten. En op zich is daar wat mij betreft helemaal niets mis mee. Mocht het zover komen dan zou ik wel een aantal nieuwe spelregels willen hanteren.

Een van deze nieuwe spelregels zou zijn dat je direct na een dansje met een Taxi Danser ook een dansje met een niet Taxi Danser moet doen. Die volgende partner kan door je Taxi Danser worden gekozen (waar je zojuist het dansje mee hebt afgerond), je kan die volgende partner zelf kiezen of … iemand die jou na dat dansje vraagt mag (uitzonderingen daargelaten) niet worden geweigerd. Op die manier ben jij, als je een Taxi Danser vraagt, of door een Taxi Dansers gevraagd wordt, gegarandeerd van TWEE dansjes!

Ik hoor graag wat je hiervan vindt en ik zou graag van je horen (onderaan deze blog in het commentveld) welke spelregels jij nog meer in zou willen voeren om het Taxi Dansen leuk te houden voor iedereen.

De magie van Salsa, Kizomba, Bachata en Zouk Feesten

Het geheim van Salsa, Kizomba, Bachata en Zouk heeft er voor mij altijd in gezeten dat iedereen met elkaar danst, ongeacht leeftijd, afkomst, dansniveau of zelfs geslacht. Ik kan werkelijk geëmotioneerd raken vanuit de dankbaarheid die ik voel als ik op een dansfeest of tijdens een dansles naar al die blije gezichten kijk die met elkaar in harmonie in beweging zijn. Het is een gevoel waar woorden altijd in tekort schieten. En het is dat gevoel dat er al 21 jaar voor zorgt dat ik dit met volle passie en overtuiging kan doen.

En natuurlijk mag je een dansje weigeren als je geen zin hebt, je moe bent of je die persoon vanaf een meter op je af ruikt komen. Dat zijn die uitzonderingen waar ik het eerder over had. Maar laten we vooral ons best doen met z’n allen de magie te bewaren waarin we met elkaar, steeds weer opnieuw, dat dansavontuur met elkaar aangaan.

Welke spelregels zouden er moeten gelden voor het Taxi Dansen? 

Misschien is het tijd om samen een nieuw aantal spelregels te bepalen voor het prachtige initiatief dat Taxi Dansen heet.

Ik gaf al eerder een voorzetje:

  • Na een dansje met een Taxi Danser moet je ook een dansje met een niet Taxi Danser doen. Die volgende partner kan door je Taxi Danser worden gekozen (waar je zojuist het dansje mee hebt afgerond), je kan die volgende partner zelf kiezen of iemand die jou na dat dansje vraagt mag (uitzonderingen daargelaten) niet worden geweigerd.

 

VRAAG

Laat hieronder jouw mening weten over het Taxi Dansen. Ben je er blij mee? Of juist niet? En welke spelregels zouden er moeten gelden? 

 

Stel je mijn wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere Social Media. Mijn dank is groot.

X